Władziowe i Amelkowe przygody :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 17, 2011 11:43 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

Urocze.
Nie chciał, żeby Pańcia go zostawiała samego.

Ja nastawiam budzik 30min wcześniej, żeby koty pomiętosić jeszcze przed wstaniem :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Wątek: viewtopic.php?f=1&t=128136
Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później zniszczy doświadczeniem

nikaxx

Od: Śro wrz 08, 2010 10:58

Post » Pt cze 17, 2011 12:28 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

kokocha pisze:Pokazywanie, że odpoczywanie jest ważne...
Hmmm no to dzisiaj miałam lekcję poglądową, o mały włos byśmy zaspali do pracy :) Mam w zwyczaju nastawianie budzika w telefonie na odpowiednio wczesną porę, tak żeby móc ustawić sobie jeszcze drzemkę. Dzisiaj kiedy rano zadzwonił budzi, poderwałam się jak zwykle i nastawiłam drzemkę... Jakie było moje zdziwienie kiedy ocknęłam się po 40 minutach, zachodząc w głowę dlaczego nie usłyszałam pobudki? I co się okazało? Mój Władysław leżąc na poduszce i uroczo mrucząc mi do ucha leżał także na telefonie i swoim futrem wygłuszył telefon 8) Urocze prawda?

no a jakże :) teraz jeszcze bardziej lubimy Władzia :twisted: Władzio wie co robi. U nas od ukrywania godziny jest blondyn. No jak się położy na budziku lub telefonie, to cóż nikt nic nie usłyszy :)

TygRych
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Pt cze 17, 2011 16:01 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

Na pewno chcial, zebys sie wyspala porzadnie ;) A moze liczyl na to, ze w ogole do pracy nie popedzisz, tylko bedziesz miziak koteczka caly dzien? ;)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt cze 17, 2011 17:11 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

kokocha pisze:Pokazywanie, że odpoczywanie jest ważne...
Hmmm no to dzisiaj miałam lekcję poglądową, o mały włos byśmy zaspali do pracy :) Mam w zwyczaju nastawianie budzika w telefonie na odpowiednio wczesną porę, tak żeby móc ustawić sobie jeszcze drzemkę. Dzisiaj kiedy rano zadzwonił budzi, poderwałam się jak zwykle i nastawiłam drzemkę... Jakie było moje zdziwienie kiedy ocknęłam się po 40 minutach, zachodząc w głowę dlaczego nie usłyszałam pobudki? I co się okazało? Mój Władysław leżąc na poduszce i uroczo mrucząc mi do ucha leżał także na telefonie i swoim futrem wygłuszył telefon 8) Urocze prawda?

Rzeczywiście urocze :lol: :lol:
Dużo głasków dla pomysłowego Władzia ... :lol:
To niezły sprint był poranny ...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob cze 18, 2011 20:55 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

Ech... Władzio wie co robi, za to mój TŻ świeżo po obudzeniu nie do końca... Zapomniał, że Władziu miał dzisiaj iść do Weta na badania krwi i poczęstował go śniadaniem mistrza: kawałkiem cielęciny :twisted:

Na na na na fajny to był dzień. Dzień lenistwa, bo Dużej nawet sprzątać się nie chciało, siedziała cały dzień z książką od czasu do czasu ze mną obok lub na kolanach...
Władzio leniwy, szczęśliwy

Dlatego też wyprawa do weta czeka nas jutro... Dredy mnie martwią, bo pojawia się ich coraz więcej i to bardzo blisko przy skórze... jak próbuję to wyciąć, to się wyrywa i miauczy. Widzę, że one go drażnią... Może go ogolić? :roll:
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Sob cze 18, 2011 22:38 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

Heh, rozumiem TŻ ja w ten sposób z winy porannego zamroczenia, przez tydzień na testy Rycha nie zaprowadziłam :oops:
Co do golenia kota, ja tak robiłam z sierściuchem Urwiniem, ale trzeba było przestać, gdy okazało się, że ma chore serducho i głupiego Jasia podać nie można. A w zasadzie nie znam kota, który da się maszynką przejechać na "trzeźwo". Ja polecam olej lniany, lub gotowane siemię lniane. Za jakiś czas zobaczysz pozytywne efekty :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
Obrazek

urwiniu

Post » Nie cze 19, 2011 14:07 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

Władziu wylądował z odroczeniem u weta :) Był grzeczny i ze spokojem dał sobie pobrać krew. Wyniki jutro. Po konsultacji z wetem i z hodowcą, od którego mamy Władzia stwierdziliśmy, że Władziu na jakiś czas zostanie kotem krótkowłosym, ponieważ sierść jest po chorobie i stresach z tym związanych podatna na kołtuny, kóre się mnożą z każdym dniem... Pierwsza rata golenia już była, Władek reaguje na golarkę nader pozytywnie. Nie wiem tylko czy nam się uda przeprowadzić proceder do końca, ale naimiary do fryzjera też mam.
Obrazek

kokocha

Post » Nie cze 19, 2011 14:58 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

No to pięknie! Bravo Władziu, niech Ci ładna sierść odrasta :)
Obrazek

urwiniu

Post » Pon cze 20, 2011 7:47 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

Dzień dobry :D :kotek: :kotek:
Jak się dzisiaj mamy? Kiedy fryzjer? (potem może jakieś fotki) ?

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon cze 20, 2011 11:05 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

Dzień dobry :)
Operacja "fryzjer" cały czas trwa na raty... Władek jednak się wyrywa... ale jesteśmy bliżej końca niż początku... Zdjęcia wkleję z efektem końcowym... Teraz mogę jedynie powiedzieć, że on bez tego futerka to taka kruszynka jest... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

kokocha

Post » Pon cze 20, 2011 16:24 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

W sumie to popsoce trochę, a co. Władek nie daj się!!! Kot bez sierści głupio wyglada !!!

TygRys Mąciwoda
Obrazek

urwiniu

Post » Wto cze 21, 2011 8:38 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

Najpierw grzecznie prosiłem miauuu nie róbcie mi tego... nie podziałało... Potem zacząłem się delikatnie wyrywać, kręcić... nie podziałało... Więc potem to już tylko zostały mi pazury do obrony i zęby :oops: Nie podziałało... Więc się poddałem... położyłem się, a moi Duzi jeżdzili po mnie czymś co burczało i pozbawiało mnie systematycznie kępek włosów... Na pociechę mam puszysty ogon, łapki i głowę...
Władzio Łysy...
Obrazek

kokocha

Post » Wto cze 21, 2011 13:52 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

Władzio dawaj fotę!!! Jeśli Cię to pocieszy, próby Dużej, żeby mnie odchudzić spełzły na niczym :twisted: Znalazłem nową stołówkę, ale się nie przyznam gdzie i zamiast "chuść" dalej, przytyłem 0,5kg. Duża rozważa areszt domowy, bo nie życzy sobie kota o perfekcyjnym kształcie kuli. Phi nie wie co dobre...

TygRych
Obrazek

urwiniu

Post » Wto cze 21, 2011 18:05 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

Zdjęcie Władzia poprosimy :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro cze 22, 2011 7:29 Re: SUK Władzia i inne Władzia przygody...

Duża wstawi fotkę, jak tylko znajdzie odpowiednią chwilkę tymczasem pozdrawiamy i zyczymy miłego dnia :1luvu:
Obrazek

kokocha

[poprzednia][następna]