val pisze:cześć, nie wiecie gdzie można (w miarę możliwości tanio) kupić Royala hipoalergicznego?
Może ktoś dojścia jakieś ma?
Moja kicia jakiegoś uczulenia dostała...
Witam!Zauważyłam, że najczęściej alergie u zwierząt to alergie pokarmowe. Okazuje się, że karmy które niby są dla alergików dalej uczulają. Moja bliska koleżanka miała wielki kłopot ze swoją kotką - ta rozdrapywała sobie skórę. Jej rodzina i ona naprawdę była gotowa wszystko zrobić, byle tylko ulżyć koteczce. Przychodził do ich domu weterynarz - robił jej zastrzyki(również ze sterydami) - nie wiadomo było co jej dolega, a rany wcale się nie goiły. Wysłaliśmy jej próbki różnych karm - i nie wszystkie były weterynaryjne. Okazało się, że rany zaczęły się goić. Może warto spróbować znaleźć czy jakiś składnik ją uczula?
A tak przy okazji dodam(jak już piszę)że nasza Migotka polubiła wyskakiwanie z balkonu(mieszkamy na parterze) i chowanie się do piwnicy - staramy się pilnować czy balkon zamknięty, ale w te upały - trudno było nawet wieczorem trochę nie przewietrzyć, a ona zaczęła tak szybko znikać!Postanowiłam ją przynajmniej nauczyć, by odzywała się głośno jak ją wołam. Najwyraźniej spodobało się 2tygodniowe życie w piwnicy!