cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 8:31 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Bidulek ten Aleksik i tyle. Wczoraj go brałam na ręce, lekki jak piórko. Grzeczny, spokojny, jakby wiedział, że najgorsze już za nim. Jak dobrz, że wyniki krwi się poprawiły. To kot, który chwyta za serce :1luvu: .
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Czw cze 16, 2011 8:39 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Dobrze, że jest daleko ..
Dobrze, że jest w dobrych rękach i nie muszę się o niego martwić :lol: , choć oczywiście mi go szkoda okropnie.
:1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw cze 16, 2011 20:18 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

kotika pisze:
EDIT. Postanowiłam raz jeszcze wyszczególnić wszystkie wpłaty z podaniem inicjałów i miasta.
Są tu wszystkie wpłaty, które od początku wpłynęły dla Alexa, oraz wszystkie poczynione już wydatki i te oczekujące.

Wpłynęło:
50 zł. A. K. Piła
20 zł od naszej forumowej Echtom :D
20 zł. M.K. Gdańsk
10 zł. M.W. Warszawa
50 zł. M.M. Gdańsk
10 zł. K.G. Hajnówka
20 zł. M.P. Dobrzany.
100 zł. A.S Ciechanów.
20 zł. A.O.Załubice
15 zł. R.A. Gdańsk
15 zł. M.N. Aleksandrów kuj.

Wydano:
100 zł.-Badanie krwi, odrobaczenie, odpchlenie
50 zł. -maść do uszu.
56 zł. - powtórne badania krwi.
(Wyprawka - mój koszt)

W najbliższym czasie Alexa czeka:
20 zł. -morfologia (teraz nie można było zrobić z przyczyn tech.)
110 zł. -kastracja
500 zł. - Czeka go też usunięcie gałek i oczyszczenie i zaszycie oczodołów.
Na tyle oceniła lekarka zabieg, choć po cichutku liczymy na jakiś rabat.
Bardzo też chcielibyśmy mu zrobić testy na fiv/fel, ale to koszt 160 zł. więc nie wiem czy damy radę, bo już samo wyżywienie Alexa jest obciążające, bo dzienny koszt wynosi 10 zł.
Alex musi jeść dobrą karmę, bo musi zregenerować organizm. Je dużo, na zapas, potrafi stać przy drzwiach i drzeć swoją mordkę o dokładkę. :D

Wszystkim, którzy wpłacili dla Alexa nawet najmniejsze datki bardzo dziękuję. Mam jeszcze sporo innych kotów w potrzebie i bardzo trudno sprostać mi opiece finansowej nad kotem w takim stanie.

Najważniejszy jednak jest dom stały dla Alexa. Wierzę, że znajdzie sie ktoś o dobrym sercu.

Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob cze 18, 2011 8:40 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

czesc kotulku :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob cze 18, 2011 8:54 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Może by banerek przynajmniej narazie ktoś miły zrobił?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob cze 18, 2011 10:20 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

zdecydowanie banerek by sie przydal - do kogo sie mozna zwrocic z prosba o baner dla Alexa ?

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Sob cze 18, 2011 10:23 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Wpłynęło:
50 zł. A. K. Piła
20 zł. M.K. Gdańsk
10 zł. M.W. Warszawa
50 zł. M.M. Gdańsk
10 zł. K.G. Hajnówka
20 zł. M.P. Dobrzany.
100 zł. A.S Ciechanów.
20 zł. A.O.Załubice
15 zł. R.A. Gdańsk

W sumie 330 złotych. Ja wiem, że ogólnie koszta pochłaniają wszystko do tej pory, ale odkładajcie może coś na tę operację..?
Wydano:
50 zł. -maść do uszu.
(Wyprawka - mój koszt)

110 zł. -kastracja
Bardzo też chcielibyśmy mu zrobić testy na fiv/fel, ale to koszt 160 zł. więc nie wiem czy damy radę, bo już samo wyżywienie Alexa jest obciążające, bo dzienny koszt wynosi 10 zł.

Poza tym koszmarnie droga ta lecznica jeśli chodzi o testy - u mnie w Warszawie w jednej z droższych lecznic testy FIV i FelV kosztują 80 pln oba w sumie. A nie każdy jeden.
Nie rozumiem też, czemu trzy razy ma mieć badanie krwi i za każdym razem w innych cenach..?

Ta maść do uszu za 50 pln to jak rozumiem oridermyl? Nie jest to najlepsza rzecz na świerzba, odkąd zmienili jej skład. Osobiście polecam fiprex (koszt ok. 4,50) po dwie krople do każdego ucha i powtórzyć po tygodniu. W międzyczasie czyścić.

