KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 21:39 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

wiesiak pisze:Pani Teresko trochę jestem zaniepokojona co z Ines nawet gdyby sikała poza kuwetą to wyschnie o ile dobrze pamietam to ja oddali bo sikała,pobranie moczu jest niemożliwe ale może jak bedzie lepiej z kasa to zrobic jej USG nerek i pecherza gdyby były krysztalki to musialaby dostać karmę urinary.Ja mialam to samo z Nuyką sikała na posciel meble itp tylko ja ją obserwowalam wzięłam mocz i sprawa sie wyjasniła.Kot sika albo ze stresu że się na niego krzyczy albo z choroby a najłatwiej kota wyrzucić.

Jak będzie lepiej z finansami to to zrobimy wszystko - nie wiem czy dziewczyny coś pisały czy na zdrowej kociarni jest nalane gdzieś w innym miejscu, ja osobiscie jak byłam na dyżurach od kiedy wróciła Ines nic nie zauważyłam, wcześniej jak jeszcze u nas była przed adopcją też nie sikała nigdzie więc sama nie wiem :( Zobaczymy.
Jutro mam nadzieję pojedzie do stałego domku jedna z naszych Kocio Chatkowych dziewczynek - domek polecony przez naszą lecznicę, Pani miał a 3 koteczki dwie odeszły w wieku 15 lat została w domku koteczka 3 letnia i Pani chce się dokocić nie zalezy jej na wygladzie może być jakaś bieda jutro po południu jesteśmy umówione , tak ze kciuki za którąś z naszych dziewczynek :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw cze 16, 2011 22:07 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

I znów nasze finanse :(
na wczoraj stan naszego konta +477,05 dziś były wpływy:
+30zł Majorka dla Warki
+21,22zł Agnieszka R. z Sosnowca
+135,30zł skarbonka z Kociej Chatki
+50zł składki członkowskie
-----------------------------
stan konta na dziś tj. 16.06.11r. 731,57zł
jeszcze nam kupę kasy potrzeba do zapłacenia długów niestety :cry:

terenia1

Post » Czw cze 16, 2011 22:08 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Zaznaczam.
MIKUŚ

Post » Czw cze 16, 2011 22:13 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

terenia1 pisze:Jutro mam nadzieję pojedzie do stałego domku jedna z naszych Kocio Chatkowych dziewczynek - domek polecony przez naszą lecznicę, Pani miał a 3 koteczki dwie odeszły w wieku 15 lat została w domku koteczka 3 letnia i Pani chce się dokocić nie zalezy jej na wygladzie może być jakaś bieda jutro po południu jesteśmy umówione , tak ze kciuki za którąś z naszych dziewczynek :D

Sie polecają Niusia,Warka, Oleńka
wkleić aktualne zdjęcia :?:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw cze 16, 2011 22:15 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Uzupełniłam kącik medyczny :) proszę poczytać jutro zamieszczę jeszcze w Kociej Chatce pisemną instrukcję jakby coś :D
I jeszcze jutro odwiedzi kociaki Agata o dwóch burasków :)

terenia1

Post » Czw cze 16, 2011 22:17 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Kropeczka13 pisze:Sie polecają Niusia,Warka, Oleńka
wkleić aktualne zdjęcia :?:

Wiesiu wklejaj :D Pani jest z Pogoni :) więc gdyby coś :?: możemy Was odwiedzić - problem jest w tym że Pani nei ma dostępu do internetu :( ale zobaczymy jak się sprawy potoczą

terenia1

Post » Czw cze 16, 2011 22:38 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Kciuki :ok: :ok: :ok:

Mam jeszcze pytanie- czy doszła moja majowa paczka z fantami nadana na adres MIKUŚ, czy mam zgłaszać reklamację na poczcie? :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw cze 16, 2011 22:43 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

XAgaX pisze:Kciuki :ok: :ok: :ok:

Mam jeszcze pytanie- czy doszła moja majowa paczka z fantami nadana na adres MIKUŚ, czy mam zgłaszać reklamację na poczcie? :)

