Problem z kuwetą!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 15, 2011 19:57 Re: Problem z kuwetą!

Na razie nie dam rady drugiego kota ogarnąć:/, a szkoda bo pani od której wziąłem Farbe ma jeszcze jej siostre:P. Kicia wcina kurczaka jak najęta :). Z kuwetą zobaczę dziś po powrocie z pracy. Może już się przekonała do nowego żwirku.

jameskacprzak

Od: Pon cze 13, 2011 14:03

Post » Śro cze 15, 2011 20:11 Re: Problem z kuwetą!

z dwoma wcale nie ma wiecej roboty. A nawet jest lepiej bo razem lobuzuja i nie musisz znosic skakania po Tobie po-bardzo-meczacym-dniu-w-pracy

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Śro cze 15, 2011 22:49 Re: Problem z kuwetą!

Nie no apokalipsa jakaś. Kotka zaczęła jeść żwirek drewniany :(. Co robić? Opróżnić kuwete?

jameskacprzak

Post » Czw cze 16, 2011 7:26 Re: Problem z kuwetą!

A zadzwoń może do tej pani od której ja masz i spytaj w jaki piasek kotka się zalatwiala u niej

Mary_Poole

Post » Czw cze 16, 2011 9:15 Re: Problem z kuwetą!

No i problem wraca. Nie dowiem się w żaden sposób bo pani która pośredniczyła przy przekazaniu kotki ma hodowle psów a pani która miala hodowle foldów jest z Kaliningradu. Do pani od psów nie moge sie dodzwonić do pani od foldów nie mam żadnego kontaktu.

Mała nie robi do pustej kuwety nawet. Siknęła i zrobiła kupę pod drzwiami wejściowymi znowu. Nie wiem co robić :(.

jameskacprzak

Post » Czw cze 16, 2011 9:18 Re: Problem z kuwetą!

jameskacprzak pisze:No i problem wraca. Nie dowiem się w żaden sposób bo pani która pośredniczyła przy przekazaniu kotki ma hodowle psów a pani która miala hodowle foldów jest z Kaliningradu. Do pani od psów nie moge sie dodzwonić do pani od foldów nie mam żadnego kontaktu.

Mała nie robi do pustej kuwety nawet. Siknęła i zrobiła kupę pod drzwiami wejściowymi znowu. Nie wiem co robić :(.

Spróbuj z innym żwirkiem może, a kuwetę ustaw przy drzwiach.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw cze 16, 2011 13:13 Re: Problem z kuwetą!

Albo idz do weta i ja zbadaj.

Mary_Poole

Post » Czw cze 16, 2011 23:22 Re: Problem z kuwetą!

Idę z nią do weterynarza jutro lub w sobotę. Rozmawiałem dziś z koleżanką i powiedziała że kotka pewnie upatrzyła sobie dwa punkty i robi i tu i tu. Pani z Kaliningradu odpisała że kotka robiła do pustej kuwety. Teraz z kolei mam problem bo robi tylko i wyłącznie pod drzwi albo pod ścianą łazienki gdzie pierwotnie była ustawiona kuweta. Czyściłem obie miejscówki regularnie ale wydaje mi się że przyzwyczaiła się do obu spotów i tam po prostu sika. Nieważne gdzie ustawię kuwetę. Jak narobi to nawet obok niej, a najczęściej idzie do punktu w którym nie ma kuwety. Dodam że nawet jak zauważę że zaczyna robić poza kuwetą i zanoszę ją do kuwety to nie robi jużnic w kuwecie. Czeka aż przestanę patrzeć i robi poza.

Powoli opadają mi ręce bo staram się jak mogę, a ona jak na złość jest taka słodka, ale nie potrafi się odzwyczaić...
Co robić? :(

jameskacprzak

Post » Pt cze 17, 2011 1:36 Re: Problem z kuwetą!

kotka ma rodowód?
pytam,bo porządni hodowcy nie oddają nikomu swoich wychuchanych i wypieszczonych kociątek przez pośrednika.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pt cze 17, 2011 9:47 Re: Problem z kuwetą!

Jeżeli kot ma upatrzony punkt gdzie sika, to właśnie stawia się tam kuwetę żeby załapał.

rozumiem że masz zwykłą odkrytą płaską kuwetę a nie jakiś inny wynalazek - kot nie ma problemu z wejściem?

Nie ma odruchu grzebania w żwirku jak ją na nim postawisz i poskrobiesz w żwirek? Jeżeli robiła do pustej to zacznij od takiej potem możesz, nasypać żwirku tylko na samo dno, a potem więcej.- bez pośpiechu. I nie przestawiaj jej kuwety w coraz inne miejsce.

(swoją drogą sprzątanie zupełnie pustej kuwety 8O eh, a po siku to szorować po każdym ? hmmm dziwne)

Niacha

Od: Wto sty 13, 2009 13:40

Post » Sob cze 18, 2011 2:17 Re: Problem z kuwetą!

Zaczęła robić do pustej kuwety...uff. Idę z nią w poniedziałek do Vet'a. Mała przyzwyczaiła się do mieszkania i wariuje na całego :). Ale teraz z kolei zaczęła mnie niepokoić następna rzecz:

Zaczęła lizać ściany. Malowałem je miesiąc temu farbą lateksową. Farba zdążyła wyschnąć i nie sądzę żeby groziło coś małej ze strony chemicznej, ale czy to jakiś zły znak że zabrała się za lizanie ścian?

jameskacprzak

Post » Sob cze 18, 2011 9:01 Re: Problem z kuwetą!

Koniecznie powiedz weterynarzowi o lizaniu ścian - to najczęściej objaw dużych niedoborów. U kocięcia karmionego parówkami, chudym serem i samym kurczakiem wcale o to nietrudno.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob cze 18, 2011 19:45 Re: Problem z kuwetą!

Myszka ma rację, może to świadczyć o niedoborach, na przykład wapna. Myślę, że jak Wet przebada małą pomoże Ci dobrze zbilansować dietę. A swoją drogą ciekawe... Farba liże ściany... :)
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Sob cze 18, 2011 22:20 Re: Problem z kuwetą!

Kupiłem dziś trochę witaminek w żarciu dla kociaków w sklepie specjalistycznym obok weta :). Mieszam jej to wszystko z jedzonkiem i wcina jak szalona :). No i Farba przestała lizać farbe :D. Nadal zdarza się jej robić w dziwne miejsca ale już o wiele częściej robi do kuwety.

jameskacprzak

Post » Sob cze 18, 2011 23:09 Re: Problem z kuwetą!

To teraz zacznij myśleć o zabezpieczeniu okien i balkonu, jeśli takowy masz. Ani się obejrzysz jak panna będzie hulać po parapetach :) I zrób remanent w roślinkach doniczkowych, żeby nie zjadla czegoś trującego.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia][następna]