wspólne życie - wątek optymistyczny - Euzebiusz :-) str. 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2011 6:19 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

Witamy wszystkich w pierwszy dzień lata :flowerkitty:

Muszę przeprowadzic bardzo poważną męską rozmowę z Rudym i z Jaśkiem na temat używania laptopa. Dużo się od nich uczę o uruchamianiu różnych funkcji i przełączaniu klawiatury na cyrylicę, ale dzisiaj to już przesadzili. Wprowadzili zmiany w oprogramowaniu i mało nie wyczyścili twardego dysku. Zorientowałam się w ostatniej chwili, kiedy Jaśkowa łapinka wisiała tuż nad ostatnim "zatwierdź".

To, że wczoraj wieczorem wykasowali mi długiego, mozolnie pisanego posta o Myszolu i wyłączyli komputer, to małe piwo.

Izka częśc już napisała - o zapachach i wychowaniu w pracowni :ok:
Jeszcze mam inne "podejrzenie". Myszolek był od malutkiego dokarmiany butlą i nosiłam go ze sobą tam i nazad cały czas. A w domu zajmowała się nim Niusia - myła go, przytulała, spała z nim. Niuśka mieszka w nowej pracowni, a Myszol, jak ją wczoraj zobaczył, to się wyraźnie ucieszył. Po kolacji podleciał od razu do niej, nadstawił pyszczek po buziaka i zaczął się układac do snu na Niusiowym legowisku.
Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby to chodziło o Niusię.

Ałła po wczorajszym zastrzyku nie ma już żadnych sensacji i dzisiaj znowu pięknie i głośno zjadła śniadanko :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto cze 21, 2011 6:25 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

kamari pisze:Witamy wszystkich w pierwszy dzień lata :flowerkitty:

Muszę przeprowadzic bardzo poważną męską rozmowę z Rudym i z Jaśkiem na temat używania laptopa. Dużo się od nich uczę o uruchamianiu różnych funkcji i przełączaniu klawiatury na cyrylicę, ale dzisiaj to już przesadzili. Wprowadzili zmiany w oprogramowaniu i mało nie wyczyścili twardego dysku. Zorientowałam się w ostatniej chwili, kiedy Jaśkowa łapinka wisiała tuż nad ostatnim "zatwierdź".

To, że wczoraj wieczorem wykasowali mi długiego, mozolnie pisanego posta o Myszolu i wyłączyli komputer, to małe piwo.

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Wto cze 21, 2011 6:25 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

widać kociaste wiedzą co powinno być na Twoim laptopie a co nie :mrgreen:

oczywiście czekamy na fotorelację Myszolka z Niusią skoro ona tak dobrze mu matkuje :1luvu:
wspaniałe te kociny :)
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto cze 21, 2011 6:58 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

To już powinien byc spokojniejszy dzień, więc porobię nowe zdjęcia.
Muszę też obfotografowac "zwróconego" chłopania i zrobic mu nowe ogłoszenia. Facecik jest świetny, będzie duuuży, na bardzo długich nogach. Zabawowy i miziaty. Ogólnie bezproblemowy, tylko...żywy :roll: jak wszystkie maluchy.

Przestałam na razie ogłaszac Ałłę. Pomijając to, że teraz jest chora - ale to jej chyba szybko przejdzie- Ałła to dzikun. Kocha inne koty, ale nie lubi by głaskana czy brana na ręce. Ma tak, odkąd ją znamy, ale myślałam, że z czasem jej przejdzie. Można spokojnie chodzic koło niej, nad nią.... nawet się nie ruszy. Ale unika fizycznego kontaktu z człowiekiem, chętnie tylko śpi na nogach.
Poczekamy jeszcze trochę, staramy się ją delikatnie oswajac, może w końcu przyniesie to efekty.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto cze 21, 2011 9:35 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

kamari pisze:Muszę przeprowadzic bardzo poważną męską rozmowę z Rudym i z Jaśkiem na temat używania laptopa. Dużo się od nich uczę o uruchamianiu różnych funkcji i przełączaniu klawiatury na cyrylicę, ale dzisiaj to już przesadzili. Wprowadzili zmiany w oprogramowaniu i mało nie wyczyścili twardego dysku. Zorientowałam się w ostatniej chwili, kiedy Jaśkowa łapinka wisiała tuż nad ostatnim "zatwierdź".

