Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jm7 pisze:no mnie też jest przykro. a wpisuję się, bo śledzę wątek i wczoraj dzwoniłam w sprawie bycia ew. DT, odezwę się jeszcze telefonicznie w piątek. pozdrawiam ciepło
jopop pisze:Szukamy imion. Jedna grupa tematyczna, 2 litery różne dla obu miotów:
jopop pisze:miot większy:
Siewka* - bura kotka "lewe oko"
Słowik - bury kocurek "prawe oko"
Sikorka - bura kotka "OK"
Sierpówka - bura kotka "oczy mgliste"
Skowronek - bury kocurek "OK"
Sójka - czarna kotka
*Sieweczka obrożna
miot mniejszy:
Krogulec - bury kocurek "prawe oko"
Kwiczoł - bury kocurek "OK"
Kormoran - bury kocurek "grzyb"
Kowalik - czarny kocurek
Hej. Zdecydowałam się pomóc. Z chęcią wezmę kociaka, na razie na tymczas, później nie ukrywam, że prawdopodobnie by ze mną został. Mieszkam na 4 piętrze w bloku, mam dwa szczury (te akurat u chłopaka w mieszkaniu , a mój lokator ma młodą, ok.3 miesięczną kicię Grażynę .
Jestem osobą bardzo odpowiedzialną, całe swoje życie dotychczas wychowałam się przy zwierzętach. W domu rodzinnym mam dwa psy ( 5 letnią akitę amerykańską i 17 letniego foksteriera) oraz 16 letnią kicię Nalę. Jeżdżę konno i studiuję zootechnikę. Także wszystko kręci się do okoła zwierząt.
Jedyny problem to transport... Mieszkam w Olsztynie, a koty są z Warszawy, tak? Mogłabym przyjechać po zwierza pociągiem, ale dopiero końcem czerwca, na pewno nie szybciej niż po 26, bo obecnie mam sesję...
Najchętniej wezmę kota, jakiegoś "spokojnego" (chodzi mi o to, by mieszkanie które wynajmuję zostało całe). Nie ukrywam, że z maleństw podoba mi się najbardziej:
i Rogatek. Oprócz nich strasznie porusza mnie Dalma... Ma takie mądre oczka. Bardzo przypomina mi kotkę z dzieciństwa, najmądrzejszego zwierzaka jakiego kiedykolwiek znałam.
Czy mogłabym się czegoś o nich dowiedzieć, tak po krótce?
Pozdrawiam serdecznie, Kasia
jopop pisze:(...)
o ile nie rąbnęłam się w obliczeniach - mam 29 tymczasów.
Wielbłądzio pisze:jopop pisze:(...)
o ile nie rąbnęłam się w obliczeniach - mam 29 tymczasów.
![]()
![]()
![]()
Chciałabym móc jakoś pomóc, ale nawet finansowo nie jestem w stanie![]()
Hmm, może na bazarki bym coś wyszperała...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 661 gości