OTW4-Żuczku,Żuczku ...:( Nowe foty od 96

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 15, 2011 21:02 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

Dobry pan doroczny mikołaj... :lol:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro cze 15, 2011 21:48 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

To fajny pan,że pomyślał chociaż troszkę o kotach. :lol:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw cze 16, 2011 5:51 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

Nastunię ktoś nam podmienił.Dosłownie. :mrgreen: Wylazła z pokoju na już 8O Wywaliła się na środku pokoju, nie dała sie spędzić Kajce z pufika, odkryła zabawki.Używa ich jak swoich :lol: I szaleje,biega, kokosi sie na piłeczkach,lata od jednej zabaweczki do drugiej,zaglada w szpary czy tam innych nie ma...No,nie ten kot.
Najlepiej się jej podoba taka mysia co to po naciągnięciu sznureczka biegnie po podłodze. Nastusia to madra dziewunia trzyma mysię w łapkach.Ząbkami zaczepia o kółeczko od sznureczka.Naciąga i puszcza :lol: Mysia w łapkach podskakuje, wibruje a ona ja morduje wielce zadowolona.I tak bez końca. Ześmiałam się z niej bardzo. Wie też ,ze jak buteleczkę z kropelkami się odkręca to należy swoje oczka schowac jak najdalej ode mnie. Wiec wynosi biedne oczyska wraz z ciałkiem warcząc na mnie strasznie ,w jakąś dziurę.Potem oczy zamyka i nikt ja nie widzi.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw cze 16, 2011 7:25 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

smutna historia z p. Grażyną[*] też mam bardzo powazną chorobe w rodzinie, bardzo bliska osoba :cry:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Czw cze 16, 2011 7:31 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

Asieńko, roboty masz co niemara... ale czasem też tuzin pociech z tymi kociastymi :mrgreen:
Czasem się i pośmiać można, na szczęście :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw cze 16, 2011 7:43 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

meksykanka pisze:Asieńko, roboty masz co niemara... ale czasem też tuzin pociech z tymi kociastymi :mrgreen:
Czasem się i pośmiać można, na szczęście :kotek:

żebyś wiedziała.
Nastka jest przeuroczym kotem.Cieszę się,że nasza cierpliwość opłaciła się. Myślałam,że nigdy z pokoju nie wyjdzie.A tu z dnia na dzień taka zmiana. Ona jest łóżkowcem,gadułą i pieszczochem .A będzie jeszcze lepiej. Jest też prawie idealnie okrągła.Prawie bo musi jeszcze nad krągłościami popracować.
A mogło by jej nie być.Mogła gdzieś w zimnie i chorobie odejść.A tak będzie komuś wielką pociechą.

Igiełki też są coraz fajniejsze. Powolutku ,powolutku...Ignaś troszke mnie niepokoi bo za spokojny jest.Troszkę mniej je.Ale wariuje i bawi się.Odkryły dziurę w wersalce i tam czas snu spedzają. Resztę na tapicerowaniu mebli i zagryzaniu Bisia.
Kajka też załogdniała. Pogodziła sie z tabunem. Jeszcze pacnie łapinka i warknie jak cosik obok przechodzi.Ale to nie są galopująco-warczące ataki. Staramy sie poświęcić jej dużo czasu i głasków. Juz terz z rezygnacja przyjmuje zajęcie miejsca ulubionego. Domek dla niej mocno potrzebny.
Obrazek

ASK@

Post » Czw cze 16, 2011 7:50 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

Kajunia jest bardzo proludzka. Moge potwierdzić. A jaka gaduła? Ja do tej pory miałam koty prawie nieme, gaduły się wprowadziły od niedawna i muszę przyznać, że na początku było to dla mnie fascynujące :mrgreen: Dobre dla samotnych, nie musisz nawet radia włączać, bo cały czas się ktoś do Ciebie odzywa :roll:

Ale Kajunia suuuper, natychmiast idzie do obcego ludzia...
Pracy to kosztuje, ale to takie miłe widzieć jak się u Ciebie powoli albo szybciej (zależnie od indywidualnych preferencji, upodobań i możliwości) rozwijają :1luvu: . Jak z potencjalu kota robi się prawdziwy KOT :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw cze 16, 2011 7:54 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

Czyli koteczki się socjalizują ładnie,rodzina nie musi telewizji oglądać bo jest co podziwiać.I wniosek jeden się nasuwa ,warto zbierać te biedy . :ryk:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw cze 16, 2011 8:20 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

horacy 7 pisze:Czyli koteczki się socjalizują ładnie,rodzina nie musi telewizji oglądać bo jest co podziwiać.I wniosek jeden się nasuwa ,warto zbierać te biedy . :ryk:

Nastka wczoraj oglądała TV.Leżała rozłożona na dywanie i oglądała.Ignaś wskakuje na stolik i z nosem przy ekranie siedzi.Okularki dla krótkowidza załatwić moze?
Obrazek

ASK@

Post » Czw cze 16, 2011 9:18 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

To może jednak my też powinniśmy kupić telewizor? :roll:

Dla kotów :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw cze 16, 2011 18:08 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

Ruda mamusia dziś wróciła z Koterii.dzięki Agneska za transport :1luvu: Poznała kocia swoje śmieci .Pani sie bardzo ucieszyła.Obie jojczyły do siebie.
Jedna dostawczyni maluszków skasowana. :wink: Może wreszcie przytyje troszkę.

