KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 17, 2011 20:41 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Nastepna zima nadejdzie - to wiecej niz pewne - fajnie, ze juz o tym myslisz i organizujesz budulec :wink:
Jeszcze troche i Twoj ogrodek zamieni sie w maly raj dla kotkow. Dobrze, ze chociaz w nim czuja sie bezpieczne. Trzymam caly czas :ok: :ok: za Mikruska - biedny kocina
dobrze, ze dbasz o niego bo p.Jerzy sam czuje sie chyba troche zagubiony (najlepszy dowod, ze w ciezkiej chwili zadzwonil do Ciebie) Szkoda, ze taki uparty i nie chce zmienic weta - przeciez zycie wielokrotnie pokazalo, ze ci co zaufali jednemu lekarzowi - wachaja juz kwiatki od korzenia.Lekarz tez czlowiek i moze sie mylic.
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt cze 17, 2011 22:07 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

tak Bogusiu masz rację, tylko że pan J to uparty starszy człowiek, byłam wieczorem u małego, umyłam mu pyszczek, bardzo chętnie go nastawiał, umyłam ropkę, posmarowałam neomycyną, zapuściłam kropelki do noska, troszeczkę, nakarmiłam mięskiem, dałam dwie strzykawki Conva, wygłaskałam i poszłam, bo kić...zachrapał, ogólnie czuje się lepiej, ma spory apetyt ja na niego, a to dobry znak, nieprawdaż??
Jutro pójdę kupię mu jakieś witaminki i swojej Pysi, takie ulubione ma z kocimiętką,
poszłam zaniosłam do ogródka, który był na fotkach michę jedzenia i codziennie zostawiam też michę suchego bezdomniakom pana Jerzego u niego pod samochodem...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Sob cze 18, 2011 20:42 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Biała kicia po operacji, dwa śruty, kicia ma częściowo obcięte uszko, wyjęty śrut z boku, oraz ranę po sterylce...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob cze 18, 2011 20:59 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

info od Mikruska: kić sobie dziś chodził po domu i sam poszedł do kuchni prosząc o... mięsko..apetyt dopisuje, dziś mu zapuściłam kropelki do noska, nakarmiłam, wymyłam chusteczkami a potem kić był na zastrzykach... :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob cze 18, 2011 23:31 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

:ok: :ok: za Mikruska i kicie - oby tak dalej :1luvu: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Nie cze 19, 2011 12:32 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Za wszystkie zaopiekowane kotki :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
Jak widzę te wszystkie "ubytki" kocie, które spowodował człowiek , to najchętniej takiemu palantowi zafundowałabym to samo. I żeby z takim śrutem w doopsku chodził wiele lat. :evil: I jak się brzydzę, tak własnoręcznie bym wydłubała oczko, albo obcięła "ogonek" :evil:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie cze 19, 2011 16:19 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

jasdor pisze:Za wszystkie zaopiekowane kotki :ok: :ok: :1luvu: :1luvu:
Jak widzę te wszystkie "ubytki" kocie, które spowodował człowiek , to najchętniej takiemu palantowi zafundowałabym to samo. I żeby z takim śrutem w doopsku chodził wiele lat. :evil: I jak się brzydzę, tak własnoręcznie bym wydłubała oczko, albo obcięła "ogonek" :evil:

Jak juz takiego dorwiesz - to ja Ci chetnie pomoge :wink: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Nie cze 19, 2011 19:30 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

