[Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 20:36 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

val pisze:cześć, nie wiecie gdzie można (w miarę możliwości tanio) kupić Royala hipoalergicznego?
Może ktoś dojścia jakieś ma?

Moja kicia jakiegoś uczulenia dostała... :(

Witam!Zauważyłam, że najczęściej alergie u zwierząt to alergie pokarmowe. Okazuje się, że karmy które niby są dla alergików dalej uczulają. Moja bliska koleżanka miała wielki kłopot ze swoją kotką - ta rozdrapywała sobie skórę. Jej rodzina i ona naprawdę była gotowa wszystko zrobić, byle tylko ulżyć koteczce. Przychodził do ich domu weterynarz - robił jej zastrzyki(również ze sterydami) - nie wiadomo było co jej dolega, a rany wcale się nie goiły. Wysłaliśmy jej próbki różnych karm - i nie wszystkie były weterynaryjne. Okazało się, że rany zaczęły się goić. Może warto spróbować znaleźć czy jakiś składnik ją uczula?

A tak przy okazji dodam(jak już piszę)że nasza Migotka polubiła wyskakiwanie z balkonu(mieszkamy na parterze) i chowanie się do piwnicy - staramy się pilnować czy balkon zamknięty, ale w te upały - trudno było nawet wieczorem trochę nie przewietrzyć, a ona zaczęła tak szybko znikać!Postanowiłam ją przynajmniej nauczyć, by odzywała się głośno jak ją wołam. Najwyraźniej spodobało się 2tygodniowe życie w piwnicy! 8O
Migotka i Endi
Obrazek Obrazek

plaulinal

Od: Sob sty 16, 2010 8:57

Post » Czw cze 16, 2011 21:04 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Rozmawiałam dzisiaj z P.Anią. Na razie Krówek nie robi problemów i oby tak dalej :ok:

Obrazek
Obrazek
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Czw cze 16, 2011 22:46 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Śliczny krówek. :)

A ja się pochwalę naszym wątkiem:

viewtopic.php?f=1&t=129178&p=7601111#p7601111

Pomału.... pomału... dojrzewamy do decyzji o przygarnięciu 4 kotka... nasz wymarzony to jakiś puchatek... teraz mamy własne, większe mieszkanie, szczurki mają swój pokój, do którego koty nie mają wstępu, więc nie ma problemów z ewentualną agresją... echh, a na kotkowie są dwa puchatki, czarny i błękitek. :roll:
Obrazek

Nakasha

Od: Sob lut 19, 2005 19:05

Post » Pt cze 17, 2011 6:33 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Nakasha pisze:...Pomału.... pomału... dojrzewamy do decyzji o przygarnięciu 4 kotka... nasz wymarzony to jakiś puchatek...

A ja dojrzewam do depilacji moich 3 footerek. Mimo czesania i wyskubywania (!) w domu fruwa pełno futra, a jeszcze przed oknami mam topole, heh, życie jest ciężkie :mrgreen:

Krówek jest śliczny, podobny do mojej Chineczki :lol:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pt cze 17, 2011 6:57 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Czy ktoś dysponuje busem lub ma kogoś zaprzyjaźnionego? Jest do przewiezienia ok. 40 dużych worków z nakrętkami ze szkoły z okolic ul. Słowackiego do P. Ani na Pietrasze.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt cze 17, 2011 8:07 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Oj tak, linienie jest okropne, my nasze codziennie wyczesujemy i codziennie wychodzi z nich kilka szczotek futra. :roll: Można by pomyśleć, że będą już łyse, ale nie, sierści u nich pod dostatkiem 8)
Obrazek

Nakasha

Post » Pt cze 17, 2011 12:59 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Nakasha - nie chcę martwić - jest też długowłosy kotek biały z serii Dalmatyńczyków oraz coś puchatego w Medvecie...

Coma urządził w Medvecie profesjonalną sesję - jest tam 7 maluchów, zostały uwiecznione na tysiąc sposobów po czym padły z wyczerpania :wink: Nikt nie twierdzi że praca modela/modelki jest łatwa :wink: Ale trzeba przyznać, że fotki piękne...
Luspie też całkiem nieźle wyszło foto Krówka.
Pocieszające że jakieś aparaty pracują ku kociej szczęśliwości :1luvu:

Stado z Medvetu (chłopaki biało czarne są dwa i czarne też dwa :roll:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jeśli ma być optymistycznie - wydaje mi się, że mamy NIE WIĘCEJ niż 50 kociaków w składzie:
Asia - kotka + 5 (nówki)
Szałwia - 2 (Tobik i nówka)
Jagoda z Horodnian - 2 (+ 7 dorosłych) - Stoczki
Jadwiga z Towarowej - 3 (Jadwinie)
ciocia ellzy - kotka +3 (Dalmatynka & Dalmatyńczki)
p.Ania - 2 duże (Giluś + Krówek)
bozennak-1 duzy (Asłanek)
Lu-1 (Kida)
Tove- 1 duży (nówka)
Danusia 1 (Bob&Rodzina)
Vil - 2 (Niedźwiadki)
Teresa z Krętej - 1 (Złączki)
Medvet - 7 - Medvetki
Sikorskiego - 3 (nówki)
Alutek - 2 (Różyczka + nówka)
MałgorzataJ-4

Czyli42 sztuki :strach: :strach: :strach: (nie licząc 7 dorosłych od Jagody, bo to dzikusy i w sumie nie wiadomo co z nimi dalej...)

