Niezwykłe Zosia i Klara:) - specj. od chorób ukł.pokarmowego

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 15, 2011 15:04 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

W ramach dobrego nastroju zapraszam na bazarek dla kotków onkologiznych:

viewtopic.php?f=20&t=126366&p=7330555#p7330555
magdajedral

Post » Pon kwi 18, 2011 22:37 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

:piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt cze 17, 2011 11:37 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

Zosia znów wymiotuje krwią...... W lecznicy zdiagnozowali zapalenie przewodu pokarmowego. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej kwestii??? Bo pani Ania nie wie już co robić.
magdajedral

Post » Pt cze 17, 2011 12:29 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

Teraz to usg jej nie robili, ale miała je wtedy gdy tylko trafiła do pani Ani bo działo się podobnie. Tyle, że krwi było mniej w tych wymiocinach. Teraz podobno haftuje nawet po wodzie. Oprócz tego żadnych innych objawów. Testy (na wirusówki też) miała robione i wyszły ok. No wczoraj podobno trochę rzadsza koopa była, ale nie to, że biegunka. I tyle. Oprócz tego jest wesoła, chce się bawić....
magdajedral

Post » Pt cze 17, 2011 12:40 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

Ja to się za mało znam niestety :(
Co lekarze mówią?
Może zapytaj na wątku Paluchów, dokładnie opisując sytuację, od samego początku.
I na JoKocie.

Tam mieli doświadczenie z ekstremalnymi przypadkami, powinni coś pomóc...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt cze 17, 2011 13:06 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

jakie są wyniki biochemii i morfologii?
najszczesliwsza

Post » Pt cze 17, 2011 13:50 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

Nie wiem jakie są i nawet nei wiem czy teraz miała robione te badania. Na pewno wszystko to było poprzednim razem gdy też trochę wymiotowała. Uspokoiło się po antybiotykach. Teraz też dostaje antybiotyk. Pani Ania teraz wyjeżdża na 5 dni i do lecznicy Zosieńka będzie jeździła ze swoim Panem. Proszę o kciuki aby sie poprawiło.

A w ubiegły czwartek pani Ania dzwoniła do mnie, że u dziewczyn wszystko jak najbardziej ok i że nawet Zosia przytyła....
magdajedral

Post » Pt cze 17, 2011 20:41 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

magdajedral pisze:Nie wiem jakie są i nawet nei wiem czy teraz miała robione te badania. Na pewno wszystko to było poprzednim razem gdy też trochę wymiotowała. Uspokoiło się po antybiotykach. Teraz też dostaje antybiotyk. Pani Ania teraz wyjeżdża na 5 dni i do lecznicy Zosieńka będzie jeździła ze swoim Panem. Proszę o kciuki aby sie poprawiło.

A w ubiegły czwartek pani Ania dzwoniła do mnie, że u dziewczyn wszystko jak najbardziej ok i że nawet Zosia przytyła....

To niech oznaczą te parametry. Koniecznie!
Wyniki z poprzedniego razu, jeśli były robione są nieaktualne.
Magda... zajrzyj do Henia... Bo odmówił dziś jedzenia, może dlatego, że nikt do niego nie zagląda...
najszczesliwsza

Post » Pt cze 17, 2011 22:26 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

Agatko zagladam do niego codziennie. Ale z braku doswiadczenia i jednoczesnie z bezsilnosci nic nie pisze bo nie wiem co...... przepraszam, nie umiem pomoc.
magdajedral

Post » Pt cze 17, 2011 23:02 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

najszczesliwsza pisze:To niech oznaczą te parametry. Koniecznie!
Wyniki z poprzedniego razu, jeśli były robione są nieaktualne.

najszczesliwsza

Post » Pt cze 17, 2011 23:13 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

Napisalam do Pani Ani aby to zrobili.
magdajedral

Post » Sob cze 18, 2011 8:37 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

magdajedral pisze:Napisalam do Pani Ani aby to zrobili.

Czekamy co wyjdzie...
Pewnie tylko podwyższone eocośtam co świadczy o robalach i to będą lamblie i się wyjaśni :ok:
najszczesliwsza

Post » Śro cze 22, 2011 12:14 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

no ,jak widać po Edisi lamblie to może być bardzo zła wiadomość-u Edisi był to początek końca...
Nie chcę straszyć,Edisia była szczególnie wydelikaconym kotkiem,stąd być może taki jej koniec, ale lamblie to tragedia i wcale nie byłoby się z czego cieszyć... :(
strasznie trudno je czasem wykryć,trudno zwalczyć i nigdy nie próbowałabym tego robić bez porządnej osłony przewodu pokarmowego,zwłaszcza u kotusi po przejściach,,,
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lip 25, 2011 20:54 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) - szczęśliwe ze swoją Panią!

Robactwa u Zosieńki nie stwierdzono.

Ale Pani Ania mocno się "wzięła" za zdróweczko Zośki. Krew zrobiona, USG też. Jutro wstawię scany wyników. Może ktoś podsunie jakiś pomysł z leczeniem....
magdajedral

[poprzednia][następna]