Taaak, koty pomagają w zdobywaniu nowych umiejętności. Dzięki mojej kici wiem np. jak obrócić obraz na ekranie o 90 lub 180 stopni 8) Ciekawie to wygląda, wszystkie ikony leżące na boku lub wiszące do góry nogami. Na pewno przydatne, chociaż nie wiem do czego :roll:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Wto cze 21, 2011 9:37 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

alata pisze: Taaak, koty pomagają w zdobywaniu nowych umiejętności. Dzięki mojej kici wiem np. jak obrócić obraz na ekranie o 90 lub 180 stopni 8) Ciekawie to wygląda, wszystkie ikony leżące na boku lub wiszące do góry nogami. Na pewno przydatne, chociaż nie wiem do czego :roll:

8O to musi być ciekawy efekt :mrgreen:
A umiesz to odkręcić :?: :ryk:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto cze 21, 2011 9:51 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

Tak :D Dlatego wiem jak to zrobić :wink: Alt i strzałka w lewo lub w prawo i już obraz się obraca :spin2: . Powrót przez Alt i strzałka w górę
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138

alata

Post » Wto cze 21, 2011 9:58 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

Myszol w pracy czuje się świetnie http://www.youtube.com/watch?v=fL7d-n6odCI

Nagle się rozgadał i zrobił strasznie miziaty. Może dlatego, ze nie ma rówieśników do ganiania.
Pracę będzie dezorganizował na pewno, cały czas pcha się na kolanka, żeby go drapać po brzuchu. I za uszami. I po pleckach. I znowu po brzuchu. Jak go nie chcę podnieść, to się wydziera 8O

dla przypomnienia starsze zdjęcia Myszola

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto cze 21, 2011 9:59 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

:1luvu: :1luvu: :1luvu: cudny malutki Myszolek i w dodatku pieszczoch i miziak
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto cze 21, 2011 10:05 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

Jak on urósł 8O Piękny chłopak :1luvu:
Obrazek Obrazek

alata

Post » Wto cze 21, 2011 10:12 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

Myszol urósł i co najważniejsze, nabrał masy.

Nie wiadomo, dlaczego chódł na mleku matki (wtedy doktor podejrzewał zaburzenia przysadki mózgowej). Nie wiadomo, dlaczego później przestał chodzić (doktor "obwiniał" zatwardzenie, mnie się wydaje, że to była kwestia bardzo gwałtownego wzrostu i bardzo bolały go nogi). W międzyczasie odchorował kk i nagle wszystko się uspokoiło, a Myszol wygląda tak, jak powinien wyglądać kociak w jego wieku.

Po wczorajszym zastrzyku oddycha normalnie, chyba się tu nic więcej nie rozwinie :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto cze 21, 2011 10:13 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

to kciuki za Myszolka i jego zdrowie :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Wto cze 21, 2011 12:19 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

no, słodki gadający miziaczek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrówko maluchów

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto cze 21, 2011 19:40 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

słodziaczek śliczniasty :1luvu:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Wto cze 21, 2011 20:49 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- Ślepciu [']

Pewnie nie wiecie, bo niby skąd, ale przepadam za rysunkami Janusza Grabiańskiego. Wg mnie kobiety i zwierzęta, a szczególnie koty, spod Jego ręki są po prostu piękne :!: A dzisiaj poczta przyniosła zdobytą przeze mnie książkę "Wiersze o kotach" T.S.Eliota z ilustracjami J.Grabiańskiego - I wyd. z 1970 r.
Ilustracje są fenomenalne, wiersze oczywiście też :ok:

Kocie imiona
Niełatwa do sprawa z imieniem dla kota,
Trudniejsza niż różne krzyżówki lub gry;
Wariatem się wydam na pierwszy rzut oka,
Gdy powiem: kot najmniej imiona ma trzy!
Po pierwsze - to imię na zwykły użytek,
Jak August, Barnaba, Alonzo lub Sam,
Jak Mruczuś, jak Buruś, jak Kiciuś lub Kitek -
Imiona sensowne, mnie znane i wam.
Są również wymyślne, gustowne imiona,
Niektóre dla panów, niektóre dla dam,
Jak Safo, Apollo, Bucefał, Ilona -
Lecz również sensowne, mnie znane i wam.
Kot musi poza tym mieć drugie też imię
(Jak nie ma go, nie chce nic pić ani jeść),
Co godne by było i w dumę go wbiło,
By wąs mógł rozpostrzeć i ogon w pion wznieść.
I takich niemały zapasik mam imion,
Na przykład Ścichapęk, Szastprastuś lub Szprot,
Lub Bombalurina (dla pań), lub Ancymon -
Imiona, co jeden jedyny ma kot.
Lecz Trzecie swe Imię kot sam sobie nadał
I nikt do nie pozna, i na nic się zda
Wysiłek człowieczych dociekań i badań,
Bo kot go nie zdradzi - On tylko je zna.

Więc kiedy w głębokiej jest kot kontemplacji
I siedzi bez ruchu w skupionym milczeniu,
To ta kontemplacja jest zawsze z tej racji,
Że myśli i myśli o Trzecim Imieniu,
O swym zmyślnym, przemyślnym, wymyślnym,
Niedodododomyślnym,
Tajnym, niedosięgłym, jemu tylko właściwym
Imieniu.

A gdyby ktoś miał ochotę obejrzeć koty na znaczkach pocztowych autorstwa Janusza Grabiańskiego, to zapraszam http://naznaczkach.blox.pl/2011/03/Pols ... zki-I.html Wszystkie zamieszczone na blogu prace Janusza Grabiańskiego dostępne w kategorii Jego imienia :)

Kamari, mam nadzieję, że się nie zezłościsz za ten wpis :D

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

[poprzednia][następna]