4 Maluchy z ulicy z kk już w DS !!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 18, 2011 10:25 Re: 4 Maluchy na ulicy z kk, potrzebne wsparcie, DT cokolwiekTG

Najgorsze jest to, że adopcje u mnie też stoją. Szkoda tych małym, bo teraz gdy wyglądają na zdrowe tym bardziej są narażone że ktoś sobie je weźmie. Chorych kotów nikt raczej nie ruszy, ale maluchy już normalnie widzą, baraszkują sobie jak małe kociaki i niestety pomału zaczynają się oddalać od swojego koszyka. ( na dworze mają taki koszyk). Zwłaszcza najsilniejszy szkrab kicia z czarnym noskiem, dziś zamiast jeść śniadanko z rodzeństwem i mamą wybrała się na przechadzkę. Na szczęście nie daleką, ale takie małe to się potem nie pilnują. Plus jest chociaż taki, że ulica trochę dalej więc myślę, że tak daleko na ulicę nie pójdą.

W ogóle jak dziś przyszłam to czarnuszek przyleciał do mnie, jak mnie zobaczył i machał ogonkiem jak mały szczeniaczek :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob cze 18, 2011 10:56 Re: 4 Maluchy na ulicy z kk, potrzebne wsparcie, DT cokolwiekTG

Ja ponawiam prośbę, jakby ktoś miał niepotrzebna kuwetę, bo Ola ma naprawdę deficyt. Może ktoś ma żwirek niepotrzebny, bo Ola używa trocin. I jakieś niepotrzebne miseczki.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Sob cze 18, 2011 11:14 Re: 4 Maluchy na ulicy z kk, potrzebne wsparcie, DT cokolwiekTG

Czyli inaczej wszystko co u Was może być niepotrzebne dla mnie jest na wagę złota i na pewno zostanie dobrze zagospodarowane :)

OlaLola

Post » Sob cze 18, 2011 16:35 Re: 4 Maluchy na ulicy z kk, potrzebne wsparcie, DT cokolwiekTG

Ola, kociak, którego miałam brać na DT zniknął, więc jest więcej miejsca. Naradziłam się z mężem i zadecydowaliśmy - dawaj całą czwórkę. Dasz radę przywieźć wszystkie w poniedziałek? Jak coś - będę przygotowana...

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Sob cze 18, 2011 20:11 Re: 4 Maluchy na ulicy z kk, potrzebne wsparcie, DT cokolwiekTG

Oczywiście :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dziękuję Ci !! :) :1luvu:

OlaLola

Post » Nie cze 19, 2011 14:14 Re: 4 Maluchy na ulicy z kk, potrzebne wsparcie, DT cokolwiekTG

Dziś ostatni dzień i noc kociaków na dworze ;):) !! :ok:

OlaLola

Post » Pon cze 20, 2011 11:40 Re: 4 Maluchy na ulicy z kk, potrzebne wsparcie, DT cokolwiekTG

Maluchy już u mnie. Szczegóły napiszę potem. Ola zmień tytuł wątku może :)

Gosia B

Post » Pon cze 20, 2011 12:29 Re: 4 Maluchy na ulicy z kk, potrzebne wsparcie, DT cokolwiekTG

No więc tak: mamy dwie koteczki i dwa kocurki, w wieku ok. 5 tygodni. Maluchy nie są w złym stanie, to fajne, odpasione kluski. Jedna dziewczynka ma lekką biegunkę, ale przypuszczam, ze po prostu zjadła jakąś parówkę albo kiełbasę, bo OlaLola mówiła dzisiaj, ze ludzie tam różne rzeczy podrzucają kotom. Nie jest odwodniona ani osłabiona. W sumie na kociakach było jakieś 150 kleszczy (po 70-tym straciłam rachubę), ale pewnie jeszcze trochę ich wylezie. Faktycznie w uszach początek świerzba, ale już są poczyszczone i dostały maść. Sprawa nie jest jakoś specjalnie rozwinięta, więc niebawem powinna się uspokoić. Mam już porobione zdjęcia, wstawię ja tylko zgram z aparatu. Zaczęliśmy już odrobaczanie, maluchy mają pozakładane książeczki. Teraz wylądowały w klatce i zastanawiają się co z tym fantem zrobić... :)

Gosia B

Post » Pon cze 20, 2011 12:50 Re: 4 Maluchy na ulicy z kk, potrzebne wsparcie, DT cokolwiekTG

Gosia B pisze: było jakieś 150 kleszczy (po 70-tym straciłam rachubę),

8O nie umiem sobie tego wyobrazic.
Mam 3 koty, psa i chomika. I mi ciagle malo.

maggis1980

Od: Pon kwi 19, 2010 9:06

Post » Pon cze 20, 2011 13:35 Re: 4 Maluchy z ulicy z kk w cudownym DT !!

