Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
NITKA/KARINKA pisze:Jak przeczytałam w pewnym wątku, część głosujących w ankiecie Miau nie wie, że jest to ankieta wybierająca wspólnego kandydata, na którego trzeba potem zagłosować jeszcze raz w Ankiecie schronisk KrakVetu.
Liczą się tylko głosy oddane w tej ankiecie.
Wątek z ankietąhttp://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13763
Nasz wspólny kandydat KOCIA SKARBONKA jest jako pozycja druga.
Instrukcja głosowania w Krakvecie:
1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje regulamin rejestracji, a Ty zaznaczasz: Akceptuję
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - Czerwiec 2011”
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 2 (drugą) - KOCIA SKARBONKA z siedzibą we Wrocławiu i klikasz pod ankietą „wyślij”.
Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 6!
Zapraszam do głosowania!
Głosowania trwa do 30-go czerwca do północy.
Jest jeszcze trochę czasu, ale nie zapomnijmy zagłosować.
dagmara-olga pisze:sierść pokazuje obraz nędzy i rozpaczy....
to młody kot?
natasza25 pisze:Jescze tak weekendowo dorzuciłam, moze bedą dzwonic![]()
http://allegro.pl/show_item.php?item=1670841305
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z290971994
dagmara-olga pisze:futro pokazuje na pewno zabiedzenie - pokarmowe. Takie wyrudzenie to po prostu bieda. Oczywiście, czasem jest od słońca ale nie w takim rozmiarze.
Ważna jest jakość sierści - sztywna? wypadająca? matowa? Ale teraz priorytet to leczenie pluc.
Potem jak już wyjdzie na prosta - odżywki typu regenerator sierści - mogą pomóc. Kefir też był rudy - gdy miał operacje - 3 w małym odstępie czasu. Potem z czasem zaczernił się na nowo, ale połyskuje rudością - taka uroda.
Tyrozyna - obecna w pokarmie ma wpływ na wybarwienie włosa przy czarnej sierści.
julka75 pisze:dagmara-olga pisze:futro pokazuje na pewno zabiedzenie - pokarmowe. Takie wyrudzenie to po prostu bieda. Oczywiście, czasem jest od słońca ale nie w takim rozmiarze.
Ważna jest jakość sierści - sztywna? wypadająca? matowa? Ale teraz priorytet to leczenie pluc.
Potem jak już wyjdzie na prosta - odżywki typu regenerator sierści - mogą pomóc. Kefir też był rudy - gdy miał operacje - 3 w małym odstępie czasu. Potem z czasem zaczernił się na nowo, ale połyskuje rudością - taka uroda.
Tyrozyna - obecna w pokarmie ma wpływ na wybarwienie włosa przy czarnej sierści.
dagmara-olga, widzę, że masz trochę wiedzy w tym temacie, spotkałaś się może z łupieżem u kotów? Moja kotka właśnie ma coraz więcej, a że jest czarna to widać te płatki na maxa...i przybiera pomału rudy kolor...![]()
wybaczcie, że zaśmiecam wątek, ale nie wiem co robić... ktoś doradzi? może być pw
julka75 pisze:dagmara-olga pisze:futro pokazuje na pewno zabiedzenie - pokarmowe. Takie wyrudzenie to po prostu bieda. Oczywiście, czasem jest od słońca ale nie w takim rozmiarze.
dagmara-olga, widzę, że masz trochę wiedzy w tym temacie, spotkałaś się może z łupieżem u kotów? Moja kotka właśnie ma coraz więcej, a że jest czarna to widać te płatki na maxa...i przybiera pomału rudy kolor...![]()
wybaczcie, że zaśmiecam wątek, ale nie wiem co robić... ktoś doradzi? może być pw
dagmara-olga pisze:moje pw do julka75
łupież może być objawem zmian w organizmie np coś się dzieje w parametrach danego organu, może to być alergia , może zapalenie skóry o łojotokowym charakterze.
Zaczęłabym od badania - krew
Może zmiana karmy to spowodowała?
U otyłego kota, który nie może dosięgnąć by umyć nasadę ogona też może się pojawić łupież.
Nie kupuj tabletek na sierść, spróbuj zbadać, może trochę wyczesać i zapytaj weta cow kocie widzi.
a co do kota seniora - takie zmiany skórne = łupież - to także objaw starości. Pogrzebię w geriatrii i dermatologii i w ciągu kilku dni dam znać, ok?
natasza25 pisze:To jest kotek roboczo nazwany Pumą. Zabrałam go niby właścicielom co o niego tak dbali. Na odchodne nam powiedzieli "a weście go i uspijcie". A ich sąsiedzi mieli jeszcze lepszy pomysł na pozbycie sie kota czyli humanitarne wywiezienie i gdzieś podrzucenie do innej miejscowości tylko wszyscy bali się go dotykać.
.
Po wizycie w Legwanie okazało się że kotek ma cięzkie zapaplenie płuc lub astme i jest mega zaniedbany. Połowa futerka zjedzona przez pchły. Kotek się bardzo drapał i wygryzał sobie futerko. Czaiłam się na niego 2 tygodnie bo wyrywał sie przy próbie wsadzenia do tranportera i drapał. Teraz jest leczony atybiotykami i sterydami u Beaty.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Marmotka, puszatek i 105 gości