KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 15, 2011 19:05 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro cze 15, 2011 19:07 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Mogę w czwartek wieczorem (23.06). Jak wyciągnę z Ali telefonu zdjęcia i filmik z małym to komu moge wysłać filmik do wklejenia? Bo zdjęcia to sama mogę :)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 15, 2011 19:08 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Obrazek

I dzielna mamuśka :D
Obrazek

terenia1

Post » Śro cze 15, 2011 19:12 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

RUDI - PATRYŚ :D
Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Śro cze 15, 2011 19:14 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Mniejsza Burasia już na nowej kociarni
Obrazek

terenia1

Post » Śro cze 15, 2011 19:40 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

terenia1 pisze:Dzwoniła Bożenka niestety zepsuł się jej samochów i w piątek rano nie bedzie mogła przyjechać na dyżur.

Przepraszam za zamieszanie.
Teraz proszę o kciuki :ok: za Skorupkę może to tylko akumulator teraz się ładuje chyba zostawiłam na światłach od wczoraj i samochód dzisiaj padł :oops: jutro się okaże co dolegało :mrgreen: jak tylko akumulator to dyżur 17 rano obstawie.

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Śro cze 15, 2011 20:44 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

zlożyłam zeznanie jako przedstawiciel pokrzywdzonego, czyli występuję w imieniu kota
pani Beatka też zeznawała i jej mama. Zobaczymy co to dalej będzie z tego. Pani aspirant na biurku miała dużego drewnianego kota :)

Bona dzięki za leki, na szczeście na razie nie ma nadmiaru mleka, raczej jego niedobór więc jeździmy na dokarmianie maleńtasów :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro cze 15, 2011 20:45 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Dopiero teraz usiadlam i moge cos napisac
Czarne dni mam ostatnio z kotami a szczegolnie od soboty z Tosia dalej nie moze dojsc do siebie prawie codziennie jestesmy u weta a dzi to 2 razy do poludnia i po poludniu bo stan nie niepokojacy bierze antyb.,calo-pet, malt soft, conwalescenta karmie ja bo nie je jest ogromnie slaba i chuda i co wazne od czasu jak jest u nas tj od soboty nie robila kupy a jednak je nie dowiedzialam sie czy na kociarni chociaz raz byla kupka bo to nikt nie bedzie pamietal bo nie trzeba bylo obnserwowac. Kazali zrobic lewatywe, kupilam taka mala dziedzinna gruszke /troche wieksza jak jest na kociarni/ dostala 2 gruszki z parafiny pomieszanej z Nacl/ i jak do tej pory nic a kamienie kalowe sa w jelicie wyczuwalne - no tragedia.

Krejzolkowi troche lepiej chwyta sie jedzonka troszke ale go tez dokarmiam, dalej bierze antyb.i scanamune,
a na dodatek jakby tego bylo malo to Dixi wieczorem zagoraczkowa 40,2 jakby ja katarek bral dostala tolfinke i zobacze jak jutro jak co do tez antyb. ten co bierze Krejzoc czyli synokux.
No doslownie horror.
Bylismy odebrac kotke z Almawetu i zawiesc Nelke, kotka ma wsadzona niebieska budke do boksu bo tak bylo ja najlepiej przetransportowac z klatki lapki.
Kotka moze nie dzika ale b.wystraszona.
Nela ma zarezerwowany boks gorny.
Zawiezione kaftaniki i ksiazeczka Neli.

Probowalam pokarmic te malentasy z tej buteleczki co przynioslam,ale te smoki takie twarde ze one nie moga ssac. wiec wlalam do miseczki niech wypije mama to na jedno wyjdzie.
Mara jak przyszla po mnie to poprawi.
Jak ja mialam male kocieta od Dejzi czyli Benka i koteczke to nie dokarmialam kociat tylko mame futrowalam i dawalam jej to mleko w proszku dla kotki karmiacej czy dla kociat juz nie wiem i to chyba lepiej matka wtedy ma pokarm i male ssia.
To samo Misza jak karmila 3 co byla u p.Marysi i wszystko wyroslo ze hej.