+ do upchnięcia:
5 szt 5cio tyg (Sierotka Marysia i Krasnoludki) - opiekunka wyjeżdża we środę
4 szt 7mio tyg z Politechniki - opiekunka wyjeżdża w piątek ( z czego złapane są 2)
1 rudy kastrowany kocur na 5 dni w następnym tygodniu
4 szt 5cio tyg ze Zwierzynieckiej - narazie mają dach nad głową ale powinniśmy...
i wiele, wiele innych...

Czyli jeszcze 14 sztuk - klasa :(
Ostatnio edytowano Pt cze 17, 2011 18:47 przez aga&2, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt cze 17, 2011 14:28 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Jasne puchatki mnie nie ruszają, tylko czarne. :mrgreen:

A ja trzymam kciuki za łapankę robioną przez p. Małgorzatę, może uda się złowić kociaki, to przyjadą do nas. Dobijemy do 40. :twisted:
Obrazek

Nakasha

Post » Pt cze 17, 2011 16:55 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

aga&2 pisze:Obrazek

I znowu na różowych kocykach!!! :mrgreen:
Czy te kociaki wyglądają na biedne stfforzonka poszukujące domu???
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pt cze 17, 2011 17:00 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Obrazek

Nakasha

Post » Pt cze 17, 2011 18:48 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Nakasha - lipa. Zapomniałam o kociakach Małgorzaty J. Mamy więc 42. A dokładniej 46 bo kociaki ze Zwierzynieckiej zdaje się dziś pojechały do Beatki...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt cze 17, 2011 19:10 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Może złóżmy się na kolejne klatki do trzymania maluchów, są w sezonie bardzo potrzebne. Klatka królicza jest troche słaba, ciagle trzeba sznurować, chyba muszę tez rozdzielić tę czwórkę z klatki , bo za ciasno im, mam wrażenie,że się męczą.
Nakasha, taaak kciuki za łapankę, już zaraz idę.
Jeśli dziś się nie uda, to jutro z pewnościa dostarczę Ci kociaki :D , mam taką nadzieję.

Aga&2 - proszę o umieszczenie wiadomości o zaginieciu koki syjamskiej okolice ul. Gajowej. Otóż opiekunka mojej mamy przywiozła w środę kotke syjamską, otwierała drzwi samochodu a ta jej prysnęła w ogródki przyblokowe i słuch zaginął....Kotkę tą znalazła u siebie na wsi, bardzo sliczna i milusia, lecz nie mogła jej zatrzymać, przwiozła tu i chcieliśmy znaleźć jej dobry domek.
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Pt cze 17, 2011 19:21 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

plaulinal pisze:
val pisze:cześć, nie wiecie gdzie można (w miarę możliwości tanio) kupić Royala hipoalergicznego?
Może ktoś dojścia jakieś ma?

Moja kicia jakiegoś uczulenia dostała... :(

Witam!Zauważyłam, że najczęściej alergie u zwierząt to alergie pokarmowe. Okazuje się, że karmy które niby są dla alergików dalej uczulają. Moja bliska koleżanka miała wielki kłopot ze swoją kotką - ta rozdrapywała sobie skórę. Jej rodzina i ona naprawdę była gotowa wszystko zrobić, byle tylko ulżyć koteczce. Przychodził do ich domu weterynarz - robił jej zastrzyki(również ze sterydami) - nie wiadomo było co jej dolega, a rany wcale się nie goiły. Wysłaliśmy jej próbki różnych karm - i nie wszystkie były weterynaryjne. Okazało się, że rany zaczęły się goić. Może warto spróbować znaleźć czy jakiś składnik ją uczula?

to na 99% uczulenie, to samo wet powiedział.

Miałam dokładnie to samo - wygłaskałam u kotka strupka, zawiozłam do weta, dostałam maść i było by ok.
Ale mieliśmy okres testowania karm - Royal Canin - tych nowości Exigent... ;P
I zaczęło się ponownie i to w takim miejscu... na szyi.

Znów maść, ale w między czasie przygarnęliśmy drugiego kotka. No i się zaczęło.. wylizywanie itp.
W efekcie Kicia łaziła przez chwilę z żywym mięchem na szyi, nie chciało się to ni cholery goić.

Nie mogłam na to patrzyć, więc poszły w ruch nożyce i skarpeta.
Kicia dostała wdzianko na przednie łapki, tak żeby zakryć szyję.

I póki co skutkuje, smarujemy strupki - zaczynają schodzić, No i karmę na razie dajemy tylko jedną.
Kicia łazi w skarpecie ale cóż zrobić.

W tym tempie gojenia - na szczęście całkiem szybkim - jeszcze kilka dni pochodzi i będzie ok.

Będzie dobrze ;) :kotek: :ok:

val

Od: Śro kwi 27, 2011 17:29

Post » Pt cze 17, 2011 19:32 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

Jutro do 20:30 jestem na uczelni, więc jak nie dzisiaj, to jutro ok 21:00. ;) Kładziemy się spać koło północy więc do tego czasu można nas nachodzić.
Obrazek

Nakasha

Post » Pt cze 17, 2011 21:42 Re: [Białystok10]błękitki,puchatki,inne w hurcie i detalu s.64

dziewczyny prośba o pomoc, znajomej kotka ma białaczkę, w której lecznicy w Białymstoku leczą interferonem, dokąd się udać???
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

[poprzednia][następna]