Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT/DS w każdej ilości...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 10:49 Re: Fundacja "JOKOT" cz. 2

moje też chwilowo odpadają :(
Chyba, że kociak może mieć pół roku i spore gabaryty :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw cze 16, 2011 10:53 Re: Fundacja "JOKOT" cz. 2

Szalony Kot pisze:Aaaa, są jeszcze scury Agneskowe, tak? :mrgreen:

i u mnie byłe Agnskowe ale JoKotowe Igiełki.Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś. Mają iść na umowę Jokota. Czy jest mozliwosc ogłaszania ich na waszej stronie?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw cze 16, 2011 11:02 Re: Fundacja "JOKOT" cz. 2

ASK@ pisze:

i u mnie byłe Agnskowe ale JoKotowe Igiełki.Srebrna Igunia i plamiasty Ignaś. Mają iść na umowę Jokota. Czy jest mozliwosc ogłaszania ich na waszej stronie?

Czyli namiar na Olę, tak?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw cze 16, 2011 11:07 Re: Fundacja "JOKOT" cz. 2

Zofia&Sasza pisze:
ASK@ pisze:

Czyli namiar na Olę, tak?

namiar na mnie.
tel 697 541 709
maul : m.aska@wp.pl

Ich ogłoszenie
adopcje/index.php?p=10309

Foty an maila moge dosłać bo wstawiać nie umiem.
Ostatnio edytowano Czw cze 16, 2011 11:08 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Czw cze 16, 2011 11:08 Re: Fundacja "JOKOT" cz. 2

I może być namiar na mnie - szczury podbiły moje serce, muszę je szybko oddawać. :D
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw cze 16, 2011 11:13 Re: Fundacja "JOKOT" cz. 2

Przekazałam namiary. To znajoma Pauliny z Kocińca.
Nikt nie spyta, jak mój owrzodziały kotecek? :| Bo mam dylemat. On nie ma lizać ranki. Opatrunki ściąga. Kołnierzyk jest samo zuo, a do tego jak on sam nie może polizać, to siostrzyczka mu udziela pomocy w tej kwestii :mrgreen: Jak rozdzielę, to tak skrzeczą, że wytrzymać się nie daje... Ranka wygląda OK, opuchlizna sklęsła. To może aż tak mu to lizanie nie szkodzi?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw cze 16, 2011 11:29 Re: Fundacja "JOKOT" cz. 2

jak mu do tej pory wylizywanie własne i pomocowe nie zaszkodziło to chyba nie ma o co walczyć.
Obrazek

ASK@

Post » Czw cze 16, 2011 12:03 Re: Fundacja "JOKOT" cz. 2

seidhee - tez obstawiam rujke.

a co do ciecia mlodych tak ogolnie - kotki stanowczo lepiej PRZED pierwsza rujka, to jest duzo zdrowsze ze wzgledu na ryzyzko nowotworow sutka. u suk jest zdaje sie nieco inaczej, bo tam wchodza w gre sprawy trzymania moczu. ale na sukach sie nie znam. natomiast co do kotek nie mam watpliwosci.

zosiu - wszystkiego nie przeskoczysz, czasem BEDA sie lizac. uwazaj tylko by sie nie lizaly krotko po smarowaniu. na pewno warto na wszeli wypadek te ranke pokazac temu wetowi ktory ja jako pierwsz widzial, bedzie miec porownanie czyjest ok.

do aodpcji od reki jest 4 ateistow u renatyb, przyslowek u mnie i te 2 kociaki ze wsi. czyli bure i bure z bialym. wszystkimi powyzszymi do jutra zarzadza aleba.