Bardzo jestem ciekawa i nie wiem czemu okna nie sa otwierane na oscierz tylko tak troszke uchylane nawet koty nie moga wyjsc na parapet moze to jest jakis cel a ja o tym nie wiem.
Przeciez tak goraco.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro cze 15, 2011 20:50 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Nie chce cytowac bo opierniczy mnie Teresa ze pietruje posty ale odnosnie Pysi pisze do Gosi

Gosiu przecudna ta pysia zycze Ci milych chwil spedzonych z kotkiem i aby byl zdrowy, najzdrowszy na swiecie, bo nie nic radosniejszego jak zdrowy cudny kotek.
Podejrzewam ze Pysia bedzie trzecia dziewczynka w Twoim domu tak cos czuje :lol:

jadziaII

Post » Śro cze 15, 2011 20:57 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Jadziu dzięki za wieści :D czy kotka po sterylce ma dostawać jakieś leki czy wszystko dostała? potrzymamy ją ze 4 dni i może wrócić na wolność pod Urząd Pracy.
Ja też maluszki troszkę dokarmiłam, ale chyba były objedzone jak bąki bo raczej nie chciały jeść zbytnio - za to bawiły się wyśmienicie.

terenia1

Post » Śro cze 15, 2011 21:00 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 20.06.-26.06.2011
20.06. pon. rano brak wie. MaraS.
21.06. wt. rano brak wie.Asia,Bogusia
22.06. śr. rano brak wie. Cookie
23.06. czw.rano Bona44 wie. Alienor
24.06. piat rano Teresa wie. Cookie
25.06. sob. rano brak wie. brak
26.06. niedz. Dorotka wie. Teresa
Ostatnio edytowano Śro cze 15, 2011 21:10 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Śro cze 15, 2011 21:07 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Co do łokien. To na zdrowej było otwarte na całość bo nawet jakbyśmy chciały przymknąć to i tak koty otworzyły. Na kwarantannie też było dość szeroko. Może jak łaziły po parapecie to jakoś przymknęły, nie wiem. Chyba, że ktoś był po nas jeszcze i przymknął ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Śro cze 15, 2011 21:54 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Aktualny stan naszych finansów kiepski :(
dziś zapłaciłam fakturę za prąd czyli 2116zł

Aktualny stan naszego konta 477,05zł

do załącenia na już: 1571zł lecznica Almavet
119zł leczniaca Lupus
56, 16 zł Allegro
czyli jesteśmy na porządnym minusie tzn. -1268,11zł
jak tyle uzbieramy dopiero będziemy na zerze - a potem dalej bo niebawem faktura za czynsz, jeszcze pewnie faktura z Lupusa za Tosię i nie wiem jak tam Almavet :?:

terenia1

Post » Śro cze 15, 2011 23:29 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Kotka po sterelce nie dostala lekow na wynos wiec chyba dostala co trzeba,ale dr Monika chciala ja obejrzec przed wypuszceniem.
Dobrze byloby obejrzec Wiki brzuszek jak sie goi bo w sobote lub niedziele pani chce ja wziasc.
Wiesiu odbierze jutro Nelke taka kazala przyjechac przed zamknieciem przed 19.
Widzisz jeszcze nie spie bo mam tyle roboty z kotami chodze i dogladam mierze goraczke,
Tosia zrobila kupe po lewatywie do wanny taka duza i byly kleby siersci takie kule jak ten kot mial chodzic, jakby troszke lepiej ale ma niska goraczke 37 st. i dalej nie je sama tylko pije.
Mierzylam jej cukier ma 135 to nie jest zle, Warka swego czasu miala ponad 400 w tych najgorszych momentach.
Bo kot po powaznych zabiegach moze dostac cukrzycy ale to jest takie do ustabilizowania jak u Warki teraz ma 85 super.
Ide spac :lol:

jadziaII

Post » Czw cze 16, 2011 0:12 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 20.06.-26.06.2011
20.06. pon. rano brak wie. MaraS.
21.06. wt. rano brak wie.Asia,Bogusia
22.06. śr. rano brak wie. Cookie
23.06. czw.rano Bona44 wie. Alienor
24.06. piat rano Teresa wie. Cookie
25.06. sob. rano brak wie. brak
26.06. niedz. Dorotka wie. Teresa

To ja w ramach wyrównywania szans :mrgreen: poproszę sobotę rano.
Pozdrawiam z Brukseli - jutro a w zasadzie dzisiaj kierunek Waterlo i do soboty będę gotowa do usługiwania jaśnie kotom.
Patrzę po sklepach za jakimiś giftami bazarkowymi i jednak wszystko ponad mój zasięg cenowy 8O
Nie wiem czy jest sens kupować serwetki - piękne kocie ale za 5 euro :( bo ostatnio bazarki to raczej :evil: same wykupujemy.
Chyba że są jakieś zamówienia.
Ale będę już tylko w belgijskim Carefourze i niemieckim Kauflandzie :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]