Mała Bejbi od początku choruje

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 18, 2011 21:29 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Właśnie udało mi się wkleić zdjęcia do podpisu, nie wiem czy nie za duże, ale przedstawiam moje futra :mrgreen: Od prawej Miłka, najstarsza, Padme oraz Leya. Jeszcze muszę trochę pokombinować, żeby odsyłało do większych, ale zawsze coś :wink:
Mizianki na dobranoc! Niech jutro też kooopal będzie bez problemu!

akasheni

Od: Sob lut 13, 2010 11:07

Post » Sob cze 18, 2011 21:36 Re: Mała Bejbi od początku choruje

akasheni pisze:Właśnie udało mi się wkleić zdjęcia do podpisu, nie wiem czy nie za duże, ale przedstawiam moje futra :mrgreen: Od prawej Miłka, najstarsza, Padme oraz Leya. Jeszcze muszę trochę pokombinować, żeby odsyłało do większych, ale zawsze coś :wink:
Mizianki na dobranoc! Niech jutro też kooopal będzie bez problemu!

Bardzo ładne masz futerka :!: Ja z tym programem co Ty wrzuciłaś te zdjęcia,nie radzę sobie :oops: Nawet się zarejestrowałam i nic nie kumam :oops: Ja też mam nadzieję że będzie duża,nie długa kupa :kotek: :ok: :ok:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Nie cze 19, 2011 9:49 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Dziś kupala nie ma jeszcze :( Wczoraj dostała saszetkę Animondy dla dorosłych na cały dzień i część i tak zmarnowane :( TŻ od rana krzyczy że ją całkiem rozreguluję i sama nie wiem?Może ma rację?Animondy kitten nie chce tylko sam sos.Wiem że ma drożdże i pewnie dlatego nie chce.Esputicon wkropiłam w to żeby nie wzdeło,ale co zrobić :? To była karma którą uwielbiała jak była maleńka.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie cze 19, 2011 12:43 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Vailetku, spokojnie, dzien jeszcze sie nie skonczyl. :ok: :ok: :ok:
A dalas jej cala saszetke??
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie cze 19, 2011 13:01 Re: Mała Bejbi od początku choruje

kalair pisze:Vailetku, spokojnie, dzien jeszcze sie nie skonczyl. :ok: :ok: :ok:
A dalas jej cala saszetke??

Tak,podusiłam widelcem bo to dość twarde (ale saszetka się skończyła bo była na próbę :( )Można powiedzieć że wczoraj trzyczwarte zjadła po maleńkich porcyjkach.Dziś dałam zmieszane gasto z tym psylium i :!: patrzę w necie 8O przeciwskazania:okrężnica olbrzymia :!: Leży teraz i popłakuje bo brzuszek boli i bąki śmierdzące czuć :( Znalazłam karmę w necie w sklepie Ekozwierzaki Eukanabavet intestinal na jelita i chcę weta zapytać o to jutro.Czy Bejbi może to spróbować.Przeciwwskazania:laktacja,faza wzrostu :( Szkoda że nie zrobiłam zdjęcia tego kupala po RC z psylium 8O Wkleiłabym i wetowi pokazała.Po następną receptę Debridat muszę iść i wywalić kasę bo po tym granulacie to pisałam co było i się boję podać.Ważność 4 tygodnie :evil: po zalaniu wodą.Może wet będzie miał kogoś kto to potrzebuje bo jest bardzo ciężka ta butla i się zmarnuje.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie cze 19, 2011 13:30 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Bejbusiu, biedniutka jestes.. :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie cze 19, 2011 13:39 Re: Mała Bejbi od początku choruje

kalair pisze:Bejbusiu, biedniutka jestes.. :roll:

Tak kalair :( Jest biedniutka,a i tak nie uciążliwa.Po prostu budzi się i cicho poskarży i śpi dalej.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie cze 19, 2011 14:38 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Chciałabym wiedzieć jak powinna wyglądać zdrowa kocia kupa.Chyba założę wątek z kupkami :lol: zdjęcia tylko kocich kup :lol: Nie to głupi pomysł :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Nie cze 19, 2011 18:52 Re: Mała Bejbi od początku choruje