W domu spokój.Senny i ociężały.Gorąco jest.Nawet komp zawiesza się.Ogłoszenia Igiełkom robiłam.Foty zmieniałam.Zobaczymy.
Nastka bez krępacji zajęła miejsce Kajki. A właściwie miejsca. Lubią te same.Kajka przyjęła to z godnością. Promocyjnie wynagradzaną dodatkowa śmietanką.
Obrazek

ASK@

Post » Pt cze 17, 2011 5:01 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob cze 18, 2011 5:22 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

Nastusia przechodzi samą siebie.Wczoraj nie bacząc na Kajkę wlazła do wyrka i spała cała noc przytulona do mnie i do niej.Czarny terminator z pełnego zdziwka nie miał sił protestować.Czystą bezczelność postanowiła zignorować.Inaczej musiałaby zabic :mrgreen: Bo taka "zniewaga krwi wymaga" :mrgreen:
Oczko Nastki lepiej.Widać jeszcze zamglenie ale malutkie.Chyba jej tak zostanie. Jest rozumna i śliczna.Na końcach uszek ma malutkie chwościki a usteczka czarne ,takie "w ciup". Jak siedzi i patrzy to robi wrażenie słuchającej dokładnie, skupionej na słowie.Nie spuszcza oczek tylko szuka kontaktu. Grubaśna jest i tyle. Nie przepuści misce. szaleje jak młody kociak,bawi sie wszystkim i strasznie gada.Bardzo odgłosami :wink: Tulisia przypomina.
Igiełki tupią jak stado podkutych kociąt. Najlepiej to słychować o 3 rano. Jak one szaleją, ile mają życia i radości w sobie. Igunia bardzo się zmieniła.Nie jest taka zastrachana.Odkryła wczoraj firanki i zasłonki.A raczej radochę z bujania się na nich. Nie ustępuje pola w zabawie Ignasiowi. A ten to ma wiatraczek w pupinie. Tylko fruwa. Oboje odkryli przyjemność wspólnego posiłkowania z...TZ-tem. Mnie omijają do jego talerza pchają się.Taka tradycja :mrgreen:
Nastka pięknie korzysta z drapaka.Śmiesznie to wygląda jak się wyciąga i przykleja brzuszysko do rolki.Jak nadmuchana żabka.Ach, ten brzuszek :mrgreen: Igunia zaraz biegnie i robi to samo po drugiej stronie. Małpka mała. Ignaś trzyma z Biskiem.Bo Bisek nie dorósł do wieku i pokaźnej postawy. Może to długie choroby spowodowały,że jest nadal malutkim koteckiem.Nie miał kiedy życia zażywać.

Rudy jęczący nie pokazuje się już tydzień. Mała i grafit są.Zawsze mocno głodni. Może łajdaczyna dba bym miała za czym ganiać.Małym,w chodliwym rudym i miziatym.
Kotka co urodziła wygląda lepiej.Antybiotyk pomaga.Trzeba ją pilnować bo potrafi wypluć. Ile nereczek idzie by cholera porcję połknęła.Chyba robi to specjalnie :mrgreen: . Mała buro-biała oswaja się na siłę. Nie pomaga ignorowanie i obojętna postawa.Martwi mnie to bardzo. Biało-bury sekutnik jest codziennie.Oczy fatalne, chudy. Czeka pod samochodem na mej drodze i połyka jedzenie w zastraszającym tempie.Nie gryzie tylko pochłania.Mimo pełnej gęby fuczy na mnie.Więc nie ma wątpliwości,ze to on. Też dałam mu Unidox.Musze mu gara pilnować bo inne się zwiedziały o karmiącym przystanku.Wyjadają mu i lecą na kolejny.I tak do upadłego.Czekam aż na mieście się pokażą 8O Gdzie on był?!Może inne też sie pokażą?Te zaginione? Przyjdą chłody i na ciepłe gary przylecą.
Obrazek

ASK@

Post » Sob cze 18, 2011 6:54 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

Kocioobowiązki przede wszystkim, a czasem dobne radości też są i za nie i za Ciebie Asiu :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Sob cze 18, 2011 8:02 Re: OTW4-Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś DS szukają!

Mała wisi na firankach.Ależ jej się spodobało. A jaką reklamę dla ew DS robię. Zamiast opowiadać jak kocina je odsuwa z troską ,zgrabnie wskakując na parapet ,to takie dyrdymały wpisuję.Jak sobie zęby naciąga przez dyndanie na tiuliku.A zęby ważna rzecz.

Widziałam dziś rudą od pani.Ma się dobrze. Choć chuda jest.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]