Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 11:53 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Oj Frycu, Frycu :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw cze 16, 2011 17:11 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

podejrzewac takiego grzecznego koteczka,
wstydziłabys_się ;)
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw cze 16, 2011 18:16 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

To sie nazywa empiryczna metoda pilnowawcza. Przeciez musial sprawdzic czy to cos co plywa w tej zupie nie zwieje samo. A potem bedzie na kota :evil: :mrgreen:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Czw cze 16, 2011 20:47 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Zdjęcia z pilnowaniem tej zupki były rozbrajające. Uśmiałam się niesamowicie. :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pt cze 17, 2011 7:27 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

A może ten groszek ptysiowy chciał uciec i Fryc z narażeniem własnego zycia(gorrrąca zupka) go przyklepał.
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Pt cze 17, 2011 10:31 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Ależ go bronicie, ciotki :lol:
Od razu widać, że ulubieniec publiczności :wink:
A to łakomczuch jest i tyle :P
Domowy Strażnik Lodówki :P

Obrazek

Ale kończą mu się dobre czasy. W drukarni miał wydzielane jedzenie, bo mało się ruszał i tył na potęgę. Naiwnie myślałam, że w Dąbrowach jedzenie przestanie być dla niego takie ważne, bo przecież jest tam tyle innych interesujących dla kota rzeczy...

Sucha karma była dotąd dostępna w miseczce przez cały czas. Milka, Kropka i Frodo skubią po kilka chrupek i biegną dalej. Natomiast Fryc, który najchętniej leżałby cały dniami na tarasie, podchodzi co chwila i podjada :roll: .

Nie ważyłam go ostatnio, ale wyraźnie widać, że przytył, więc wczoraj zdecydowałam, że miseczka z chrupkami będzie stała na parapecie, na który nasz słodki grubasek już nie jest w stanie wyskoczyć :roll: . Royala dla wychodzacych i aktywnych będą jedli bez ograniczeń ci faktycznie wychodzacy i aktywni, dla których skok na parapet nie stanowi żadnego problemu ;-) .

Frycuś będzie dostawał RC Obesity w zalecanych ilościach. Taki już los łakomczuchów :twisted:

Obrazek
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt cze 17, 2011 10:47 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

JoasiaS pisze:Frycuś będzie dostawał RC Obesity w zalecanych ilościach. Taki już los łakomczuchów :twisted:

Ale masz Joasiu świadomość, że odchudzanie obesity to wyłącznie porcja w zalecanej ilości :?: Jeśli nie będziesz w stanie go upilnować (a co chyba ważniejsze zdyscyplinować siebie i wytrwać :evil: ) to szkoda czasu, pieniędzy na karmę i nerwów.
Odchudzałam rok temu Zawadę. Schudł przeszło kilogram w 5 mcy, a potem wyjechaliśmy na wakacje, kotami opiekowały się dzieciaki (dojeżdżały) więc dieta została złamana. Po moim powrocie mnie nie starczyło samozaparcia do ponownego wdrożenia osobnego i rygorystycznego karmienia i niestety waga wróciła. Bambaryłka jest gruba, ale zdrowa (zrobiliśmy specjalnie komplet badań) i jest bardzo kochana :mrgreen:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pt cze 17, 2011 10:53 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

barba50 pisze:
JoasiaS pisze:Frycuś będzie dostawał RC Obesity w zalecanych ilościach. Taki już los łakomczuchów :twisted:

Ale masz Joasiu świadomość, że odchudzanie obesity to wyłącznie porcja w zalecanej ilości :?: Jeśli nie będziesz w stanie go upilnować (a co chyba ważniejsze zdyscyplinować siebie i wytrwać :evil: ) to szkoda czasu, pieniędzy na karmę i nerwów.

O siebie jestem spokojna :wink: . A on jada wyłącznie suche, więc nie powinno być problemu. Ta historyjka z groszkiem ptysiowym to jednorazowy wypadek (dlatego robiłam fotki :lol: ) - on nie ma tendencji, by żebrać o ludzkie jedzenie i nie zdarzyło się, by coś podkradł z talerza :) . Je z nudów, bo polowanie na myszy go kompletnie nie interesuje, a ileż można wyłacznie leżeć na tarasie? :roll:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt cze 17, 2011 11:22 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

JoasiaS pisze:
barba50 pisze:

O siebie jestem spokojna :wink: . A on jada wyłącznie suche, więc nie powinno być problemu. Ta historyjka z groszkiem ptysiowym to jednorazowy wypadek (dlatego robiłam fotki :lol: ) - on nie ma tendencji, by żebrać o ludzkie jedzenie i nie zdarzyło się, by coś podkradł z talerza :) . Je z nudów, bo polowanie na myszy go kompletnie nie interesuje, a ileż można wyłacznie leżeć na tarasie? :roll:

moim zdaniem można leżec i pachniec i napawać się bo okolica urocza
żalujesz mu tarasu?
ty niedobra Ty
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Pt cze 17, 2011 11:26 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

BarbAnn pisze:
JoasiaS pisze: Je z nudów, bo polowanie na myszy go kompletnie nie interesuje, a ileż można wyłacznie leżeć na tarasie? :roll:

moim zdaniem można leżec i pachniec i napawać się bo okolica urocza
żalujesz mu tarasu?
ty niedobra Ty

:oops:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt cze 17, 2011 11:35 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

JoasiaS pisze:..

Frycuś będzie dostawał RC Obesity w zalecanych ilościach. Taki już los łakomczuchów :twisted:

Obrazek

Mina niezbyt wesoła na obietnicę tego Obesity :wink:
On już pewnie swoje "wypolował" to co się będzie teraz męczył :wink:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt cze 17, 2011 12:00 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Biedny kotecek, głodzić go chcą :roll:

Na zdjęciach wcale nie widać, że on jest aż tak gruby, ale Ty go w realu masz więc wiesz najlepiej :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt cze 17, 2011 12:18 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

A tyle sie chopok wyczekal na zasluzona emeryture. :lol: Pewnie myslal, ze tylko kanapa i piwko, a tu szlaban.
Bym musiala cos z Chanelle zrobic, ale na pewno pekne :?
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pt cze 17, 2011 12:24 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

AgaPap pisze:Na zdjęciach wcale nie widać, że on jest aż tak gruby, ale Ty go w realu masz więc wiesz najlepiej :D

Na fotach nie widać, bo na nich głównie leży :twisted:
Ale jest z niego kluseczka. Troszkę sadełka musi zrzucić dla zdrowia :ok:
Oczywiście nie będziemy przesadzać z tym odchudzaniem, ale piękniejszy będzie jak troszkę wysmukleje :wink:
Chat pisze:Bym musiala cos z Chanelle zrobic, ale na pewno pekne :?

E, przesada. Pamiętam, że jak odchudzałam Sznycusia, to jakoś bezboleśnie to szło. Dasz radę, Chatku :)
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt cze 17, 2011 14:02 Re: Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 9 :-)

Ale uśmiałam się z wszystkich wpisów o Frycu. :ryk: :lol: :ryk: :lol: 8O
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

[poprzednia][następna]