Kasa K.II-213 szt.-WAŻNE INFO s75, POTRZEBNE WSPARCIE :(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2011 15:49 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

dzień dobry, przeczytałam parę stron w tym temacie i widzę tutaj bardzo fajną akcję. postaram się nagłośnić w swoim otoczeniu numer konta i sama na miarę swoich możliwości zasilać. wokół mojego rodzinnego domu biegają trzy koty, dwie z nich to kotki. bardzo chciałabym je wysterylizować. Ostatnio udało mi się znaleźć domy dla miotu jednej z kocic, która jest najmniej nieufna, choć nie daje się dotknąć.Ta kotka byłaby najszybciej gotowa do sterylki. Druga niestety wygląda jak w zaawansowanej ciąży dlatego za niedługo znów będę szukać domów dla małych. Nie wiem ile należy odczekać po porodzie kotki, aby można było ją poddać sterylizacji? Jest tam też kocur, który będzie najtrudniejszy do złapania, bo nie podchodzi bliżej niż na 2 metry, dlatego proszę o rady w jaki sposób łapie się takie kotki i o informacje czy byłyby fundusze w kasie na sterylki do tych kotów? Jak tam będę to postaram się strzelić im fotki.

bappu

Od: Pon cze 06, 2011 16:51

Post » Wto cze 14, 2011 15:52 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

bappu pisze: Druga niestety wygląda jak w zaawansowanej ciąży dlatego za niedługo znów będę szukać domów dla małych. Nie wiem ile należy odczekać po porodzie kotki, aby można było ją poddać sterylizacji?

Najlepiej wykastrować jeszcze przed porodem- to będzie lepsze wyjście także dla kotki. Jeśli nie uda się jej do tego czasu złapać, trzeba odczekać, aż małe będą w stanie same jeść, ok. 5-6 tygodni minimum.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto cze 14, 2011 16:04 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Dzisiaj tam pojadę i zobaczę jak wygląda sytuacja. Szczerze mam mieszane uczucia co do poddania kotki zabiegowi sterylizacji w ciąży, ale nie znam się za dobrze na tych sprawach, więc musicie mi wybaczyć moje zielone pojęcie :? widzę że tutaj piszą niemalże sami znawcy tematu i nie chciałabym palnąć jakiejś głupoty :) spróbuję ponegocjować z weterynarzami przy cenie na zabiegach większej ilości kotów.Napiszę zaraz jak się dowiem.

bappu

Post » Wto cze 14, 2011 19:44 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Obrazek
Dzisiaj siostra była ciachnąć Ulę,do tygodnia pojedzie Szarunia. Złapałam dziś jeszcze inną kotkę,ale wet stwierdził że lada dzień się okoci więc nie można ciachać w tak wysokiej ciąży i trzeba poczekać. :cry:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Wto cze 14, 2011 23:35 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

bappu pisze:Dzisiaj tam pojadę i zobaczę jak wygląda sytuacja. Szczerze mam mieszane uczucia co do poddania kotki zabiegowi sterylizacji w ciąży, ale nie znam się za dobrze na tych sprawach, więc musicie mi wybaczyć moje zielone pojęcie :? widzę że tutaj piszą niemalże sami znawcy tematu i nie chciałabym palnąć jakiejś głupoty :)

rozumiem Twoje rozterki, ale kastracja aborcyjna wydaje mi się lepszym wyjściem niż czekanie do porodu- kotka może go nie przeżyć, jest to dla niej znacznie większe obciążenie niż zabieg, po kastracji nie pojawią się też kolejne maluchy szukające domów. Kotka nie wie, że jest w ciąży, a płody nie poczują bólu.

spróbuję ponegocjować z weterynarzami przy cenie na zabiegach większej ilości kotów.Napiszę zaraz jak się dowiem.

Trzymam mocno :ok: :ok: :ok:

Asiu, a może u innego weta by się dało? Też trzymam :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw cze 16, 2011 11:08 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

melduję, że jedna z kotek pod opieką p. Magdy już po kastracji aborcyjnej :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt cze 17, 2011 21:01 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Asiek dzięki za rozliczenie :ok: :ok:

bappu pisze:dzień dobry, przeczytałam parę stron w tym temacie i widzę tutaj bardzo fajną akcję. postaram się nagłośnić w swoim otoczeniu numer konta i sama na miarę swoich możliwości zasilać. wokół mojego rodzinnego domu biegają trzy koty, dwie z nich to kotki. bardzo chciałabym je wysterylizować. Ostatnio udało mi się znaleźć domy dla miotu jednej z kocic, która jest najmniej nieufna, choć nie daje się dotknąć.Ta kotka byłaby najszybciej gotowa do sterylki. Druga niestety wygląda jak w zaawansowanej ciąży dlatego za niedługo znów będę szukać domów dla małych. Nie wiem ile należy odczekać po porodzie kotki, aby można było ją poddać sterylizacji? Jest tam też kocur, który będzie najtrudniejszy do złapania, bo nie podchodzi bliżej niż na 2 metry, dlatego proszę o rady w jaki sposób łapie się takie kotki i o informacje czy byłyby fundusze w kasie na sterylki do tych kotów? Jak tam będę to postaram się strzelić im fotki.

Witam Bappu. W pierwszej kolejności zapytam skąd jesteś?

