Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz.III

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 12:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

każdy na wiosnę marzy o tym, żeby zrzucić pufki, a ty Behemotu żałujesz?

AYO pisze:... już w lutym zaczyna zrzucać wagę i futro a ja mam schizy, że kotek choruje :x

a w ogóle, kto tu jest neurotyczny w takim razie?

kiche_wilczyca pisze:Obrazek
Obrazek

Krzykacz szczyl - tez miał wyraźne pufki, dlatego nie bardzo mam pewność, czy to o to tej sędzinie chodziło. Świergotała po czesku z prędkością karabinu maszynowego, cięzko było ją zrozumieć :?
Obrazek

Marta, ma! ma pufki!
Cudne! :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw cze 16, 2011 12:52 przez pozytywka, łącznie edytowano 2 razy

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw cze 16, 2011 12:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Pozytywko, a co było w tych chrupkach?
Ona musi bardzo silną mieć tą alergię :(
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw cze 16, 2011 12:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Conchita pisze:Pozytywko, a co było w tych chrupkach?
Ona musi bardzo silną mieć tą alergię :(

no to co i w innych chrupkach, jakies białko mięsne, popioły i inne dodatki.
Wydaje mi się, że tylko to jej mogło zaszkodzić, no chyba, że jogurt :evil: , bo dawałam Lokiemu, a on się chętnie miską dzieli
Akurat te dwa ostatnie dni był jogurt i chrupki - dla niej w śladowych właście ilościach.
ale akurat się rozdrapała
I to okropnie :(

pozytywka

Post » Czw cze 16, 2011 13:00 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Ale nie wiadomo, jakie mięso?

Ja zamówiłam Emmie przekąski szynkowe Miamor, szkoda mi jej, że tylko ten królik i królik... Ona podjada czasem ludzką szynkę, nie wygląda na to, żeby miała uczulenie.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw cze 16, 2011 13:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

z tego wszystkiego co piszecie, a szczególnie z tego co pisze pozytywka, wynika, że Caillou jest kotem późno kastrowanym Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw cze 16, 2011 13:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Conchita pisze:Ale nie wiadomo, jakie mięso?

kurczakowe mięso, ale w RC Hypo tez był kurczak
ale w tych chrupkach sa i inne dodatki - nieokreślone mięsne produkty - to może być wszystko, z kopytami włącznie :roll:
Tez mi żal Sowy, bo ona tak patrzy tymi paciorkami, ze Loki dostaje coś innego a ona nie :(
Poza tym, boję się, że się zakłaczy (ona pasty nie lubi, zresztą, kto wie, co jest w paście odkłaczjące?)

Patmol pisze:z tego wszystkiego co piszecie, a szczególnie z tego co pisze pozytywka, wynika, że Caillou jest kotem późno kastrowanym Obrazek

:mrgreen:
Tak, stanowczo jest kotem późno kastrowanym, aczkolwiek nie kocurem :D
A jak nie przestanie się czochrac do krwi, to będzie jeszcze później kastrowanym kotem :roll:
Bo najpierw się musi zagoić, żeby ją ciachać (a juz miałam dzwonić się umawiać na sterylkę, bo zostało tylko małe zadrapanie i myślałam, że akurat się wygoi do ciachania :evil: )

pozytywka

Post » Czw cze 16, 2011 14:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

A które to te pufki? Mnie jak dziecku trzeba otoczyć czerwoną obwódką, żeby zobaczyła :oops:

Pozytywko, a Caillou może kurczaka czy nie może? Pytam, bo Bronio lubi kurczaka i trudno mu to wyperswadować, więc je kurczakowe Power of Nature. Wydaje mi się, że to niezłe jakościowo puszki. W każdym razie mają napisane, że z kurczaka przeznaczonego dla ludzi są robione choć nie jestem do końca pewna czy to lepiej czy też nie :mrgreen:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Czw cze 16, 2011 14:16 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

pufki to te poduszeczki, z których wibrysy wyrastają
na moje oko Bronisław ma pufki :D

Caillou je karmę dla alergików - tylko suchą; teraz sam królik z odrobina ryżu - Trovet RRD
wcześniej jadła RC Hypoallergic - i tam było mięso z kurczaka jakoś specjalnie preparowane

pozytywka

Post » Czw cze 16, 2011 14:45 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Power of nature-dobra karma, mają też suche. A ryż nie powoduje uczuleń?
Jak już się Zdzisia tak okrutnie rozdrapała i znów musisz czekać na zagojenie itd, to może spróbuj z tą dietą eliminacyjną i kombinuj z różnym mięsem? bo do chrupek zawsze możesz wrócić, w każdym momencie, a może akurat na coś wpadniesz.

Ja nie wiedziałam, że pufki to pufki, ale w takim razie mój Konan ma super eleganckie pufki :1luvu: zawsze go w nie całuje, takie buzi buzi w poliki :mrgreen: ale był wcześnie kastrowany w sumie, miał 6 miesięcy.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw cze 16, 2011 16:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

Pasibrzucha pisze: (taki mocno na siłę ten plus, ale ja jestem jak Pollyanna :roll: )

Shiro, co to za intrygujący zięć Ci się trafił? :D

Ja też Pollyanna w najczystszym wydaniu :mrgreen:
A zięć? Z eksportu 8) Tylko raczej nie leżący a pracoholikowaty :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw cze 16, 2011 16:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

koszmar, pani, koszmar taki pracoholik :mrgreen:
swoją drogą, fajnie mieć zięcia, o którym można dobrze mówić :)

pozytywka

Post » Czw cze 16, 2011 17:02 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

pozytywka pisze:koszmar, pani, koszmar taki pracoholik :mrgreen:
swoją drogą, fajnie mieć zięcia, o którym można dobrze mówić :)

Nie wiem czy to pozytywna cecha :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw cze 16, 2011 17:05 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

no, odpoczywać trzeba umieć - dlatego powiedziałam, że koszmar
ale z drugiej strony, jakby tak miał tylko leżeć i pachnieć, to chyba coś by było odwrócone do góry ogonem, nie?
Jakby miał kota, to by szybciej do domu wracał - na pewno :D

pozytywka

Post » Czw cze 16, 2011 17:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

pozytywka pisze: Jakby miał kota, to by szybciej do domu wracał - na pewno :D

Ma moją córkę :roll: Sądzisz, ze kot zdziałałby więcej? :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw cze 16, 2011 17:20 Re: Stara Szafa i Mała Sowa - Loki i Caillou cz. III

z całym szacunkiem dla córki ... chyba tak :lol:
mąż zawsze uważa, że żona może poczekać, a potem się jej to wynagrodzi, ale kotu nie wytłumaczysz, więc wracaja wcześniej :mrgreen:

pozytywka

[poprzednia][następna]