K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 20, 2011 17:04 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Proszę mnie też dopisać :)
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Pon cze 20, 2011 17:07 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tweety pisze:2.07 (sobota) o godz 18-tej chcemy zorganizować spotkanie fundacyjne w Trambarze na Stolarskiej (rezerwujemy całą salę). Zapraszamy również wszystkich tych, którzy chcą się włączyć do pomocy (dorywczo lub na stałe)
otwieram listę:
1. Miszelina
2. kocuria + prawdopodobnie Tomasz
3. kasumi
4. lutra
5. noemik
6. Kinga Warmijska
.
.
Tweety
wislackikot

dopisałam kolejnych

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon cze 20, 2011 21:25 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Gil w środę rano jedzie na kastrację, a potem zamieszka w dogu. Oby mu się polepszyło.
Lolek i Kali pokłócili się dziś o worek na śmieci :wink: ;), Kali zwiał z wrzaskiem, po czym przyleciała bratu na pomoc Mea. Nie interweniowałam, bo nic strasznego się nie działo. Ale wyglądało to śmiesznie, jak Lolek usuwał się przed drobną koteczką :)
Czarnej dzikusce jutro mija 10. dzień po kastracji, więc już byłaby do wypuszczenia.

Ze względu na Szyszkę (4-tygodniowego krasnala, którego zabrałam spod śmietnika), potrzebuję na razie zastępstwa na Kocimskiej w poniedziałki rano i w co druga niedzielę.
Szysza jeszcze nie jest i na razie nie może być zaszczepiona, poza tym jeszcze nie całkiem je sama, a jej potrzeby ruchowe zwiększają się. Budzi się częściej i na dłużej, a z Momo nie mogę jej zostawić samej, bo królewna nie ma uczuć macierzyńskich i potrafi krasnalowi przywalić :evil: . Więc między przerwy Szyszowe w tej chwili wciskam pracę, którą mogę tak zorganizować i której (szczęście w nieszczęściu) teraz nie mam za dużo.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon cze 20, 2011 22:00 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Mogę wziąć niedziele i poniedziałki rano, ale poniedziałki tylko lipcowe. W pozostałe, niestety pracuję.
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Pon cze 20, 2011 23:08 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Ile wiosen ma Benia?

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Wto cze 21, 2011 4:53 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

queen_ink pisze:Ze względu na Szyszkę (4-tygodniowego krasnala, którego zabrałam spod śmietnika), potrzebuję na razie zastępstwa na Kocimskiej w poniedziałki rano i w co druga niedzielę.
Szysza jeszcze nie jest i na razie nie może być zaszczepiona, poza tym jeszcze nie całkiem je sama, a jej potrzeby ruchowe zwiększają się. Budzi się częściej i na dłużej, a z Momo nie mogę jej zostawić samej, bo królewna nie ma uczuć macierzyńskich i potrafi krasnalowi przywalić :evil: . Więc między przerwy Szyszowe w tej chwili wciskam pracę, którą mogę tak zorganizować i której (szczęście w nieszczęściu) teraz nie mam za dużo.

Kinga Warmijska pisze:Mogę wziąć niedziele i poniedziałki rano, ale poniedziałki tylko lipcowe. W pozostałe, niestety pracuję.

Dzięki Kinga za lipiec!

Pilne zastępstwo potrzebne na najbliższy poniedziałek rano, 27.06.!!!!

Przy okazji: proszę zgłaszać, kiedy i kogo w lipcu nie będzie, żebym mogła zrobic jakiś grafik z dziurami. Przypominam, że nie ma w lipcu _namidy_ i tym samym jest wakat w piątkowe poranki.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto cze 21, 2011 6:53 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Dostałam informacje że w okolicach mostu grunwaldzkiego mocno starsza pani dokarmia trzy koty - koty się nie tolerują wiec karmi je w trzech rożnych miejscach. W związku na okolice duży ruch samochodów i sporą ilość ludzi koty dokarmia w godzinach późno wieczornych.
Jeden kot ma zaropiałe oczy - coś się z nim dzieje
Drugi kot jest bardzo pro ludzki daje się głaskać nie boi się ludzi
trzeci jest bardzo wychudzony.

