Henryk już u PcimOlki, teraz musi być lepiej!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 8:36 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

- Niedobory HCT i HGB wyglądają na wynikające z rozcieńczenia wodą. Możliwe przewodnienie.
- Raczej nie ma anemi z niedoboru Fe i B12.
- WBC nie wskazuje na infekcję (ale też jej nie wyklucza).
- Dużo eozynofili, możliwe pasożyty. Zapytaj weta o odrobaczanie przy następnej wizycie.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw cze 16, 2011 8:40 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

Najszczęśliwsza, prześlę ci jutro trochę nerkowej karmy dla Henia. Adres ci się nie zmienił?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw cze 16, 2011 8:42 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

PcimOlki pisze:- Niedobory HCT i HGB wyglądają na wynikające z rozcieńczenia wodą. Możliwe przewodnienie.
- Raczej nie ma anemi z niedoboru Fe i B12.
- WBC nie wskazuje na infekcję (ale też jej nie wyklucza).
- Dużo eozynofili, możliwe pasożyty. Zapytaj weta o odrobaczanie przy następnej wizycie.

W pierwszej przychodni, to ani o odrobaczeniu, ani o czymkolwiek nie może być mowy, miał mieć tydzień kroplówki i może kiedyś miałby być w stanie, żeby go odrobaczyć.

Czy równolegle taki kot może się zakłaczyć? Czy problem z wymiotami po umyciu się - wymioty z sierścią - może być związany z robakami?
najszczesliwsza

Post » Czw cze 16, 2011 8:43 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

kamari pisze:Najszczęśliwsza, prześlę ci jutro trochę nerkowej karmy dla Henia. Adres ci się nie zmienił?

Nie zmienił się. Tylko Henio tylko mokrą... i wołowinową albo drobiowatą
najszczesliwsza

Post » Czw cze 16, 2011 16:10 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

jemu to futro tak mocno wychodzi , że chyba śmiało możesz mu pasty/chrupków nie żałować . Nawet jak go wyczeszesz to i tak drugie tyle wyliże. Zapytaj może weta czy można mu jakieś witaminy/odżywki na poprawę sierści podawać i ewentualnie jakie, przy okazji by mu ten chudy brzuch szybciej futrem obrósł.
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Czw cze 16, 2011 18:08 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

zauważyłyscie że henio ma bardzo fajna płaską mordkę? taki pycholek słodki!!
gerardbutler

Post » Czw cze 16, 2011 18:17 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

Henio przywitał mnie darciem japki o jedzenie. Apetyt mu dopisuje. Zamawiam żarcie z Zooplusa. Mogę mu odkłaczacz kupić?
najszczesliwsza

Post » Czw cze 16, 2011 18:28 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

najszczesliwsza pisze:....
Czy równolegle taki kot może się zakłaczyć? Czy problem z wymiotami po umyciu się - wymioty z sierścią - może być związany z robakami?

Każdy kot może się zakłaczyć. Gdyby wymioty miały związek z robakami, raczej rzygał by robakami.

najszczesliwsza pisze:.... Mogę mu odkłaczacz kupić?

Kup.

PcimOlki

Post » Czw cze 16, 2011 18:57 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

PcimOlki pisze:
najszczesliwsza pisze:....

Każdy kot może się zakłaczyć. Gdyby wymioty miały związek z robakami, raczej rzygał by robakami.

najszczesliwsza pisze:.... Mogę mu odkłaczacz kupić?

Kup.

Z całą pewnością nie rzygałam robakami, a je miałam i rzygałam, bo one miały inne gusta żywieniowe, niż ja... Ale ja nie jestem kotem ;) To mu zamówię.
najszczesliwsza

Post » Czw cze 16, 2011 19:17 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

najszczesliwsza pisze:...
Z całą pewnością nie rzygałam robakami, a je miałam i rzygałam, bo one miały inne gusta żywieniowe, niż ja... Ale ja nie jestem kotem ;) ...

I co? Zmieniłaś dietę pod robale? :wink:

PcimOlki

Post » Czw cze 16, 2011 19:23 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

a co robale lubią najbardziej :twisted: ?
cukier krzepi

jokototo

Od: Nie sty 24, 2010 15:18

Post » Czw cze 16, 2011 19:45 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

PcimOlki pisze:
najszczesliwsza pisze:...
Z całą pewnością nie rzygałam robakami, a je miałam i rzygałam, bo one miały inne gusta żywieniowe, niż ja... Ale ja nie jestem kotem ;) ...

I co? Zmieniłaś dietę pod robale? :wink:

Wybiłam robale...
najszczesliwsza

Post » Czw cze 16, 2011 20:00 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

TŻ, ten sam TŻ co jeszcze tydzień temu rozkazywał, że mam Henia wywalić dziś...
Dziś mówi do niego, że jest jego tatusiem... dziś pożyczył z pracy lapka rezerwowego, bym mogła być na miau cały czas, bo przecież... KTOŚ MUSI ZNAĆ LEKARSTWO!

Zosiu dziękuję dziś za zrobienie zdjęć, wrzucę jak TŻ mnie wpuści na kompa...

Póki co na diagnostykę i leczenie Henia poszło 378,40 zł
Plus inne wydatki...

Dziękuję Heniowemu Aniołowi i wszystkim za wpłaty i pomoc

:1luvu:

Bez Was Henio by...
najszczesliwsza

Post » Pt cze 17, 2011 20:54 Re: NERKI SIADŁY HEŃKOWI BIEDNEMU....

Heniek ma dziś gorszy dzień, zwymiotował śniadanie z kłaczkami, potem wymiotował wodą...
Mimo powyższego po jego skrzeczeniu podałam pól saszetki renala i nie chciał, to samo z Bozitą i Feliksem... Suche wąchał tylko, więc rozdrobniłam, potem wodą polałam i niet.
Zaraz nawodnimy podskórnie.
Jutro przydałaby się biochemia kontrolna, ale nie mam nikogo kto zrobi to "na kreskę", potrzebuję 50 zł w ING, jako pożyczkę, potem z bazarku oddam :oops:
najszczesliwsza

Post » Pt cze 17, 2011 21:43 Re: HENIEK "SIĘ ZEPSUŁ" - NERKI - BŁAGA WAS O ŻYCIE!

konto? na pw :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]