moje trzy Kotki po prostu koci świat ...... IT'S OVER

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 18, 2011 10:43 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Puchatą sierść to miała ...... :(
Totalna wylinka nie dość że masakrycznie chuda to wyleniała jak pogryziona przez mole - ogon jej się szczurzy robi niewiele tam sierści.

Waga poniżej 30 kg - przy tak dużym psie to okropnie mało .. :cry:

Ciągle na lekach przeciwbólowych przeciwzapalnych osłonowych na żołądek oraz przeciwwymiotnych .

Śpi jak zabita rano dosłownie ją wywlekłam z domu na trawnik gdzie się wysikała.

Dieta : 1000 ml Convalescent + 400 gram intestinal puszka . Dostaje po 20 - 40 ml jednorazowo.
Na karmienie ją budzę i znowu zasypia.

Odliczam dni do wyjazdu ... Jeszcze 5 dni

Wynik histopatologi gdzieś utknął - odbiorę jak będziemy we Wrocławiu.

Walczymy i nie zamierzamy się poddać .

Tequila gorzej się czuje w poniedziałek ma wizytę u weta :(
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob cze 18, 2011 20:58 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Moje psiątko praktycznie przespało 24 godziny z malutkimi przerwami na papu i dwa razy na sik na trawniczku.

tak ją ściął lek przeciwwymiotny - nowy bo metoclopramid już niewiele pomagał ....

W sumie dobrze bo dzisiaj nie wymiotowała ale za to bardzo mało zjadła :cry:

Odliczam czas do wyjazdu ...
Boje się bardzo co stwierdzą weci .....
Ale musimy wiedzieć bo tak dalej być nie może ....
Albo się da pomóc albo ....... :(

W poniedziałek rano jedziemy do weta psica na pobranie krwi a Tequila na kontrole bo się gorzej czuje .....

Zapraszam na bazarek - mnóstwo super rzeczy a takie małe zainteresowanie :cry: :cry: :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie cze 19, 2011 8:51 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Etiopku, dziekujemy za fantastyczny wieczor i piekny spacer :1luvu:
Trzymajcie sie. Nie dajcie sie! zbieraj sily na podroz, robisz wszystko co mozesz zeby pomoc psicy i za to nalezy Ci sie zloty medal...

w czwartek bedzie duzo ograniczen z transportem bo jest Boze Cialo, pamietaj o tym przy planowaniu trasy powrotnej.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie cze 19, 2011 20:43 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Etiopia prosila zeby przekazac wszystkim zainteresowanym ze nie ma dostepu do internetu.
Tak wiec w kazdej sprawie prosze kierowac sie do niej za posrednictwem telefonu :)

jak tylko wroci jej internet to sie odezwie.

solangelica

Post » Pon cze 20, 2011 6:41 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Interent wrocił

Mufasa pozazdrościł Psicy i wymotuje jak potłuczony - na pewno jest mega skłaczony ale obstawiam się że oprócz tego jakaś infekcja gardła - wiec nastąpi zmiana planów i Tequila zostaje w domu a Mufek i psica jadą na wizytę.

Wczoraj miałam "Przyjemność" skorzystać z pomocy w pewnej lecznicy bo naszej pani dr nie było - po prostu masakra syf kiła i mogiła ......
Moja noga już tam nie stanie.
wrrrrrrrrrrrrrrrrr

Przydał by się tam sanepid
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon cze 20, 2011 12:28 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Nadaje z biegu.

Mufasa ufffffffffffff tylko mega skłaczenie . Obowiązkowo pasta odkłaczająca + parafina 3 x dziennie + dieta płynna przez kilka dni.
Mufasek ładnie chudnie :ok: jeszcze trochę i przechodzimy na karmę mobility + Fibre responce.

Psica nie miała pobieranej krwi bo dr stwierdziła że bez sensu ją stresować - jak będziemy we Wrocławiu to jej zrobią kompleksowe badania.

Jutro o 23 jedziemy na dworzec pociąg mamy o 0:56 we Wrocławiu będziemy około 6 rano.
Na klinice rozrodu mamy się zameldować o 9:00.

Boję się bardzo ..... Coraz bardziej. :cry:

Zaraz jadę po wydruk historii choroby moje psicy . Kompletuje całość.

Od 20 marca była u weta 20 razy :( .

dopiję kawę a potem lecę.
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon cze 20, 2011 12:37 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Będę mocno, bardzo mocno trzymać za Was kciuki.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pon cze 20, 2011 12:41 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Afatima pisze:Będę mocno, bardzo mocno trzymać za Was kciuki.

To dla mnie bardzo dużo .....

Lalo wiec założyłam psicy derkę przeciwdeszczowa - żeby nerek i pęcherza nie zaziębiła .

Matko :cry: Jaka ona jest chuda :cry: Makabrycznie chuda ......... :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon cze 20, 2011 17:49 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Myślę o Was i trzymam mocno kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon cze 20, 2011 18:15 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Etiopku trzymaj sie. Myslami jestem z Wami i psica i jutro bede trzymac kciuki za podroz...

solangelica

Post » Pon cze 20, 2011 22:33 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

mufasa się wydurnia zaliczył drugą wizytę u weta ..
Wymioty z krwią dostał leki osłaniające śluzówkę żołądka przeciwkrwotoczne przeciwwymiotne...

My jedziemy a on chory chyba go sobie do plecaczka spakuje .

Ech :cry:

Dziunia zrobiła koopę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :piwa: :piwa:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon cze 20, 2011 22:39 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Etiopia-powodzenia!!!
Trzymam za Was kciukasy :ok: :1luvu: :ok:

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Wto cze 21, 2011 16:04 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Ja też jestem myslami przy Was.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto cze 21, 2011 21:36 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Jedziemy

Etiopia Mufasa i Psica

Pa pa

Trzymajcie za nas
IT'S OVER

Etiopia

Post » Wto cze 21, 2011 21:41 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[poprzednia][następna]