Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 16:09 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Nie znam tamtych lecznic, ale "mój" Miziak jest teraz w Klinice Puławska i bardzo sobie ją chwalę....
magdajedral

Post » Czw cze 16, 2011 19:51 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Przed chwila wrocilismy z wizytacji u pozostalej trojki maluchow. Oczka przemyte i zakroplone - troche zaczerwienione ale nie wygladaja bardzo zle. Kociaki sycza i udaja grozne ;) Ale "w kupce" sa juz spokojne. Smakuje im mleko, wciagnely tez troche mokrej karmy :) Jutro mamy nadzieje zebrac je na "przeglad" do veta, przy okazji ustalimy co z leczeniem "Oczka".

Zdjecia marnej jakosci, za co przepraszam

Obrazek

Obrazek
Obrazek

troxx

Od: Wto lis 09, 2010 23:10

Post » Czw cze 16, 2011 21:02 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Na razie banerek tymczasowy. Jak pojawią się zdjęcia, to zrobię nowy i podmienię.
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=129155][img]http://miau5.republika.pl/bezok.gif[/img][/url]
Krzysiekbolo

Post » Czw cze 16, 2011 21:08 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Dzieki :) Moze jutro uda sie zalatwic lepsze zdjecia, chociaz przede wszystkim skupiamy sie na innych sprawach...
Obrazek

troxx

Post » Czw cze 16, 2011 21:30 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

czyli b.z. ZofiaSasza jedzie i foci ?

te maluchy tez by warto zabrać ...ich stan może się pogorszyć :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 16, 2011 21:37 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

czyli b.z. ZofiaSasza jedzie i foci ?

Mialem na mysli nasze foty..

te maluchy tez by warto zabrać ...ich stan może się pogorszyć :cry:

Nie damy rady z czworka :(
Obrazek

troxx

Post » Czw cze 16, 2011 21:53 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

kociak ma po prostu koci katar. reszta miotu tez. WSZYSTKIE powinny dostawac antybiotyki (najprosciej unidox w jedzeniu, choc bezpieczniej cos w zastrzykach, osobiscie polecam cobactan). i oczywisice krople do oczu (difadol i jakis przyzwoity antybiotyk, np. biodacyna, tobrex, floksal).

co do operacji - stanowczo bym jeszcze moment zaczekala az ciut podrosnie, tymczasem oczywiscie leczac. takie polslepe kociaki znajduja domy czasem latwiej niz normalne. i zankomicie sobie w nich radza.

opieka nad 4 takich kociat nie jest duzo trudniejsza niz nad 1. mozna je zamknac razem, np. w lazience. tu na forum beda ludzie ktorzy pomoga z adopcjami.

naprawde mozna. wiem co mowie, mam delikatnie mowiac spore doswiadczenie :twisted: i duzo kociat w domu, rowniez chorych.

tamte 3 tez potrzebuja pomocy, bez niej nie dadza rady skoro maja wirusa.

co do bezpieczenstwa rezydentow - przed tym co naprawde grozne szczepionka felovax chroni. ale ze wzgledu na pchly, robale i ew. inne drobiazgi i tak radze przynajmniej poczatkowo izolowac.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt cze 17, 2011 9:01 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Kociaczek z oczkiem jest kobietą! Oczko rzeczywiście wygląda okropnie, ale mała jest ruchliwa i w dobrej kondycji (pominąwszy kk). Zdjęcia wrzucę za momencik.
Tez jestem zdania, że rodzeństwo trzeba zgarniać. Ufne kociaki w środku Gocławia to raczej nie jest zbyt dobry pomysł... Pilnie potrzebne DT (chyba że troxx się jednak zdecyduje :wink: ).
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt cze 17, 2011 9:08 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Dzieki za wywiad! Kociaki zamieszkuja Rembertow, nie Goclaw ;) Dzis chcemy je zabrac do tego samego veta i omowic strategie dalsza...
Obrazek

troxx

Post » Pt cze 17, 2011 9:09 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

troxx pisze:Dzieki za wywiad! Kociaki zamieszkuja Rembertow, nie Goclaw ;) Dzis chcemy je zabrac do tego samego veta i omowic strategie dalsza...

Rembertów nie lepszy... Ona się za mało boja ludzi. No i ten wirus paskudny...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt cze 17, 2011 9:47 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Reszta fotek tu: https://picasaweb.google.com/1150572773 ... directlink
Imageshack mi szaleje i najfajniejsze fotki nie weszły, tak że zajrzyjcie koniecznie :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt cze 17, 2011 10:14 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Biedne maleństwo. Aż myśleć mi się nie chce jak to oczko boli..... :(
magdajedral

Post » Pt cze 17, 2011 10:17 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

magdajedral pisze:Biedne maleństwo. Aż myśleć mi się nie chce jak to oczko boli..... :(

No chyba właśnie raczej nie boli. Bo jest już martwe. Kicia ruchliwa, wesolutka... Trudno ja było w kadrze utrzymać :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt cze 17, 2011 10:17 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

troxx pisze: oko jest do usuniecia, doszlo do perforacji rogowki.

troxx, zanim zdecydujesz si,ę na zabieg SKONSULTUJ TO Z OKULISTĄ !!! JA tez mam kotkę po perforacji rogówki - miała przepuklinę soczewkową, soczewka wyszła na zewnątrz przez pęknięty wrzód na rogówce. Pierwszy lekarz też chciał usówac oko, ja się nie zgodziłam. Bunia była operowana - przepuklina została ścięta, a oko zamknięte na 12 dni. Brała silne leki. Oko się zagoiło - Bunia je ma, widzi, została tylko blizna na rogówce. Te operacje da się robić, one nie są drogie, a efekty bywają wspaniałe. Może ten malec wcale nie musi tracić tego oka !!! Tylko trzeba działać szybko. Dodam, że moja Bunia była operowana jak miała 5 tygodni. Jak chcesz to odezwij się do mnie na PW - podam telefon i pogadamy "osobiście".

EDIT - ok, zobaczyłam zdjęcia i się wycofuję, tego oka faktycznie raczej nie da się już uratować :( Biedny malec... :(

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Pt cze 17, 2011 10:29 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Gosia B pisze:
troxx pisze: oko jest do usuniecia, doszlo do perforacji rogowki.

troxx, zanim zdecydujesz si,ę na zabieg SKONSULTUJ TO Z OKULISTĄ !!! JA tez mam kotkę po perforacji rogówki - miała przepuklinę soczewkową, soczewka wyszła na zewnątrz przez pęknięty wrzód na rogówce. Pierwszy lekarz też chciał usówac oko, ja się nie zgodziłam. Bunia była operowana - przepuklina została ścięta, a oko zamknięte na 12 dni. Brała silne leki. Oko się zagoiło - Bunia je ma, widzi, została tylko blizna na rogówce. Te operacje da się robić, one nie są drogie, a efekty bywają wspaniałe. Może ten malec wcale nie musi tracić tego oka !!! Tylko trzeba działać szybko. Dodam, że moja Bunia była operowana jak miała 5 tygodni. Jak chcesz to odezwij się do mnie na PW - podam telefon i pogadamy "osobiście".

EDIT - ok, zobaczyłam zdjęcia i się wycofuję, tego oka faktycznie raczej nie da się już uratować :( Biedny malec... :(

Widziałam na żywo - tego oczka już nie ma... jest martwe. Jednak kić wcale nie musi być biedna. Doskonale sobie poradzi z jednym oczkiem. Tylko DS potrzebny! :D
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]