Pani potrzebuje pomoc w dokarmianiu ewentualnie w złapaniu tych w kiepskiej formie.
Dobrze by było koty przenieść gdzieś w bezpieczne miejsce bo albo trafia w zęby psów albo pod koła.
Dwa na pewno ciachnięte co z trzecim nie wiadomo niedawno się przybłąkał chyba wyrzucony z domu .

Tyle wiem. jeżeli są jakieś pytania to się dowiem ewentualnie skontaktuje z osobą zgłaszającą problem

Tweety odbierz pw :(

Dzisiaj dostęp do komputera będę miała mocno utrudniony - dwie wizyty u weta oraz przygotowania do wyjazdu.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Wto cze 21, 2011 7:41 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

wczoraj na kociarnię przywiozłam Tolka.. jest w kominkowej klatce, po prawej, na dole.. Tolek w piątek miał operację i wycinaną narośl na dziąśle i policzku (dość dużo tego wycięli).. narośl została wysłana na badania (podejrzenie nowotworu).. wyniki będą za ok. 10 dni.. jeszcze troszku krwawi mu dziąsło, ale jada samodzielnie.. napewno należy to obserwować, czy napewno je.. wcina suche i mokre (ale proszę nie dawać mu Feliksa - ma po nim biegunkę)..
jest łagodny.. bardzo się boi.. raz tylko dostałam od niego łapą..
wczoraj w transporcie ze strachu i było siusiu i qupka w transporterze.. starałam się go wytrzeć.. mam nadzieję, że się domyje, bo bardzo się wybrudził.. biduś z Tolunia straszny..

W ŚRODĘ POWINIEN DOSTAĆ ZASTRZYK (WIECZORKIEM).. leży na stoliczku..

bardzo przepraszam, ale muszę go zostawić bez mojej opieki na jakieś trzy tygodnie.. z powodu wyjazdu.. będę starać się być z Tweety na bieżącą w kontakcie..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Wto cze 21, 2011 10:57 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kingo, bardzo dziękuję. Myślę, że do końca lipca już uda się zrobić z Szyszą porządek.

Benia ma wpisaną w książeczce datę urodzenia X 2010.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Wto cze 21, 2011 12:25 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą :cry: :cry:

Załatwiamy na cito endoskopię przewodu pokarmowego dla Mufasy - krwawienie z górnego odcinka przewodu pokarmowego.
Mufasa jedzie do Wrocławia jak uda się załatwić badanie.....
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Wto cze 21, 2011 12:27 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tweety pisze:2.07 (sobota) o godz 18-tej chcemy zorganizować spotkanie fundacyjne w Trambarze na Stolarskiej (rezerwujemy całą salę). Zapraszamy również wszystkich tych, którzy chcą się włączyć do pomocy (dorywczo lub na stałe)
otwieram listę:
1. Miszelina
2. kocuria + prawdopodobnie Tomasz
3. kasumi
4. lutra
5. noemik
6. Kinga Warmijska
7. Michał (nowy wolontariusz)
8. Wiktor (nowy wolontariusz)
9. Gosia skrzypaczka
10. p. Dominka (DT malców schroniskowych)
11 Sylwia
.
.
Tweety
wislackikot

dopisałam kolejnych

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto cze 21, 2011 13:19 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

mamy nowych wolontariuszy rodzaju męskiego? :mrgreen: i nic nie powiedziałaś? :mrgreen:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto cze 21, 2011 13:24 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kocuria pisze:mamy nowych wolontariuszy rodzaju męskiego? :mrgreen: i nic nie powiedziałaś? :mrgreen:

Taa, mam nadzieje, ze beda bardziej obowiazkowi, niz ci nowi rodzaju zenskiego. Bo na razie co nowy wolontariusz, to gorzej.
BTW pani od Jagienki jeszcze sie nie skontaktowała.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto cze 21, 2011 13:48 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Ja się chętnie dopiszę do trambarowej listy :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto cze 21, 2011 13:55 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:
Kocuria pisze:mamy nowych wolontariuszy rodzaju męskiego? :mrgreen: i nic nie powiedziałaś? :mrgreen:

Taa, mam nadzieje, ze beda bardziej obowiazkowi, niz ci nowi rodzaju zenskiego. Bo na razie co nowy wolontariusz, to gorzej.
BTW pani od Jagienki jeszcze sie nie skontaktowała.

znaczy oni mężczyźni przejęli jakieś dyżury na kociarni?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]