Miałam dziś bardzo ciężki dzień , noc też . Ozzi bardzo źle się czuł
A też trafił do mnie mój były psi tymczas , pies w typie jamnika w bardzo ciężkim stanie
więc rano u weta były :
Ozzi , Cziko , Lussi i Mini z Mimi .
Ozzi dostał steryd i antybiotyk i przez kilka dni będzie na nim , bo te zmiany niepokojąco sie rozrosły i wcieka ropa z tego ...
Cziko to 12 letni pies w bardzo ciężkim stanie , z ogromnym wodobrzuszem prawdopodobnie na tle sercowym , z słabo wyczuwalnym tętnem z dusznościami

U weta dostał od razu Furosemid i receptę do domu aby go odwodnić , miał pobraną krew i USG , ale nic nie było widać z powodu ogromnego wodobrzusza , dostał też Vet-medin na 5 dni a on jest bardzo drogi (Tarunia i Myszunia tez go brały ) Teraz sika prawie non stop i od razu widać poprawę , już lepiej oddycha i sie może położyć a tak sie wcześniej dusił

Jutro znów jedziemy do weta i być może da sie zrobić USG ...
Bardzo prosimy o wsparcie dla Czika ...
Lussi jeszcze troszkę nie podoba sie moim kochanym wetom , dostała jeszcze antybiotyk i na kolejnych kilka dni też ...
A Mini i Mimi zostały dziś zaszczepione i tylko domu im brak
A jeszcze w Realu kupiłam 20 3 pack felix po 5.49 zł i o mało sie nie zabiłam z nimi wioząc je na rowerze

A jeszcze bym chciała ich trochę kupić i może jak jutro z Czikiem od weta bede wracać bo rowerem to już chyba sie nie skusze