S.K.Niekochane XVII - ciasno, smutno, źle :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 17, 2011 21:34 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Zdjęcia z wczoraj: https://picasaweb.google.com/owczarekko ... 16Czerwca#
Niestety, jak słusznie zauważyła Tanunda, światło było bardzo nie ciekawe:(

Chętnych zapraszamy także do obejrzenia kilkunastu zdjęć
Irysa i Horacego, dwóch byłych niekochanych:)
Obrazek Obrazek
https://picasaweb.google.com/owczarekko ... cyZGliwic#
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt cze 17, 2011 23:15 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Paulinaelzbieta, Korciaczki - zdjęcia na kalendarz!! Arcydzieła :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Horacy i Irysek - jak dobrze widzieć ich zadowolone minki :D
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob cze 18, 2011 6:30 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

TanundA pisze:Paulinaelzbieta, Korciaczki - zdjęcia na kalendarz!! Arcydzieła :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Horacy i Irysek - jak dobrze widzieć ich zadowolone minki :D

No właśnie - może by tak pomyśleć o wydaniu kalendarza z Niekochanymi - teraz jest ten moment, w którym należałoby zacząć przygotowania do takiej publikacji!!!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Sob cze 18, 2011 14:09 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Mała1 pisze:
halbina pisze:Formica szuka pomocy

Caniserin, Stagolban, Feliserin, Serocat lub krew kociego ozdrowieńca z pp pilnie potrzebna! Odkupię! Bardzo, bardzo pilnie. Jeśli ktoś ma zapasik lub dostęp niech się ulituje proszę i podzieli nieco!

ech, z tego co wiem nigdzie nie ma :( , przynajmniej ja nic o tym nie wiem żeby ktoś był w posiadaniu surowic :(

z tej listy powyżej mozna kupić Stagloban, jest zarejestrowany w Polsce i można przez weta zamowić w hurtowni. Niestety bardzo drogo ok 250 zł
Feliserin tylko z przemytu :wink: nie zarejestrowali go na terenie naszego kraju :evil:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob cze 18, 2011 19:22 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Filomen-a zamawiałaś ostatnio stagloban? z tego co wiem ( ale to z zeszłego roku) to nie był dostepny w hurtowniach

ech jak fajnie widzeć Horacego i Irysa :kotek:

a ja mam dużo wieści/ wiadomości
oczywiście dobrych i złych

pewnie cos mi wyleci z głowy...no ale po kolei

niestety dom traci nasza była niekochana Druzylla :( , jej duzi byli u nas na akcji, pogmatwało im się bardzo, bardzo w życiu, traca mieszkanie i przeprowadzają się do takiego, którego właściciel nie zgadza się kategorycznie na trzymanie kota. Szukali jej domu, ale bez skutecznie
Po wekendzie Bożego ciała wraca-no chyba ,że coś wymyślimy :( - ja nie wiem co

domki prosto ze schroniska przy mnie znalazła jedna z koteczek z syjamkowej paczki, trzeci podrostek od białej mamy i ten nowy czarno-biały chlopak mały-te domki fajne wszystkie

na akcje pojechały więc dwa syjamki, trickolorka i biało-bura- to wszystko rodzeństwo
Syjamkowate znalażły domy, ale drugi dosłownie w ostatniej chwili i to dom, który byż może będzie jego DT a nie stałym
Ludzie szukali spokojnego kota, dorosłego, mieliśmy się spotkać w schronisku
ale syjamek bardzo potrzebujący był.Jak wiecie takie ładne koty w schronisku to zawsze strach
dlatego padł wybór na niego, jeśli będzie zbyt rozrabiał szukamy mu domu a ten traktujemy jako tymczas,taka umowa. więc wszystko w łapkach tego małego.Dom bardzo dobry, doświadczony i wiedzący czego chce
Drugo syjamek trafił do domku który juz ma dwie ciachnięte dziewczynki :wink:
Dziewczynki dwe niestety wróciły do schroniska

Jedna babka pobiła wszystkie najdziwniejsze wymagania w stosunku do kota
chciała od nas kota, który łapałby jej gołębie na balkonie-bo ją denerwują 8O :lol:
na to bym chyba nie wpadła

...a w schronisku....

do domu tymczasowego pojechał piękny maincoonek, do bardzo fajnego domu
juz jest po badaniach krwi-morfologia, nerki w porzadku :ok:

za to ,że wzgledu na to ,że schron nie lubi pustki, a zwolniły się dwie klatki to od wczoraj jest nowych 10 kotów-fajnie nie? :|

mama- 210 / 11
od 17 06 w schr
z dziecmi 211, 212/11
Obrazek

dzieciak- 211 /11
od 17 06
od kotki 210 /11
Obrazek

dzieciak= 212 / 11
od 17 06
dzieciak kotki 210 /11
Obrazek

4 kociaki
od 18 06 w schr
Obrazek Obrazek

3 dorosłe
od 18 06 w schr
kocurek rudo-biały , kotki szylkrecia i bura
to dokarmiane koty, dotrze do nich jeszcze 7 maluchów :(
Dorosłe po ciachu nie mogą wrócić do siebie, stanowczo ludzie sobie ich nie zyczą, grozi im niebezpieczeństwo
Dorosłe są raczej oswojone
kocurek
Obrazek
kotki
Obrazek

Także jest świetnie :crying:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob cze 18, 2011 20:03 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Korciaczki - bardzo dziękujemy za odwiedziny :D :D :D i cudowne zdjęcia Iryska i Horacego :D

Trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: za dużo dobrych domków dla wszystkich "Niekochanych"

asia_81

Od: Śro gru 08, 2010 19:40

Post » Sob cze 18, 2011 20:38 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

No, "sezon" w pełni :evil:

A domów jak na lekarstwo... :(

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Sob cze 18, 2011 22:46 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

mama- 210 / 11
od 17 06 w schr
z dziecmi 211, 212/11
Obrazek

KENAJA

kocurek
Obrazek

OLIVIER

kotki
Obrazek

LOTTA i ROSITA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie cze 19, 2011 7:59 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Sezon wakacyjny chyba najgorszym okresem jest dla zwierzaków :(
Gosiara

Post » Nie cze 19, 2011 13:22 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Oj oj.. smutno się Was czyta :cry: :cry: a wakacje dopiero się zaczynają...