No i kupala jak nie ma tak nie ma,a Bejbi gruba jak balon :( Z prawego oczka brązowa wydzielina,z lewego mniej.To musi mieć związek z dwunastnicą lub wątrobą bo to jest po prawej stronie.Sierść jej zmatowiała.Jak była maleńka to dostawała kilkakrotnie witaminy w zastrzyku i ładnie się świeciła.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie cze 19, 2011 22:53 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Niestety kupy nie było :( to raczej dziś nie będzie z tego co znam Bejbi,ale je saszetkę z łososiem i pstrągiem,niestety Teskową :oops: 8%mięsa.To i tak jak na marketową dużo.Coś nawet ta jej Gastro nie podchodzi już.Denerwujemy się z TŻ-em,a ja oczywiście jestem winna :( Dopiero jutro kupię tą Animondę którą jakoś jadła i ją nie gazowało.Bejbi nie ma za wąskiego odbytu,to Aisha tak miała i też miała za wąski przełyk.Wyszło by to na zdjęciu takiej technologii.Aisha tak lizała pod ogonem że całkiem futra nie było.Bejbi nie wchodzi jak ona 10 razy do kuwety.Już pobiegała i była tylko siku.Czytałam o koteczce Brytyjskiej,ale ona miała za wąski odbyt jak Aisha.Gdyby Bejbi to miała to by się darła przy kupie.Namieszałam z tymi karmami i jestem zła na siebie :x Ten Royal na sranko wszystko namieszał,a przecież wiedziałam po sobie że Bejbi psyllium nie powinna dostać.Czemu jak ja wybieram kota to z chorobami podobnymi do moich :?: Już drugi.TŻ jak wybrał kotka była zdrowa,poza skórnymi czasem dolegliwościami i ze schronu.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie cze 19, 2011 23:35 Re: Mała Bejbi od początku choruje

:D jest kupal :!: Nie był gruby lecz część sucha potem mokra i znowu sucha i koniec mokry.To pewnie od pomieszanych karm.Świętujemy z TŻ-em :D Bejbi ożyła :!: Psoci teraz :lol: Obrazek Obrazek Wiem że to zdjęcie już było,ale podoba mi się :1luvu: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon cze 20, 2011 0:37 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Jest 1.30,a Bejbi wariuje i hałasuje piłką plastikową z dzwonkiem 8) Pod nami wprowadzili się nienormalni sąsiedzi :evil: lecą dzień w dzień k i ch :evil: boję się że jeszcze z siekierą tu przyleci za hałas w nocy ten wariat.My nie mamy szczęścia bo zawsze od 14 lat jak tu mieszkamy jakieś czubki pod nami mieszkają.Tylko tam 8O Mają otwarte okna w pokoju i co sło
wo to ty k...o,a obok małe dzieci mieszkają :? Tylko z pracy wrócą jest jazda,aż Bejbi się boi.Jak Aisha szalała nad ranem z kasztanem po kafelkach to kartkę mi wrzucili z wyzwiskami poprzedni lokatorzy :twisted:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon cze 20, 2011 8:45 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Witajcie :kotek: Bejbi znów była za łóżkiem,a ja poszłam po 4 rano spać i niedawno wstałam.
Brzuch miękki,ale wisi.Muszę do zoologicznego jechać kupić jej te Animondy i jakieś suche,które mam nadzieję będzie mogła i chciała jeść.Naprawdę tego gastro nie bardzo już chce
więc na razie ze trzy dni chcę zobaczyć jak będzie tolerować inne karmy.RC kitten nawet nie spojrzy.Musi być niskobiałkowa ze względu na przewód pokarmowy.To będzie trudne :roll: Jak byłam tam kiedyś kupiłam Hillsa saszetkę,która miała witaminę C,ona nie chce z tą witaminą. Dobre suche niskobiałkowe,ale jakiej firmy :?:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon cze 20, 2011 14:28 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Tu jest sporo karm weterynaryjnych dla różnych problemów, niestety nie mam czasu czytać dokładnie która na co, ale może Tobie pomoże w wyborze czegoś dla Bejbi.
http://sklep.zoolandia.pl/koty,karmy,we ... e,482.html

Kooopy moich futer są ciemnobrązowe (kolor hmm, czekolada mleczna do deserowej), dość zwarte, równe w grubości, często przy sprzątaniu rozpadają się na segmenty - takie bobki a'la chappi :mrgreen: w zależności od tego co zjedzą są odchyły od standatru (jaśniejsze, bardziej mokre), kaliber zależy od rozmiaru "zaworka", Miłka wali czasem takie na grubość kciuka, a Lejka raczej dość szczuplutkie :mrgreen:

akasheni

Post » Pon cze 20, 2011 14:46 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Zerknęłam jeszcze na kattovit low protein, ale ona jest zalecana dla kotów z chorymi nerkami...
http://animalia.pl/produkt,14561,Kattov ... otein.html

Ostatecznie niskobiałkowe są właśnie te wszystkie marketówki, np. winston mokry tacka z rossmanna białko 10%, tłuszcz 5%, popiół 2,2%, włókna 0,3%, wilgotność 82%.
Walczę z kotami, które przedkładają go nad prawdziwe mięsko :roll:

akasheni

[poprzednia][następna]