Tytuł zmieniony ;) Wczoraj padało, przed wczoraj też chyba w nocy, więc Frontline automatycznie przestał działać, bo nie minęły 3 dni od jego użycia. Dziś szybciutko dałam jeść, podałam tabletki i leciałam na busa więc nie było czasu kleszczy się pozbyć. Maluchy po trawie latały więc raz dwa pochytały kleszcze. Ale te klaszcze to malućkie jak takie podwójne główki od szpilek, to to trudno wyczuć. Zależy jak się wbije czasem widać takiego jak jest mały na białym futerku. A powiedz mi czarnuszek to chłopak czy dziewczynka? ja nie wiem czemu ja im płci nie sprawdziłam.... :oops:

Gosiu jeszcze raz dzięki wielkie za wzięcie maluszków i za karmę dla bezdomniaczków :)

OlaLola

Post » Pon cze 20, 2011 13:37 Re: 4 Maluchy z ulicy z kk w cudownym DT !!

czarny i ten z łatką na nosku to chłopaki. A kleszcze były wszędzie - w uszach, w pachwinkach, między maluszkami, na dupkach, po kilka w jednym miejscu. I faktycznie małe - jakby z dzisiejszej nocy. Opitych znalazłam tylko kilka. Teraz malce śpią po przeżyciach. W ogóle to strasznie grzeczne dzieciaki.

Gosia B

Post » Pon cze 20, 2011 13:55 Re: 4 Maluchy z ulicy z kk w cudownym DT !!

Gosia B pisze: W ogóle to strasznie grzeczne dzieciaki.

hehe na razie, jak się zadomowią to zaczną broić :)

OlaLola

Post » Pon cze 20, 2011 15:57 Re: 4 Maluchy z ulicy z kk w cudownym DT !!

No to lecimy ze zdjęciami i profilami. Najpierw po kolei kociaki:

1. Mirka - 5 tygodni, 438g, odrobaczona, odpchlona
Obrazek Obrazek

2. Buła/Kropeczka - 5 tygodni, 436g, odrobaczona, odpchlona
Obrazek Obrazek

3. Maurycy - 5 tygodni, 391g, odrobaczony, odpchlony
Obrazek Obrazek

4. Nosalek - 5 tygodni, 585g, odrobaczony, odpchlony
Obrazek Obrazek

Dzieciaki obecnie pięknie wcinają pasztety RC, ale nie rozumieją jeszcze do czego służy woda, dlatego do miski dostały Mixola, którego ładnie piją. Siekacze i kiełki już piękne, ale przedtrzonowce dopiero się wyrzynają...
Obrazek Obrazek

A tak mieszka się w klateczce:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No i mój faworyt czyli Maurycy:
Obrazek Obrazek Obrazek

Gosia B

Post » Pon cze 20, 2011 16:55 Re: 4 Maluchy z ulicy z kk w cudownym DT !!

Gosia B pisze:
No i mój faworyt czyli Maurycy:
Obrazek Obrazek Obrazek

I mój, on jest taki kochaniutki, mały bobasek :)
Piękne te maluchy, na reszcie widać jakie są śliczne i jak ładnie już wyglądają :) Przepiękne są :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

OlaLola

Post » Wto cze 21, 2011 6:46 Re: 4 Maluchy z ulicy z kk w cudownym DT !!

Noc minęła spokojnie. Okazuje się, że maluszki, prócz pasztetu, jedzą też chrupki RC babycat bardzo ładnie, więc z głodu nie padniemy :) Mleko z miseczki nadal dobre, cały urobek oczywiście w kuwecie. Niestety nadal się odkleszczamy... Siadłam jeszcze wieczorem i z Maurycego zdjęliśmy chyba z 30 kolejnych, teraz rano przejrzałam pozostałe dzieciaki i też niezły stosik się nazbierał. Noż co za wredoty... Ale chyba powoli wychodzimy na prostą i już niebawem będę mogła wypuścić maluszki z klatki na bieganie.
A to nadal tak ciche dzieciaki, że aż w szoku jestem. I jak się tylko któregoś dotknie - zaraz mruczy :)

Gosia B

[poprzednia][następna]