Podaj też proszę więcej szczegółów. Kiedy i za ile chciałabyś kotki zrobić. W Kasie jest obecnie 190 zeta - czy wwet w razie czego zgodziłby się na odroczenie płatności, lub czy możesz za zabiegi jeśli będzie więcej założyć?

Kotkę lepiej i bezpieczniej dla niej wysterylizować aborcyjnie. Zanim wykarmi kociaki, może być już w następnej ciąży... z wolnożyjącymi nigdy nic nie wiadomo. Warto też sprawdzić, czy duży brzuch to ciąża, czy np. FIP... Ostatnio w schronie, gdzie jestem wolontariuszem, wszyscy myśleli, że jedna czarnula dzika, jest w ciąży. Nie dawała się złapać w klatkę łapkę, więc czekaliśmy aż się rozsypie... 3 miesiące... dała się złapać już praktycznie w stanie agonalnym, bardzo cierpiała :(

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob cze 18, 2011 14:50 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Bappu jest z Cieszyna :)

ja anonsuję nieśmiało w sumie 6 (!) kotek z dwóch wyłapanych ogłoszeń- 4 z nich na razie dostają promonvet, piąta jeszcze nie miała rui, ale pani chce ją ciachnąć profilaktycznie :). W razie potrzeby się oczywiście dołożę - zabiegi miałyby się odbyć sukcesywnie poczynając od II połowy lipca. Z góry dziękuję za pomoc :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob cze 18, 2011 21:26 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

XAgaX pisze:Bappu jest z Cieszyna :)

ja anonsuję nieśmiało w sumie 6 (!) kotek z dwóch wyłapanych ogłoszeń- 4 z nich na razie dostają promonvet, piąta jeszcze nie miała rui, ale pani chce ją ciachnąć profilaktycznie :). W razie potrzeby się oczywiście dołożę - zabiegi miałyby się odbyć sukcesywnie poczynając od II połowy lipca. Z góry dziękuję za pomoc :)

A one są Aga z Wawy?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob cze 18, 2011 21:38 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

a ja mam pytanie. czy to są faktycznie wciąż aktualne bazarki? jeśli nie, to proszę o uaktualnienie, będzie nam łatwiej zbierać grosik do grosza.

AKTUALNE BAZARKI:

viewtopic.php?f=20&t=100483 pies przyjaciel ;)

viewtopic.php?f=20&t=101755 album malarski od Montes

viewtopic.php?f=20&t=102161&p=5080368#p5080368 tajemnicze długopisy Montes ;)

viewtopic.php?f=20&t=104668&p=5302950#p5302950 OBRAZKI I LALECZKA OD CANGU

viewtopic.php?f=20&t=104778&p=5318073#p5318073 BRELOCZKI

viewtopic.php?f=20&t=108609 dzwonek od Montes

viewtopic.php?f=20&t=113611 dla bobasów od Kociamy

viewtopic.php?uid=393&f=20&t=113941 kolczyki od Jany

viewtopic.php?f=20&t=115865&p=6311282#p6311282 kolczyki od MartynyP
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Nie cze 19, 2011 11:38 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

We wtorek idzie do ciachania odroczona Szarunia,trzymajcie kciuki.
Alareipan podaj mi proszę nr.konta KK postaram się cosik dołożyć,bo z bazarkami to nie wiem jak sobie poradzę. :D

asiek o

Post » Nie cze 19, 2011 12:32 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Rozmawiałam z weterynarzem i zgodził się wysterylizować kotki taniej :D za obie 220zł. Jestem z Cieszyna,jutro postaram się je złapać i zrobić to jak najszybciej, ta biała ma już bardzo duży brzuch, chociaż sama jest raczej filigranowym kotem. Druga jest od niej sporo potężniejsza. Szczerze trochę się tego boję, nie wiem czy uda mi się je złapać, ani co zrobić z nimi jak już będą wysterylizowane.Puścić normalnie wolno? Nie wiem czy potem dadzą się drugi raz złapać na ściąganie szwów...
Obrazek

bappu

Post » Nie cze 19, 2011 12:48 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

Ja jednak jedną kotką mogę już zacząć łapać :)

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Pon cze 20, 2011 8:28 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

alareipan pisze:
XAgaX pisze:Bappu jest z Cieszyna :)

A one są Aga z Wawy?

Nie, z Niepołomic. Dziewczyna od tych 4 chce je ciachać w II połowie sierpnia, jak nie wyjdzie wcześniej - za 4 wyszłoby w sumie 720 zł, ja wystawię wieczorem wsparcie bazarkowe, trochę też się dołożę. Niestety fundacja, do której zwracałam się w imieniu właścicieli o pomoc, odmówiła :?

Bappu, możesz poprosić o szwy rozpuszczalne, żeby nie musieć ich ściągać. Po rekonwalescencji kotki mogą wrócić na dawne miejsce.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto cze 21, 2011 18:14 Re: Kasa K.II-207 szt.+75 - POTRZEBNE WSPARCIE BAZARKOWE

No,druga kicia już ciachnięta :D siedzi teraz w kontenerku.Chciałam podziękować wam wszystkim,bo dzięki takiej szczodrości i wielkiemu sercu dla zwierząt tyle ogonków już wysterylizowano. :1luvu:
Oczywiście dla Alareipan wyjątkowe ukłony :1luvu:

Moja biedna Szarunia
Obrazek

I zaświadczenie
Obrazek

asiek o

[poprzednia][następna]