Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ruru pisze:no właśnie, bądź tu mądry
dla e. coli typowe jest 1-3...
A czy Olek miał pobierany mocz na posiew z pęcherza?
pixie65 pisze:PcimOlki pisze:SG powinno być > 0.035
E...
pixie65 pisze:Zdaje się, że PcimOlki chciał napisać: "SG powinno być > 1,035".
....
mhsa pisze:Mnie też wydawało się dziwne, ale wet najwidoczniej liczył na zarobek (badają na miejscu, nie odsyłają do niezależnego lab). Wczoraj w rozmowie tel.pytałam, czy nie lepiej, bym dostarczyła mocz późno w nocy (klinika całodobowa), usłyszałam, że można przechowywać do 12h w lodówce. Skasował 75 zł i nawet nie zaznaczył, że wynik może być niemiarodajny i fałszywy z racji czasu, który upłynął.
mhsa pisze:(...) Skasował 75 zł i nawet nie zaznaczył, że wynik może być niemiarodajny i fałszywy z racji czasu, który upłynął.
PcimOlki pisze:mhsa pisze:Mnie też wydawało się dziwne, ale wet najwidoczniej liczył na zarobek (badają na miejscu, nie odsyłają do niezależnego lab). Wczoraj w rozmowie tel.pytałam, czy nie lepiej, bym dostarczyła mocz późno w nocy (klinika całodobowa), usłyszałam, że można przechowywać do 12h w lodówce. Skasował 75 zł i nawet nie zaznaczył, że wynik może być niemiarodajny i fałszywy z racji czasu, który upłynął.
Paski kosztują ~30zł. 100szt. Przycinka jest.
Zresztą to widać, bo nie ma leukocytów.
Na wyniku z labu zawsze jest: LEU - 500 U/l
Widać wie, że lipa, ale ja bym zapytał prześmiewczo: a jakie wyszły leukocyty?
mhsa pisze:PcimOlki, dziękuję.
SG to ciężar, tak?
Dlaczego pewne źródła uznają niewielką ilość białka za normę?
W jaki inny sposób oprócz "badania paskiem" można przebadać mocz? Gdzie dokonać takiej analizy? Może w laboratorium ludzkim? Jeśli oddać mocz do lab. ludzkiego, mam zaznaczyć, że to mocz koci? Jakoś inaczej się go bada?
mhsa pisze:... Postaram się do następnego badania dostarczyć najświeższy mocz, jak to tylko możliwe, pytanie tylko - dokąd go dostarczyć i jak wymóc, by badanie przeprowadzono niezwłocznie?
mhsa pisze: Co z odczynem 7,5 u starszego kota oraz z Urobilinogenem u młodszego?
mhsa pisze:....Wydałam pieniądze na badanie, na taksówkę, a właściwie nic nie wiem, bo nic z tych badań nie wynika :-/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 413 gości