dziewczynki i ja Wam bardzo chętnie pomogę... :mrgreen:
U Mikruska byłam dwa razy, rano tylko się najadł mięska, i posmarowałam oczka, i w dziurki od nosa psikam normalnie solą morską w sprayu, która nawilża śluzówkę, i kić się nie broni, widać, że mu lżej, teraz byłam znów, podałam 3 strzykawki Conva, bardzo mu to smakuje,,, :) Tygysce też bo też wypiła, a pan Jerzy mnie poinformował, że Mikrusek dziś jadł aż 4 razy mięsko, tak mu smakuje... :ok: :ok:
idąc do pana Jerzego widziałam jak pies bezdomny wziął w zęby miskę z serduszkami drobiowymi, poniósł sobie na trawnik i zjadł całą michę ze smakiem, mówię o tym panu J, a on mówi, że codziennie czatuje na jedzonko ten piesek, bo został wyrzucony przez swoich właścicieli, najpierw pan J stoi czeka, aż się brygada kocia naje, a potem piesek sobie "urzęduje"
wczoraj byłam z jedną dobrą koleżanką, karmicielką kotów i psów, u "jej" piesków, dziewczyna codziennie karmi 3 wielkie wilczury, które mieszkają na posesji ludzi, którzy nie karmili ich, bo woleli dać w szyję, psy przepiękne a wyglądały tak, że nie mogły ustać na własnych nogach,
byłyśmy wieczorem też w mojej pracy na chwilę i widziałyśmy jak cała brygada :kotek: sobie biegała po polanie
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto cze 21, 2011 20:58 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Mikrusek lepiej, choć katar jeszcze jest, kic z chęcia pije Conva i je mięseczko, jutro zaniosę mu rybki, smaruję oczka neomycyną i zapuszczam kropelki do nosa, kić uwielbia, kiedy przecieram go chusteczką dla niemowląt Johnson Baby nastawia wtedy pysio, bródkę, żeby dobrze go wyczyścić... :)
w pracy kotom mam jedzenie tylko na kilka dni już, dziś doszła wpłata dla pani Oli na białą kicię po operacji 26 zł, dziękujemy :1luvu: jutro przekażę, kicia ma się lepiej o wiele,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto cze 21, 2011 21:05 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

:1luvu: Jak jest apetyt to pewnie Mikrusek o wiele lepiej się czuje. Kciuki za koteczkę, żeby szybko wydobrzała :ok:

jasdor

Post » Wto cze 21, 2011 21:08 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

tak pan Jerzy bardzo się cieszy, że kić tak wsuwa, jeszcze nigdy tyle nie jadł, dziś dał mi pieniądze i poprosił, żebym jutro kupiła mięsko Maluchowi... :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto cze 21, 2011 21:34 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

viewtopic.php?f=20&t=129373

zapraszam na bazarek!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt cze 24, 2011 11:22 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Dagmara dzięki, dziewczyny u Mikruska gorzej dziś jakoś, zaszłam, a kić jakoś tak się trząsł, dałam mu tylko jedną strzykaweczkę Conva i zaczął się krztusić, czy to możliwe, że podczas podawania kropli do noska przez pana J kić jakoś się zachłysnął? pan J mówił że właśnie podał krople i kić jakoś tak zaczął się cały trząść jak galereta...w każdym razie pojechali do wetki, czekam nerwowo na telefon... :( :( :(
wczoraj o 23 wychodziłam z pracy kićki wyległy do schodów, dużo ich było, widać, że się garną do człowieka,,,,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt cze 24, 2011 20:11 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Ja nie wiem, nigdy nie podawałam nic do noska. Kciuki trzymam i napisz, jak będą jakieś informacje :ok: :ok:

jasdor

Post » Sob cze 25, 2011 14:11 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Mikrusek dziś i wczoraj był u weta, dostał zastrzyki, je mięsko i śpi sobie, troszkę jakby lepiej u niego...
Kicie wczoraj jak zawsze się zbiegły po 23 jak wyszłam z pracy i dałam im mięsko, wcześniej była i nakarmiła je pani Ola, już ostatnie porcje mięska dostają, muszę dziś wystawić bazarek, bo nie będzie jedzonka, pani Ola nie może znaleźć dodatkowej pracy, więc krucho...
Kicie śpią nawet w domku w śmietniku i na domku w śmietniku, znajomy pan ochroniarz o 5 rano widział jak skłębione w objęciach spały na kartonach, muszę dorobić ze dwa domki i postawić pod świerkiem przynajmniej takie kartony ofoliowane z siankiem w środku, bo kiciów jest tyle na pewno kilkanaście, może 14,15 a domków tylko 6, wcześniej w śmietniku w przedszkolu miały takie starą rogówkę, w której pani Ola porobiła kryjówki to się pomieściły, a teraz troszkę nie inaczej, i tak jak wczoraj po 23 było dość zimno i mokro, bo zlał silny deszcz, to kicie się nie pomieszczą wszystkie,
zresztą trzeba już powoli robić domki, żeby potem na ostatnią chwilę nie było problemu, a tak po jednym...
Kicia biała ma się bardzo dobrze, lubi sobie pogadać, bardzo ładnie je, i jest bardzo grzeczna, typowa lwica salonowa..
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]