Może wieści z domu Rawki i Fuksji trochę Was pocieszą :oops:

Kotki naprawdę się polubiły! :D Rawka wreszcie na dobre wyszła ze swojego ulubionego kąta w szafie i zaczęła dokazywać. Nad ranem obie sieją zamęt i zniszczenie :twisted:

No i doczekałam się tej chwili - jak na zdjęciu

http://imageshack.us/photo/my-images/219/img1194nl.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/848/img1193a.jpg/

A w poniedziałek zabezpieczamy balkon dla łobuzów :)
Tak, że jak się wszystko uda dysponuję namiarami na firmę.

Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki !!
http://imageshack.us/photo/my-images/402/klony3.jpg/

yola.s

Od: Sob maja 28, 2011 21:20

Post » Nie cze 19, 2011 15:28 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Dzięki za wieści o Fuksji i Rawce :kotek:
Piękne dziewczynki :1luvu:

W schronisku -
dramat - dzisiaj z jednego miejsca przyszło 15 maluszków :cry:
i dorosła kotka-matka,jedna z wielu :|
Ta kotka dostała pod swoje skrzydła 3 najmniejsze z całej bandy.Nie wiemy których kociaków jest mamą.
Jeżeli Ich nie przyjmie,maluchy pojadą do uśpienia :cry:
mają łapać kolejne :| .....dorosłe,podrostki,maluchy :|

Klatki wypełnione po brzegi.

Na kociarnię trafiły Kares i Tarika,obie przerażone :|
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie cze 19, 2011 18:38 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Ewaa6 pisze:czuje sie calkiem dobrze. po poczatkowych problemach zdrowotnych na razie wszystko gra, dziewczynka rozwija sie dobrze (bo juz wiemy, ze dziewczynka bedzie). tak wiec normalnie pracuje. wyrzuty mam, ze tak sie zaniedbalam ostatnio jak chodzi o katowickie niekochane i stad moja mysl, ze moze udaloby sie namowic meza na tymczasa. maz do dzisiaj odzalowac nie moze, ze Lulu poszla do adopcji :)
Bruno niesttey nadal same klopoty nam robi, sama juz nie wiem co z tym kotem zrobic wrrrr

Ewa, na innym wątku napisałam Ci malutkie słóweczko.

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Nie cze 19, 2011 18:44 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

A ja musiałam się w tempie expresowym ewakuować z silesi, bo dziecko moje strasznie źle się poczuło i w dordze na piotrowice żygało nam w aucie okropnie. 8O Dobrze, że reklamówkę mieliśmy, bo to auto szwagra jest i dopiero by było :roll: Ja już jestem w Świdnicy, a dziecko jutro chyba przyjedzie jak się dobrze będzie czuło, w każdym razie musi być na środę, bo zakończenie roku szkolnego jest

Tak cały czas mam nadzieję, że dzisiaj więcej maluchów niż wczoraj znalazło domy. Że jak najwięcej z nich dostanie szansę na życie, bo wiadomo co dla takich dzieciaków niesie schron :( A one takie słodkie i malusie.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie cze 19, 2011 20:02 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Fukcja i Rawcia :1luvu: - to na prawdę balsam dla mnie

chyba wysiadam psychicznie :|
wracałam do schroniska z Gaborkiem, bo nie znalazł domu i sie normalnie poryczałam
Zakochałam się w tym kocie-jest nieziemsko dobrym kotem, niesmiałym tak strasznie, w jego oczach widać totalny brak pewności siebie, jest potulny, tak bezbronny ,że szok
Był dzikuskiem, w schronisku ludzie pierwszy raz chyba okazali się łaskawi
pokochał ich w dwa dni całym swoim małym serduszkiem. Martwię się o niego

zresztą martwię się teraz o wszystkie koty, bardzo
to co się dzieje mnie dobija psychicznie
dziś nowych 17 kotów, zgłoszone kolejne 7 małych
a ile będzie pod drzwiami schronu w kartonach :(

Wracałam z Silesii lał deszcz i świeciło słńce
pojawiła się tęcza, a w zasadzie dwie, na raz, obie wychodziły jakby z dachu schroniska
Które koty w najbliższym czasie ta drogę przebędą :cry: , które
Miron?nadal słaby jak pisklak, Bambaryła?padnie jej serce na kociarni chyba .Gamoń?Murani?połamią się spadając z półek :|
te małe?jest ich tyle, że szok, szok
Tęczowe mosty?
Obrazek Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie cze 19, 2011 20:05 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Dawno zdjęć nie wrzucałam, ale jakoś tak czasu kompletnie nie ma <wstydniś>

Obrazek Obrazek

w każdym razie wszystkie z czerwca są TUTAJ
(parę z dzisiejszej akcji też)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

[poprzednia][następna]