Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 22:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

XAgaX pisze:dziewczyny, HEEEELP!!!! Starogard Gdański- do oddania jest ciężarna kotka, która już co najmniej raz rodziła, szkoda, żeby trafiła do kolejnej rozmnażalni...

http://tablica.pl/oferta/oddam-dorosla- ... D6oGb.html

tel. z ogłoszenia 500377535

w razie potrzeby dołożę się do zabiegu. Z góry dziękuję za wszelką pomoc :(

To ta kotka to Michasia - prawdopodobnie jutro trafi do adopcji do Tczewa.
(oczywiście jest po sterylce i nawet po korekcie przepukliny, którą miała jak do mnie trafiła)
A jej córcia - Ivanka już od kilku tyg. ma wspaniały dom w Sopocie :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw cze 16, 2011 22:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:
XAgaX pisze:dziewczyny, HEEEELP!!!! Starogard Gdański- do oddania jest ciężarna kotka, która już co najmniej raz rodziła, szkoda, żeby trafiła do kolejnej rozmnażalni...

http://tablica.pl/oferta/oddam-dorosla- ... D6oGb.html

tel. z ogłoszenia 500377535

w razie potrzeby dołożę się do zabiegu. Z góry dziękuję za wszelką pomoc :(

To ta kotka to Michasia - prawdopodobnie jutro trafi do adopcji do Tczewa.
(oczywiście jest po sterylce i nawet po korekcie przepukliny, którą miała jak do mnie trafiła)
A jej córcia - Ivanka już od kilku tyg. ma wspaniały dom w Sopocie :ok:

Super, bardzo się cieszę, że udało im się pomóc. Dziękuję Wam i kini098, która naprowadziła mnie na to ogłoszenie :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt cze 17, 2011 0:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Właśnie złapałem kotkę na sterylkę - jutro będzie miała zabieg - właściwie to dziś już, i tak się zastanawiam, ile czasu powinienem ją przetrzymać? Jak długo przetrzymujecie kotki po zabiegu? Duże jest ryzyko, gdy się ją wypuści następnego dnia wieczorem? Jak się jej coś otworzy, szwy puszczą, to nie ma szans żeby ją złapać drugi raz, zbyt cwana na to... więc wolałbym mieć pewność.

Negro

Od: Sob wrz 13, 2008 15:55

Post » Pt cze 17, 2011 10:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

100% pewności nie ma nigdy, taka jest prawda, ja wypuszczam kotki, które są robione metodą małego cięcia po dobie, dwóch od zabiegu. Jeżeli są ciąże, ropomacicza, trzymam i z 10dni.
Jednak u mojej tymczaski ponad 2 lata temu, która została wyadoptowana, ropień w ranie pooperacyjnej objawił się w 3 tyg. od zabiegu - ale to robił wet z Sopotu, który moim zdaniem nie robi zbyt dobrze sterylek.
Jak robię sterylki u moich sprawdzonych wetów: na Elbląskiej w Gda i u Łukucia, to wszystkie kotki po zabiegach wypuszczane po dobie mają się świetnie.
Jedna kotka mi zeszła po sterylce, ale dobiła ją narkoza, musiała wcześniej mieć niewydolność nerek, no ale tego się nie przewidzi bez badań przed, a przy dzikusach to niewykonalne, ale takiej kotki bym nie wypuściła po dobie bo już w pierwszej dobie po zabiegu było widać, że kotka jest słaba, słania się na nogach.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt cze 17, 2011 12:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

XAgaX pisze:Super, bardzo się cieszę, że udało im się pomóc. Dziękuję Wam i kini098, która naprowadziła mnie na to ogłoszenie :D

Też się cieszę, bo to wspaniałe kocice są w szczególności Michasia i nie ich wina, że miały nieodpowiedzialną opiekunkę, która w sumie nie dała ani złotówki na te koty, tylko pozbyła się problemu, no ale najważniejsze, że kocice są w dobrych rękach i że Michasia nie będzie już rodzić niechcianych kociąt.
Zdjęcia Michasi w DT:
Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt cze 17, 2011 15:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ostrzegam przed panem Danielem, tel 505303... On i jego dziewczyna mieszkają na osiedlu Moje Marzenie / Osiedle Kolorowe. W niedzielę wraca do mnie Tolek, którego im wydałam jakiś czas temu. Powód - kot w nocy biega i zeskakuje z parapetu, przez co biedacy chodzą niewyspani do pracy. Ogólnie argumenty brzmiały totalnie mętnie, ale po co ryzykowac, że znowu im się zachce kotka...

