rudaski w ds! rudas Antek do pilnej adopcji! KAN foty s.13:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 15, 2011 18:54 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Banerek ślicznokotów podpięty :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro cze 15, 2011 19:05 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Nadają się do polizania :love:

Gdyby nie moje trudne adaptacje tzn nie moje tylko kocie... ech..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro cze 15, 2011 19:11 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Myślę, że szybko znajdą domki :ok: :ok: :ok:

Ja od wczoraj namawiam siostrę, że trzeci kot jest nam bezwzględnie potrzebny, ale na razie nie dała się przekonać :evil:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Śro cze 15, 2011 19:40 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Oczywiście, że trzeci potrzebny! Dwa to minimum - trzy optimum, jeśli już na pewno nie można więcej, bo chata mała albo kasa...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro cze 15, 2011 19:44 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Ja próbowałam dziś podpuścić córkę, że może jednak dwa kotki - ona generalnie boi się zwierząt - z kotami jest najlepiej. Miała mi pomóc w wałkowaniu taty, żeby wziąć od razu dwa. Ale młoda stwierdziła, że ona chce tylko jednego... wiem, to nie dziecko ma decydujący głos, ale chciałabym, żebyśmy mogły przegłosować niemęża mojego. Uch... daję sobie czas. Jedną kotkę poproszę na pewno - o ile uznacie, że zasługuję na taką piękność. A jak by się dało, to zdjęcie Oli z ogonem bym chciała zobaczyć - czy ona w ogóle ma choć kawałek tego ogona?

Aga H

Od: Wto cze 14, 2011 19:16

Post » Śro cze 15, 2011 19:56 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

morelowa pisze:Oczywiście, że trzeci potrzebny! Dwa to minimum - trzy optimum, jeśli już na pewno nie można więcej, bo chata mała albo kasa...

No tak, a cztery to do pary :ryk: :ryk: :ryk:
Myślę, że moja pomoc nie będzie potrzebna i maluchy szybko znajdą domki :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Śro cze 15, 2011 20:45 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Zaznaczam sobie. Faktycznie trzeba jak najszybciej wyrwać tę rodzinkę od właścicielki.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro cze 15, 2011 22:14 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Aga H pisze:Ja próbowałam dziś podpuścić córkę, że może jednak dwa kotki - ona generalnie boi się zwierząt - z kotami jest najlepiej. Miała mi pomóc w wałkowaniu taty, żeby wziąć od razu dwa. Ale młoda stwierdziła, że ona chce tylko jednego... wiem, to nie dziecko ma decydujący głos, ale chciałabym, żebyśmy mogły przegłosować niemęża mojego. Uch... daję sobie czas. Jedną kotkę poproszę na pewno - o ile uznacie, że zasługuję na taką piękność. A jak by się dało, to zdjęcie Oli z ogonem bym chciała zobaczyć - czy ona w ogóle ma choć kawałek tego ogona?

Niemal założyć się jestem gotów,
bo wątpliwości moich to nie budzi,
że gdzie jest dom szczęśliwych kotów :wink: ,
tam jest i dom szczęśliwych ludzi.

Franciszek Klimek.
Anna Kubica

Post » Czw cze 16, 2011 8:28 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

dziękuję za przecudny banerek :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw cze 16, 2011 8:43 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Niemal założyć się jestem gotów,
bo wątpliwości moich to nie budzi,
że gdzie jest dom szczęśliwych kotów ,
tam jest i dom szczęśliwych ludzi.

Franciszek Klimek.

No jasne :D

Obrazek

morelowa

Post » Czw cze 16, 2011 9:21 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Tu, na tej stronie jest bardzo sensowny llist do pana-kandytata na adoptujacego kociaki.
viewtopic.php?f=13&t=128178&start=210

Aga, dlaczego Twoja córka boi się zwierząt? To może być trudne jeśli się okaże, że kotek w zabawie drapie np. albo okaże się nie być kotkiem miziatym i kiziatym i będzie się bronił? Bardzo bym chciała, żeby się okazało, że te śliczne cudeńka trafiły do Ciebie i może jesteś na to przygotowana, że tak moze być i masz plan 'B' :D

Obrazek

morelowa

Post » Czw cze 16, 2011 9:24 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Fakt, jak dziecko boi sie kotów, to lepiej zacząć od dorosłego flegmatyka
Bo małe kotki to są głupolki nieprzewidywalne
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw cze 16, 2011 15:33 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

dziecko boi się psów, koty są jedynymi zwierzakami których nie tylko dotyka, ale i bierze na ręce. Nie wiem dlaczego tak jest i chcę, by była to częściowo forma walki z tym jej strachem. A plan B? Oczywiście jest - przez rok kotek i tak mieszka z nami - młoda nie ucieka, po prostu będą bardziej kontrolowani - nie ma u niej aż takiego strachu. A potem kociak będzie kotem wychodzącym, więc sytuacja sama się rozwiąże.

Mam nadzieję, że nie wypadam z listy osób, które mają szansę dostać tego rudaska.

Aga H

Post » Czw cze 16, 2011 16:15 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

:D - pewnie nie wypadasz, ale to nie ja tu rządzę :mrgreen:

Mam tylko wyobraźnię i trochę doświadczenia w zachowaniach kotków, których na pewno nie przewidzisz. Boję się o kotka - bo to koci wątek - i o dziecko, które np. podrapane chcąc wziąć kotka na ręce albo tylko w zabawie, bądź to przestraszy się, bądź zareaguje odruchowo jakoś niefajnie . Jesteś widać przytomną dziewczyną i będąc świadomą takich zachowań dasz radę :lol: Dobrze by było jakby Twoja córeczka też wiedziła, że tak może być - że kotek nie zawsze robi to co chcemy [a wręcz przeciwnie na ogół :mrgreen: ], i że nie wolno go zmuszać, i że każdy jest inny i np. nie znosi być brany na ręce :roll: i trzeba to uszanować.
Jak się to wie i dalej kocha kotki to wszystko będzie dobrze.
Życzę żeby się udało :ok:

Obrazek

morelowa

Post » Czw cze 16, 2011 17:45 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

to mamy przetrenowane właśnie dzięki temu, że przyszli teściowie mają trzy koty. Jeden jest "zeszłoroczny" - nadal jest kociakiem, który nie umie bawić się bezboleśnie niestety i Emi sobie z problemem poradziła - bawi się z dorosłymi, młodego omija szerokim łukiem. Wie, że on nie robi krzywdy specjalnie, lubi się z nim bawić na dworze typu prowokować zabawkami do łapania, gonienia, ale już za głaskanie się nie zabiera, bo wie, jak to się może skończyć. Myślę, że tutaj też ten problem da się rozwiązać - liczę też, że pomoże systematycznie obcinanie pazurków, ale zwłaszcza wychowanie - koty teściów są podwórkowe dlatego nikt nie dopilnował tego, jak kociak się bawi - wszyscy mówili, że sam przestanie, kot ma rok, a nawet teściowa nie ma już ochoty się z nim bawić.

Aga H

[poprzednia][następna]