Tak oczywiście doszła. Szczegóły wyslę na pw. Chyba mamy małe nieporozumienie :oops:
MIKUŚ

Post » Czw cze 16, 2011 22:49 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

MIKUŚ pisze:
XAgaX pisze:Kciuki :ok: :ok: :ok:

Tak oczywiście doszła. Szczegóły wyslę na pw. Chyba mamy małe nieporozumienie :oops:

dziękuję Basi i Teresce za wyjaśnienie- wychodzi, że dwie inicjatywy zlały mi się w jedno, za co przepraszam :oops: oba Stowarzyszenia darzę jednakową sympatią i uznaniem :)

dla Was (=Kociej Chatki) też powoli szykuję fanty na bazarek biżuteryjny, ale chyba poczekam, aż mama i babcia jeszcze coś znajdą ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt cze 17, 2011 6:00 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Pisze tak wczesnie bo juz od 5 rano jestem na nogach.
Z Krejzolkiem nie jest dobrze wrecz b.zle przedwczoraj byla znaczna poprawa zaczal samodzielnie jesc i nieco sie bawil, a od wczoraj zalamanie, bylam u weta przebadany na wszystkie strony, w morfologi sa znacznie podwyzszone czerwone krwinki co wyklucza pp, natomiast mial test na bialaczke tez negat.a kotek dale slabnie ma b.noska temp.35-36 po podgrzaniu caly czas go podgrzewam poduszka, absolutnie nie je nawet nie da sie go karmic bo taki slabiutenki. Sluzuwki ma wrecz sine tragedia.
Dostal kroplowka nawadniajaca, dufolaid i dalacin c dozylny, nie za bardzo to dziala.
P.dr nie umie jednoznacznie stwierdzic co to moze byc podejrzewa jakie bakteryjne zakazenie jelit bo ma brzyszek jak okreslila ciastowaty.
Nie wymiotuje a nie ma czyszczenia, cholera wie co to moze byc.
Juz od zmyslow odchodze.
Cooki zaproponowana mi zeby jechac z nia do Tychow tam podobno b.lekarz ona dzis jedzie ze swoim kotem wiec sie wybiore moze jakas diagnoza bedzie i uratuje go zrobie wszystko.
Fakture wczorajsze w Lupusie ja to ureguluje bo wyszlo nie malo za wczoraj 93 zl i dalacin 14 zl jeszce nie wiem kiedy bo nie mam zupelnie pieniedze ale p.dr poczeka.

Natomiast Tosia sie zbiera, bo przedwczoraj bylo z nia tez zle przez to bylysmy 2 razy u weta,pomogla lewatywa za niego po zrobila kupe i wczoraj tez takie kamienie kalowe.
Od wczoraj wieczora wiecej chodzi i zaczela jesc, ogolnie to ona b.chuda z nia idzie ku lepszemu.
Wczoraj miala wyjety co 2 szew to chyba tez jej ulzylo.
Ale najwazniejsza ta kupa.
Diksi w porzadku wczoraj byla zasmarkana i gorzaczkowa wie podalam jej leki i bede kontynuowac ale ma apetyt i szaleje.
Wczoraj nie pisalam bo zupelnie trace glowe do wszystkiego.
Nic innego nie robie tylko siedze przy chorych kotach i jezdze do weta.
Tak nie moze dluzej byc bo sie wykoncze musze dac sobie luz, ile razy to mowilam ale teraz juz napewno.
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt cze 17, 2011 7:59 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Ło matko Jadziu, trzymaj sie, napisze Ci na prw

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt cze 17, 2011 9:01 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Powodzenia :!: Trzymam mocno kciuki za chorowitki...
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pt cze 17, 2011 10:15 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Cookie właśnie mi napisała - Krejzolek[*] :cry:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 17, 2011 10:40 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Tosia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

O Krejzolku [*] nie mam na razie sily pisac :cry: :cry: :cry:
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt cze 17, 2011 10:44 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

bardzo mi przykro [*]

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]