Kejtucha w domu...ufff

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Sob cze 18, 2011 11:03 Re: Zjawiskowa Kejti Perry suzka domu!!!

Betbet,a klatka?moze nauczyć zostawiać Kejti w klatce kennelowej?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Sob cze 18, 2011 13:59 Re: Zjawiskowa Kejti Perry suzka domu!!!

Klatka pożyczona stoi. Najpierw patrzyłam czy Kejti będzie do niej sama wchodzić, żeby klatka nie kojarzyla się jej źle. Zostawiam ją w klatce gdy wychodze na pół godziny, godzinę. Żeby na ten czs nie rpzenosić połowy pokoju do łazienki i nie zabezpieczać wszystkiego;) Kejti lubi klatkę w ciągu dnia, spi w niej w nocy. Ale... gdy wychodzę nie cierpi tam być. Piszczy gdy wychodzę.

W piątek niczego nie rozwaliła. NICZEGO. Przez pierwsze 4 ikolejne 4 godziny. Zakrapiamy oczka bo coś sa czerwone. A na dogomanii jest bazarek bo Kejti trzeba kupić lepszą karmę niż schroniskowa-wyprawkowa i ją odrobaczyć, odkleszczyć.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Sob cze 18, 2011 15:41 Re: Zjawiskowa Kejti Perry suzka domu!!!

A gdzie ją ogłaszacie? Na trojmiasto.pl widziałam, o facebook-u wiem... Allegro ma? Inne stronki?

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Nie cze 19, 2011 8:20 Re: Zjawiskowa Kejti Perry suzka domu!!!

trojmiasto, morusek, olx, trablica, allegratka, allegro, ogłoszenia papierkowe powiesiłamw kilku sklepach i lecznicach.
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Nie cze 19, 2011 14:44 Re: Zjawiskowa Kejti Perry suzka domu!!!

Betbet pisze:Klatka pożyczona stoi. Najpierw patrzyłam czy Kejti będzie do niej sama wchodzić, żeby klatka nie kojarzyla się jej źle. Zostawiam ją w klatce gdy wychodze na pół godziny, godzinę. Żeby na ten czs nie rpzenosić połowy pokoju do łazienki i nie zabezpieczać wszystkiego;) Kejti lubi klatkę w ciągu dnia, spi w niej w nocy. Ale... gdy wychodzę nie cierpi tam być. Piszczy gdy wychodzę.

W piątek niczego nie rozwaliła. NICZEGO. Przez pierwsze 4 ikolejne 4 godziny. Zakrapiamy oczka bo coś sa czerwone. A na dogomanii jest bazarek bo Kejti trzeba kupić lepszą karmę niż schroniskowa-wyprawkowa i ją odrobaczyć, odkleszczyć.

poszukaj metody pozytywnej,która nauczy niunię zostawiania w klatce,ale jeśli ją zostawiasz na godzinę,to ja bym to zaczęła wydłużać i dawać jej smakołyki zawsze gdy ją wypuszczasz,zostawiać jej w klatce gryzaki,wiesz,jakieś świńskie ucho np.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Nie cze 19, 2011 16:03 Re: Zjawiskowa Kejti Perry suzka domu!!!

ona nie je NICZEGO gdy nie ma nas w domu. Ucha, kosteczki, smaczki nie działają. Nie tknie. Niestety ze względu na pracę nie jestem w stanie wydłużać momentów w klatce. W weekend zostaje na godzinkę gdy np idę na zakupy ale w ciągu dnia musiałoby to być 8 h bez przerwy...

Dodatkoo Kejti ma drożdżycę uszu, zapalenie oczu. Saldo jest coraz bardziej na minusie a ja też nie mam już skąd czerpać.
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Śro cze 22, 2011 21:11 Re: Zjawiskowa Kejti Perry suzka domu!!!

mimo perypetii i drobnych kłopotów okazuje sie, że Kejti szybko się uczy tlyko trzeba znać metody. Kontakty z psami coraz lepiej.

Wczoraj i dziś byli ludzie, którzy chcą ją adoptować. Dwukrotnie przyjechali, sporo pytali, spacerowali z nami godzinę. W sobotę niunia jedzie do domu:)
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Śro cze 22, 2011 21:24 Re: Zjawiskowa Kejti Perry znalazła dom!!!!

Gratuluję :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw cze 23, 2011 21:41 Re: Zjawiskowa Kejti Perry szuka domu...

Niestety, zanim przyjechali ludzie ich matka zadzwoniła, że jednak nie pomoże im w opiece nad psem pod ich nieobecność... dopiero po mnie oznajmiła to swojemu dziecku. Dziewczyna załamana ale Kejti nie wzięli.

Masakra...
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Pt cze 24, 2011 12:44 Re: Zjawiskowa Kejti Perry szuka domu...

przykro mi:(
Kejti jest piękna,ma wątek na dogo?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Pt cze 24, 2011 17:47 Re: Zjawiskowa Kejti Perry szuka domu...

Ma...

niestety kejti dziś zdemolowała kuchnie, potłukła naczynia, próbowała wskoczyć na szafę dostać się do myszy... Zamknęłam ją w klatce, bo wyboru nie było, ale sąsiad poinformował dziś że pies wyje...

Choć to straszna decyzja... muszę jutro ją odwieźć... ja pier... :cry: :cry: :cry: :cry: nie mam swojego mieszkania...
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Wto cze 28, 2011 11:16 Re: Zjawiskowa Kejti Perry szuka domu...

Biedna Kejti, biednaś Ty. :(
Rozumiem, że niezależnie gdzie będzie to nadal szukacie jej domu (?)

Wawe

Post » Wto cze 28, 2011 11:40 Re: Zjawiskowa Kejti Perry szuka domu...

Tak tzn zostałam wyklęta przez znajome z dogo więc one szukają a ja po prostu robię małej ogłoszenia. Po tym się wycofuję, bo nie mam już sił...
ObrazekObrazek

Betbet

Post » Wto cze 28, 2011 12:01 Re: Zjawiskowa Kejti Perry szuka domu...

Możesz podać link do wątku na Dogomani?

ps. nie zawsze wszystko się udaje i zdarzają się sprawy, których nie można przeskoczyć. I wiem jak taka "przegrana" boli...

Wawe

Post » Wto cze 28, 2011 12:16 Re: Zjawiskowa Kejti Perry szuka domu...

Nie chcę żeby ten watek był już rozdmuchiwany. Miałam dziś telefon w sprawie małej, ludzie pojada ją obejrzeć do schroniska. Trzeba trzymać kciuki, może trafi do domu z ogrodem albo do domku gdzie ktoś jest cał yczas.
ObrazekObrazek

Betbet

[poprzednia][następna]