Przepraszam, że bez cytatu ale pisze z telefonu. Karmy bezzbożowe mogą być podawane kotom w każdym wieku, również tym po kastracjach. Jak zauważysz, że kot przybiera na wadze to trzeba zmniejszyć dzienna dawkę i zwiększyć wysiłek fizyczny. Dla kota, który musi jeść karme weterynaryjna też może być, tylko że ja skonsultowalabym to jeszcze z weterynarzem (chyba, iż wiemy, że nasz weterynarz jest "przekupiony" przez royala

). Ja sama odkąd mam kota to studiuje kocie karmy, więc mogę polecić parę. Najlepszy i bezkonkurencyjny to ziwi peak, potem wildcat, applaws, orijen, taka rybna (w nazwie ma fish i coś jeszcze) ze sklepu ekozwierzak.pl, trochę gorsze ale nadal dobre to acana i taste of the wild. Wydaje mi sie, że o czymś zapomniałam

postaram sie dopisać jak mi sie przypomni. Szerzej temat był poruszany wcześniej. Wielką znawczynią tego tematu jest Tamiska

może uzupełni moja wypowiedź

Jeszcze dodam że przed całkowitą zmiana karmy trzeba ją powoli wprowadzać w dietę kota. Ja zmieniłam radykalnie z dnia na dzień i były wymioty, biegunki
Pozdrawiamy,