Mój Kot poluje na muchy !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 18, 2011 21:23 Mój Kot poluje na muchy !

Witam Serdecznie ,
Mój kot poluje na muchy po czym je zjada :| chciałabym go tego oduczyć , ponieważ obawiam się , że podczas naszego wspólnego spaceru (nie toleruję swobodnego wypuszczania kota na dwór) może złapać i niestety zjeść pszczołę bądź osę :( proszę doradźcie mi coś !

korcia8820

Od: Sob kwi 16, 2011 20:46

Post » Sob cze 18, 2011 21:33 Re: Mój Kot poluje na muchy !

Dobrze, że nie wypuszczasz kotka luzem :ok: - chyba musisz bardzo uważać, za co się zabiera ... tutaj jest wątek o pożeraczach much :twisted: viewtopic.php?f=1&t=127774&start=0
No i witaj na forum :D

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob cze 18, 2011 21:38 Re: Mój Kot poluje na muchy !

u mnie najbardziej na owady polują dwa niewidome zupełnie koty 8O ,sa szybsze niz normalne,nie wiem jak je oduczyć(chyba)..to instynkt...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob cze 18, 2011 21:38 Re: Mój Kot poluje na muchy !

Moje też łapią wszystko co się rusza :lol: Dziś we dwoje polowali na jedną biedną muchę :ryk: Wydaje mi się, że nie da się tego kota oduczyć, bo to jest jego instynkt łowiecki, a tego go żadnym sposobem nie pozbawisz. Musisz być czujna i pilnować, żeby osy i takich żądlących nie łapał. Zawsze możesz spróbować odwrócić kocią uwagę jakąś fajną zabawką. Nie wiem jaki będzie tego skutek, bo u mnie koty są w domu i co najwyżej właśnie mucha się nawinie i to przypadkiem.
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41