Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 15, 2011 21:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz a w jakim wieku ten gosc ? :ryk: ktos musi mnie pokochac wraz z przychowkiem... wprawdzie to tylko dwojka, ale Yoshi czasem robi za pieciu :ryk:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro cze 15, 2011 23:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

a ja mam ostre postanowienie na ten miesiąc- dieta dukana. zaczynam od dziś- jest po północy. nawet kupiłam sobie ksiązkę. moja koleżanka schudła 13 kg wcale się nie głodząc i nie ćwicząc. najgorsze jest to że nie można jeść warzyw :( bo ja głównie nimi żyję. jak schudnę choć z 5 kg to stawiam wódkę dla wszystkich z PKDT :lol: pić też miesiąc nie można więc czeka mnie kiepskie lato :x tylko wodę niegazowaną błeeeeeeeeee.....
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro cze 15, 2011 23:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ale warzyw nie mozna tylko w pierwszej fazie, potem co drugi dzien mozna juz :) przynajmniej te z listy, no ale zawsze cos ;)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Czw cze 16, 2011 7:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ECHTOM,
zdjecia ELIZABETKI od Sabiny S.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw cze 16, 2011 7:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

maria_kania pisze:ECHTOM,
zdjecia ELIZABETKI od Sabiny S.

Dzięki :) Niezły kawał kota się z niej zrobił :lol:

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Czw cze 16, 2011 10:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sabina daj spokój z tym odchudzaniem jeszcze się jakiejś choroby nabawisz.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw cze 16, 2011 11:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

kinga-kinia pisze:Sabina daj spokój z tym odchudzaniem jeszcze się jakiejś choroby nabawisz.

Choroby to może nie, ale jak Sabina nie zje i do tego pić alkoholu nie będzie to może być nerwowa na przykład (ja bym była), a czy to warto? :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw cze 16, 2011 11:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:a ja mam ostre postanowienie na ten miesiąc- dieta dukana. zaczynam od dziś- jest po północy. nawet kupiłam sobie ksiązkę. moja koleżanka schudła 13 kg wcale się nie głodząc i nie ćwicząc. najgorsze jest to że nie można jeść warzyw :( bo ja głównie nimi żyję. jak schudnę choć z 5 kg to stawiam wódkę dla wszystkich z PKDT :lol: pić też miesiąc nie można więc czeka mnie kiepskie lato :x tylko wodę niegazowaną błeeeeeeeeee.....

Przy tej diecie zainwestuj w herbatki przeczyszczające :D i błonnik :D
Wole kopenhaską, 13 dni i koniec...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw cze 16, 2011 12:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:
mpacz78 pisze:
sabina skaza pisze:magradz- w razie jak nikt się na forum nie zgłosi do pomocy na morenie- podaj tel. dziewczyn od interwencji: marleny, agnieszki l, moniki k. niech kobieta dzwoni do nich osobiście i się dogada za koszt zwrotu za paliwo.

Marea kontaktowała się z tą panią, ale pani jest bardzo roszczeniowa, uważa, że ktoś przyjedzie i wszystko załatwi, ona nie chce sie w to angażować, uważa, ze to my jesteśmy od tego :roll:
Nie wiem czy uda się nawiązać sensowną współpracę, bo kto to udźwignie...

NO NIE MY NIE JESTESMY OD TEGO...... :x az się wpieniłam, niech się baba buja. najpierw karmi, nie sterylizuje- potem żąda. niech żąda od schroniska hehe- napewno ktos przyjedzie i zrobi. my nie jesteśmy na pensji. to nasza wolna wola co robimy i czego się podejmujemy. no i każda z nas marzy o kilku kursach w dniu wolnym na morenę i z powrotem na swój koszt :x

To samo jej powiedziałam :roll: pracujemy, mamy rodziny, to nasze dodatkowe charytatywne w pełni zajęcie, nie jesteśmy finansowani przez miasto :roll: a koty trzymamy w swoich prywatnych domach, ktore z gumy nie sa, jest nas kilka osob itp itd, a Pani ciągle powtarzała że ona ma psa i królika i nie może więcej wziąść :roll: wspominała o tym z 15 razy ehh, umówiłam się z nią na Pn, zobaczę, może w rozmowie face to face inaczej wyjdzie, i jakoś uda się jej pomóc :roll:
kazała zabierać 2 tyg maleństwa, i 4 m-ne dzikie - nie oswajała bo nie chciała im nadzieji robić, a ja jestem dziwna bo 2 tyg dla mnie za małe a 4 m-ne to już za duże :evil:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw cze 16, 2011 12:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

No i masakra z podwórkowym bandziorem :/ Znalazłam mu miejscówkę, miał załatwioną kastrację i klatkę i nawet dał się złapać, tylko, qrde, z tej klatki spylił :evil: Nie liczę na to, że wystraszył się na tyle, by więcej nie wrócić. Jestem za to niemal pewna, że drugi raz się nie nabierze. I w związku z tym pytanie - przerabiał ktoś opcję z podawaniem kotu środka uspokajającego/nasennego przy łapance? Jeżeli tak, to co i w jakiej dawce?

echtom

Post » Czw cze 16, 2011 13:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

wysłałam pw do echtom.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Czw cze 16, 2011 21:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Mpacz, a czy ten fajny koleś ma na imię Maciek może? Bo mam kontakt z takim właśnie, szalenie miłe wrażenie sprawia, niebrzydki ;) Był u mnie poznać Dudusia, co prawda chaos byl, bo jednocześnie mój tata przyszedł i nie mogłam się kolesiem zająć odpowiednio.. Ale wychodząc powiedział, że jest kotem zainteresowany i umowilismy sie na jutro :P
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw cze 16, 2011 21:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Tak z ciekawości - czy dzwoniła do kogoś pani z Tczewa, która chce adoptować kotkę w wieku 6-12 miesięcy? Trafiła do mnie przez koleżankę i podałam jej namiar na stronkę PKDT.

echtom

Post » Czw cze 16, 2011 22:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

echtom pisze:Tak z ciekawości - czy dzwoniła do kogoś pani z Tczewa, która chce adoptować kotkę w wieku 6-12 miesięcy? Trafiła do mnie przez koleżankę i podałam jej namiar na stronkę PKDT.

Tak! Zadzwoniła do Doro (mojej kumpeli z pracy), na stronce odgrzebała stare ogłoszenie 'magiczny duecik - misiu i szylkrecik', ale że Misiu dopieroco znalazł dom, a szylkrecik jest szalony, to zaproponowałyśmy pani kotkę ze Starogardu - Michasię, która jest bardzo miła, spokojna, miziasta (takiej kotki szukali), no i po dwóch rozmowach telefonicznych, jutro Doro jedzie z Michasią do Tczewa - jesteśmy dobrej myśli :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw cze 16, 2011 22:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

KaleidoStar pisze:Mpacz, a czy ten fajny koleś ma na imię Maciek może? Bo mam kontakt z takim właśnie, szalenie miłe wrażenie sprawia, niebrzydki ;) Był u mnie poznać Dudusia, co prawda chaos byl, bo jednocześnie mój tata przyszedł i nie mogłam się kolesiem zająć odpowiednio.. Ale wychodząc powiedział, że jest kotem zainteresowany i umowilismy sie na jutro :P

Nie, akurat Artur.
Widzicie ilu jest fajnych kolesi co lubia koty - budujące :D
No to trzymam kciuki za udaną adopcję Dudusia :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]