szukamy intensywnie DT - Szalony Kocie - mozesz pokrzyczec troche na FB? tylko potrzeba DT ktory bedzie zastrzyki dawal i krople samodzielnie

i BARDZO by sie przydal inny DT dla Iveco i Isuzu, czyli ktos kto moze wziac 2 bezproblemowe (zdrowe, ciachniete i szczepione) kotki i je nieco dooswoic, najlepiej bawiac sie z nimi. u mnie nikt nie ma na to czasu. viewtopic.php?f=13&t=127500 - tu jest ich porzadny opis
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw cze 16, 2011 12:11 Re: Fundacja "JOKOT" cz. 2

jopop pisze:a co do ciecia mlodych tak ogolnie - kotki stanowczo lepiej PRZED pierwsza rujka, to jest duzo zdrowsze ze wzgledu na ryzyzko nowotworow sutka. u suk jest zdaje sie nieco inaczej, bo tam wchodza w gre sprawy trzymania moczu. ale na sukach sie nie znam. natomiast co do kotek nie mam watpliwosci.

zosiu - wszystkiego nie przeskoczysz, czasem BEDA sie lizac. uwazaj tylko by sie nie lizaly krotko po smarowaniu. na pewno warto na wszeli wypadek te ranke pokazac temu wetowi ktory ja jako pierwsz widzial, bedzie miec porownanie czyjest ok.

U suk jest dokładnie tak samo. Lepiej PRZED pierwszą cieczką. A nie trzymanie moczu zdarza się niezależnie od wieku, w jakim się sterylizuje.
Z wrzodem na kontrolę jedziemy pojutrze chyba, bo Heaven ma drugie szczepienie. Na razie nóżka wygląda ładnie.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw cze 16, 2011 12:48 Re: Fundacja "JOKOT" cz. 2

jopop pisze:seidhee - tez obstawiam rujke.

a co do ciecia mlodych tak ogolnie - kotki stanowczo lepiej PRZED pierwsza rujka, to jest duzo zdrowsze ze wzgledu na ryzyzko nowotworow sutka. u suk jest zdaje sie nieco inaczej, bo tam wchodza w gre sprawy trzymania moczu. ale na sukach sie nie znam. natomiast co do kotek nie mam watpliwosci.

Ja to wiem i się zgadzam, nie czekałam na rujkę tylko na ustabilizowanie stanu zdrowia. O tym, że nie chcą ciachać napisałam raczej w ramach przybicia kompletnego (kurna czy ja dożyję kiedyś dobrego weta w sąsiedztwie?!).

Mam nadzieję, że to rujka. TŻ grozi, że jak się nie uspokoi to wypuści ją na śmietnik :twisted:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw cze 16, 2011 13:00 Re: Fundacja "JOKOT" cz. 2

Szalony Kot pisze:Cisnę na FB ile się da...
U mnie tylko czasu brak, praca :/

Mało masz pracy na miau :?: Jeszcze jakaś inna Ci potrzebna :?: :lol: :lol:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw cze 16, 2011 17:14 Re: Fundacja "JOKOT" cz. 2

Dziesiątka maleńtasów z Warki już u mnie.Byliśmy w lecznicy,są odrobaczone i dostały Unidox.To ,które ma oba oczka chore,jest szansa,że będzie widzieć ,trzy inne,niestety stracą po jednym oczku.
Jest 4 maleństwa około 2-3 tygodniowe i 6 około 6-ści tygodniowe.Te większe jedzą już same z miski,a te malutkie trzeba karmić,chociaż,jedno z z nich próbuje jeść samodzielnie.
Jestem przerażona :crying: :crying: :crying:

Jopop wracaj już. :( :(

Jakby tego było mało,zadzwoniła wczoraj Pani,która pod moją nieobecność zajmuje się moimi tymczasami,z prośbą ,czy mogłaby przywieźć do mnie 4 lub 3 około miesięczne kociaki-3 rude i 1 bury.One są gdzieś za Wołominem na działkach.
No i co miałam jej odpowiedzieć ?`:( :roll:

Na dzień dzisiejszy posiadam 8 własnych i 19 tymczasów,dwoje dzieci,męża ,psa i ślimaka :wink: i chyba tylko Jopop jest odemnie lepsza :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw cze 16, 2011 19:37 przez renatab, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

[poprzednia][następna]