A co to za piękna... Lama?

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jamkasica pisze:Witamy w nowym tygodniu![]()
Do swoich DS pojechali: Florek, Ulubieniec i Malaga.![]()
![]()
![]()
W pokoju adopcyjnym mamy więc: Hrabiego oraz Wahida, Paszteta3, Agonka, Jacka-grzybka, czarno-białego, płochliwego Baltazara, a w niedzielę dołączyła do towarzystwa Nosek (wreszcie!).
Niestety Zumba trafiła do szpitalika z atakami przypominającymi padaczkowe
Poza tym jak zwykle potrzebujących Paluszków u nas dostatek![]()
Bardzo pilna Adelka! Nie chce jeść, ale nie ma jej się co dziwić- krwawią jej dziąsła, krawi jej nos- dodatkowo posklejany glutem. Oczy też słabe. Chudzieńka- na dokarmianiu strzykawką. Nędza i rozpacz![]()
![]()
Maksio. czarno-białe kocię. Zaropiałe i zakatarzone- kupki w normiw. Tęsknie miaukoli... Może ktoś?![]()
Marker No słodki taki, że hej!Towarzyski, młody buranio. Spędził 15 dni w klatce na obserwacji bo drapnął Strażnika Miejskiego, ale to uosobienie kociej łagodności. Miziak pierwsza klasa. Niestety niedługo po tym jak trafił do PA dostał gluta i wrócił na jego leczenie.
Lucek. sąsiad Oskara- także ma zepsutą tylnią łapkę. Należy do tych kotów, którym nie da się zrobić fotyCały czas szuka kontaktu z człowiekiem, mizia się, a do tego wszystkiego jest prze-przystojny!
Oskarka już znacie, a oto jak ładnie zarasta mu futro po drutowaniu łapy:
Bunia- obecnie najfajniejsza seniorka w schronieSłabo znosiła zamknięcie więc Opiekun postanowił udostępnić jej schronowe salony i teraz ma się dużo lepiej. Niestety ma jakiś problem z oczami- wygląda to jakby rzęsy podwijały jej się do środka i drażniły jej gałki oczne. Nie próbuje co prawda majstrować przy oczach, ale wygląda to słabno
Poza tym wszystkim jest bardzo fajną, kontaktową, barankującą koteczką, która potrzebuje domu na stare lata.
Eliot. Kończy lada chwila kwarantannę, ale spędził ją samotnie w klatce- zupełnie nie mógł odnaleźc się w większej grupie kotów. Przemiły i prześliczny. Jeśli będzie miał trochę szczęścia- może uda mu się dostać do pokoju adopcyjnego zanim się rozchoruje.
i ku pokrzepieniu:
3 tygodnie temu:
wczoraj:
smarti pisze:właśnie wyszedł wet a my padamy-rzuciliśmy się na bułę ze srem-trzeba kiedyś zjeść drugie śniadanie,no nie?
Roleksio jeszcze zaspany-oczko bez sączka bo podobno prawie ropy nie było,bardzo ładnie można było oddzielić oczko od czegośtam i sączek był niepotrzebny.
Wygląda o niebo lepiej od Ciumolki=jutro fotki![]()
Nowi zaopiekowani-wizyta w gab. dra Garncarza zakończyła się optymistycznie-kicia dostała tonę kropli . lincospectin i nadzieję że oczko da się uratować![]()
![]()
![]()
ze względu na Jamkasicę cena wizyty była śmieszna,jak na taką sławę a i jak na początkujacego weta..33zł![]()
![]()
za co bardzo Kasi dziękuję ja i Kulka (w schronie zwana Glizdą
![]()
)
![]()
..no i zapłaciła Kasia,za co też Jej bardzo dziękuję ja i Kulka
![]()
![]()
![]()
dziekuję też Kasi najmocniej za trzy nowiuśkie i piękne kuwety![]()
![]()
...kuwety cieszą mnie niezmiernie i niezmiennie
![]()
![]()
, zupełnie jakbym sama z nich korzystała
...
patkazal pisze:Kciuki za domek dla Adelki![]()
![]()
Never pisze:patkazal pisze:Kciuki za domek dla Adelki![]()
![]()
tylko ze za dzien-dwa moze byc dla niej za pozno....
smarti pisze:dziewczyny-przekażcie dalej plizogonia pisze:Kochane-i ALARM![]()
![]()
![]()
![]()
dotalam wlanie wiadomosc na fejsie:
OSTRZEŻENIE !
PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!!
Dostalam ostrzezenie ze schroniska w Gaju, ze jezdzi po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniat. Psy podobno jada do Niemiec jako przyneta dla amstafow szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz C.lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Moze kontaktowac sie ze schroniskami w calej Polsce.... uprzedz znajome schroniska !
(Od Edyta Z.) PODAJCIE DALEJ
Gibutkowa pisze:Czyżby ten sam koleś od adopcji szczeniaków?
horacy 7 pisze:Dziewczyny miałam dzisiaj okropny telefon w sprawie adopcji kotki z woj.Lubuskiego.Facet chciał by kotka przesłać przesyłką,jak powiedziałam ,że to żywe zwierzę i coś takiego nie wchodzi w gre ,odpowiedział ,że to i tak kot do walk.Nie wiem czy to głupi kawał czy rzeczywiście koty są przynętą dla psów.Końcówka tel .komórkowego ......221.Jestem wstrząśnięta.
bulba pisze:
Adelka umrze jeśli nie uda się znaleźć jej choćby DT...![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510 i 1223 gości