vega013 pisze:Ano... Czasami jakoś tak wychodziKochająca Zwierzęta pisze:Igulec pisze:Na tym forum od lat są ludzie, którzy walczą z ogromem nieszczęść kocich, z ich bezdomnością,a sterylizacja to jak na razie chyba najskuteczniejszy sposób tej walki i wszyscy są za sterylizacjami. Wejdź na kociarnię i zobacz, ile maluchów szuka nowego domu - pomnóż to przez 3 lub 5, bo wiele nie jest tutaj ogłaszanych. Nie potrzeba kolejnych szukających małych, zagubionych, zabitych przez samochód, psa czy człowieka.
Ja również jestem za sterylizacją!!! Nie mam nic przeciwko... Zakładając ten post chciałam tylko żeby mi ktoś poradził gdzie takiego maluszka można szukać i czy jest szansa że sam wróci. A tu się zrobił wykład na temat sterylizacji kotów...Wszyscy tu mają jak najlepsze intencje. W ogólnych zarysach - chodzi o to, żebyś nie żałowała, bo bardzo dobrze zrobiłaś
![]()
Spróbuj popatrzeć na otoczenie oczami takiego kociaka. W którą stronę mógłby uciec? Gdzie mógłby się schować przed niebezpieczeństwem? Może wpadł do jakiejś piwnicy? Może ktoś przez pomyłkę go zamknął w jakiejś szopie lub garażu?
dokładnie, pytaj sąsiadów, porób ogłoszenia i porozwieszaj, czas działa na niekorzyść malucha, o ile oczywiście on jeszcze żyje, z każdym dniem jego szanse maleją