Ale jestem zła!
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt cze 17, 2011 15:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Pytanie trochę rozpaczliwe, ale może....
Czy ktoś może ma możliwość przetrzymania suni z tego wątku:
viewtopic.php?f=21&t=129153
Chodzi o 2, góra 3 dni. Pies ma zapewniony dt, ale trzeba zorganizować transport.

W razie czego mam do Pani tel. Sprawa bardzo pilna, bo trzeba psa od weta odebrać najpóźniej dzisiaj wieczorem.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pt cze 17, 2011 16:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Pilne - czy ktoś ma kontakt z soso? Jeśli tak, przekażcie proszę, że odpowiedz na pw jest twierdząca i chciałabym jak najszybciej wiedzieć o co chodzi.. jakby co, mój numer 606 918 048..
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pt cze 17, 2011 16:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Pani Małgosiu jestem bardzo wdzięczna za pomoc i bardzo dziękuję za zangażowanie, :D , mam dość optymistyczne wiadomości , dzisiaj mam nadzieję że sunie zabiorę od weta czekam tylko na telefon , swoją nieocenioną pomoc dała Madzia Mega153(dogomania ) może przetrzymać sunie do niedzieli . W niedziele sunia pojedzie do DT do Torunia . Piszę że doś optymistyczne dlatego ze będą optymistyczne jak już sunie będę miała u siebie w aucie .KaledioStar bardzo dziękuję za zaoferowanie pomocy :D

ika47

Od: Pt cze 10, 2011 9:24

Post » Pt cze 17, 2011 18:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja też z ostrzeżeniem!!!! uwaga na nr 508 521 ..4 rodzina mieli kotkę ale im wyskoczyła z okna i się zabiła. Mętnie tłumaczą chęć zabezpieczenia balkonu. Najpierw są na tak ale za chwilkę jak ja to sobie wyobrażam???
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt cze 17, 2011 21:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Kochani pamiętajcie proszę że u mnie są dwie zdrowe dorosłe kotki do adopcji pręgowana Selena która jest już u mnie rok i biała Łatka która jest od kwietnia.
Jestem w szoku że ktoś zwraca kota z powodu zeskakiwania z parapetu.Taki ktoś powinien mieć pluszowego kotka taki będzie bezszelestny.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt cze 17, 2011 21:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Mój pan Maciej okazał się też być osobą niewiarygodną i kota mu nie dałam. A kurczę rano dzwoniła babka zainteresowana bardzo.. eh eh.

KaleidoStar

Post » Pt cze 17, 2011 22:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

kinga-kinia pisze:Jestem w szoku że ktoś zwraca kota z powodu zeskakiwania z parapetu.Taki ktoś powinien mieć pluszowego kotka taki będzie bezszelestny.

Tłumaczenia chłopaka były tak masakrycznie mętne, że pewnie po prostu im się odechciało.. No sorry - opcja, że kot w nocy poluje na rzęsy dziewczyny, bo ma takie długie? Taki tekst też padł...
A zapowiadało się fajnie, chłopak przejęty bardzo, zaangażowany. Zdjęcia wysłali ładne...Eh.

KaleidoStar

Post » Pt cze 17, 2011 22:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

KaleidoStar pisze:No sorry - opcja, że kot w nocy poluje na rzęsy dziewczyny, bo ma takie długie?

a miałam gdzieś ikonkę opadającej szczęki.... co on jest, pisarz sajensfikszyn?!?!?

nie mów że myślał że w to uwierzysz :roll:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt cze 17, 2011 22:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Raz jeden słyszałam podobną bzdurę. Tzn w innej dziedzinie, ale równie kretyńskie próby tłumaczenia. Taki jeden eks, lata temu..zadzwonil do mnie będąc na spływie. Wieczór, ognisko.. on głos jakis taki dziwny. Tzn dziwnie mówił.. Pytam co mu, bo nie brzmialo to alkoholowo. Pytam, czy trawkę palił, bo wiem, że obracał się takich klimatach. A on, że nie, skąd..tylko ten... oj bo ktoś mial trochę i mu do ogniska wpadła i to od tego dymu tak...

Równie idiotyczne, no nie?

KaleidoStar

[poprzednia][następna]