Tylko pytam, bo wiem, że z FB będą iść kolejne wpłaty. I jeśli mnie ludzie zaczną pytać, czemu cały czas nie ma operacji oczu, to będę im musiała powiedzieć.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob cze 18, 2011 10:42 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Szalony Kot pisze:
Wpłynęło:
50 zł. A. K. Piła
20 zł. M.K. Gdańsk
10 zł. M.W. Warszawa
50 zł. M.M. Gdańsk
10 zł. K.G. Hajnówka
20 zł. M.P. Dobrzany.
100 zł. A.S Ciechanów.
20 zł. A.O.Załubice
15 zł. R.A. Gdańsk

W sumie 330 złotych. Ja wiem, że ogólnie koszta pochłaniają wszystko do tej pory, ale odkładajcie może coś na tę operację..?
Wydano:
50 zł. -maść do uszu.
(Wyprawka - mój koszt)

110 zł. -kastracja

Poza tym koszmarnie droga ta lecznica jeśli chodzi o testy - u mnie w Warszawie w jednej z droższych lecznic testy FIV i FelV kosztują 80 pln oba w sumie. A nie każdy jeden.
Nie rozumiem też, czemu trzy razy ma mieć badanie krwi i za każdym razem w innych cenach..?

Ta maść do uszu za 50 pln to jak rozumiem oridermyl? Nie jest to najlepsza rzecz na świerzba, odkąd zmienili jej skład. Osobiście polecam fiprex (koszt ok. 4,50) po dwie krople do każdego ucha i powtórzyć po tygodniu. W międzyczasie czyścić.

Tylko pytam, bo wiem, że z FB będą iść kolejne wpłaty. I jeśli mnie ludzie zaczną pytać, czemu cały czas nie ma operacji oczu, to będę im musiała powiedzieć.

Tak jak Hel. napisala 80zl jedno badanie, komplet 160zl . Wetka sama sprawdzala przy mnie. Najpierw ja mu robilam na samym pocztku keratynine. teraz mial robiony profil nerkowy i warobowy (56zl) , nie mozna bylo zrobic morfologii bo maszyna sie zepsula. 50zl oridermyl, nie ma swiezba, tylko drozdzaki.

Co do reszty to Hel. trzeba pytac.

Lecznica to Zalewscy na Elblaskiej, osoby z trojmiasta znaja na pewno.

adzi

Post » Sob cze 18, 2011 10:44 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Aaaa i jesli ja dobrze zrozumialam, ale tu mowie pewna nie jestem, to oni chyba wlasnie testy do wawy wysylaja, wiec stad moze ta rozniac. ale tutaj nie jestem pewna.

adzi

Post » Sob cze 18, 2011 10:51 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

W profilu nerkowym przecież też jest kreatynina..? Czyli miał ją robioną dwa razy?

Nie wiedziałam, że oridermyl jest na drożdżaki. W zasadzie na grzyby to clotrimazol, imaverol i takie tam różne, ale że oridermyl...?

Te testy FelV to paskowe? Czy które?

Szalony Kot

Post » Sob cze 18, 2011 11:03 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

tak musial miec powtorzone gdyz, tak jak kiedys pisalam mial nieznacznie podwyzszon keratynine (2.11) i wet powiedzial ze najprawdopodobniej bylo to spowodowane jego zla kondycja, niepiciem,niejedzniem i ogolnym stanem, ale absolutnie trzeba bylo powtorzyc, ze sprawdzic czy na pewno nic mu niepodskoczylo. i wszystko ok. po prostu 1 dnia bardzo duzo sie jadl i pil , oczywiscie byl bardzo glodny i spragniony, bo na podworku nic nie mogol sobie zorganizowac w takim stanie. stad pierwsze badanie keratyniny, potem juz powtorka plus caly profil nerkowy i watrobowy. poniewaz jest po przejsciach trzeba sie bylo czegos sie o nim dowiedziec. wiem ze helena nie ma kompletnie czasu ,ale moze przy nastepnej porcji zdjec wklei zdjecie wynikow. tez sa ok.

chyba paskowy. jeszcze kotiki przeba zapytac. nie wiem jednak czy to jest priorytet , bo ja nie decyduje.

adzi

Post » Sob cze 18, 2011 11:06 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

nie mam pojecia , co do olidermylu - wetka powiedziala ze uszy trzeba mu oporzadzic - czyscila, czyscila , zalecila olidermyl i helena stosuje. z tego co wiem to pomaga.

adzi

Post » Sob cze 18, 2011 11:18 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

Ok, bez stresu. Dopytuję, bo jakby ktoś pytał mnie, to lepiej wiedzieć od razu, niż dać narosnąć histerii ;)

Szalony Kot

Post » Sob cze 18, 2011 11:42 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

8) spoko , spoko ja przekazuje co wiem.

pytalam co do tego czy to swiezb i absolutnie nie byl to swiezb, tylko drozdzaki - dali olidermyl - kupilam, helena aplikuje :)

adzi

Post » Sob cze 18, 2011 17:53 Re: ślepaczek Alex -bez szans, bez nadzieji!!! szukamy DS !!!!

akurat co do cen testów fiv/felv czy kosztów badan krwi to lecznica na Elbląskiej jest naprawdę niedroga, ja za komplet morfologia + nerki+wątroba + cukier płaciłam ok 50 zł, a testy które dziewczyny chcą zrobić to zapewne testy z krwi wysyłane do W-wy do Labokinu czy siakoś takoś, w innych lecznicach za sam FIV mówili mi ok 150 zł minimum, a na Elbląskiej 100zł, testy paskowe są dużo tańsze ale mniej wiarygodne :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]