piekna

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
karola7 pisze:Jasne, że jest szansa, że dwa koty będą korzystały z jednej kuwety. U mnie tak było od samego początku, teraz co prawda mam 3 koty i trzy kuwety ( dwie większe i jedną malutką ) ale to też dla mojej wygody.
Może pomyśl o suchej karmie którą mogą jeść koty niezależnie od wieku ( Taste of the wild, Orijen, Acana ) . Są to karmy bez zbóż, polecane tu na forum i nie tylko. Nie będzie wtedy problemu z podjadaniem, moje jedzą tę pierwszą, różnica wieku między nimi nie jest bardzo duża bo mam kotkę roczną, 10-miesięczną i 3-miesięczną, ale też musiałabym cudować, z różnymi karmami, a to dla kociąt, a to dla kotek po sterylce i jeszcze patrzeć czy najmłodsza nie wyjada nie swojej karmy, a tak to mam spokój.
Dobrą decyzję podjęłaś.
borka pisze:karola7 pisze:Jasne, że jest szansa, że dwa koty będą korzystały z jednej kuwety. U mnie tak było od samego początku, teraz co prawda mam 3 koty i trzy kuwety ( dwie większe i jedną malutką ) ale to też dla mojej wygody.
Może pomyśl o suchej karmie którą mogą jeść koty niezależnie od wieku ( Taste of the wild, Orijen, Acana ) . Są to karmy bez zbóż, polecane tu na forum i nie tylko. Nie będzie wtedy problemu z podjadaniem, moje jedzą tę pierwszą, różnica wieku między nimi nie jest bardzo duża bo mam kotkę roczną, 10-miesięczną i 3-miesięczną, ale też musiałabym cudować, z różnymi karmami, a to dla kociąt, a to dla kotek po sterylce i jeszcze patrzeć czy najmłodsza nie wyjada nie swojej karmy, a tak to mam spokój.
Dobrą decyzję podjęłaś.
Nie tak prosto, nim moja kotka zasmakowała w tej karmie przechodziłam serię prób. Podobnie było przy poprzedniej zmianie jedzenia, ona po prostu przestaje jeść tę dotychczasową i już. Kupuję wtedy karmy na wagę w małych ilościach i testuję, która jej zasmakuje. Poprzednio nie chciała żadnej Royalowej tylko Sanabelle, teraz odrzuciła Sanabelle i zasmakowała w tej wspomnianej plus taka w kształcie kółka z dziurką. Mieszkam w małym miescie i kupienie karmy innej niż Royal graniczy z cudem (czytaj: niemożliwe) a zamawianie w malutkich paczuszkach zżera moja kieszeń w zastraszającym tempie. Jestem teraz szczęśliwa, że znalazłam jej smakołyk i zamówiłam większe opakowanie (2 kilo) co daje mi pewne oszczędności (w zamówieniu większa ilość żwirku w dobrej cenie).
Ta karma jest wolna od zbóż - przez to lepsza i zdrowsza? Jak zauwazyliście, rozpieszczam moją księżniczkę
nikaxx pisze:TOTW teraz będę chciała zamówić ale wszędzie są tylko worki prawie 7 kg.Nic to zamówię i najwyżej zjedzą bezdomniaczki.Moje wcinają Orijena i Acanę ale już się chyba przejadły.Spróbujemy czegoś nowego
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 53 gości