Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 15, 2011 9:59 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Dotarło do nas przed momentem informacja,że ci ludzie wczoraj mieli odebrać zwierzęta.Odebrali?
W/E
Elżbieta

Post » Śro cze 15, 2011 10:23 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Ci ludzie byli już dwa razy po zwierzaki, raz sami, raz z dziećmi ale zwierzaki im nie zostały wydane, ale ta informacja jest z przed 2-3 dni więc nie wiem co było wczoraj. W każdym razie KTOZ robi wszystko żeby ich nie oddawać, będa się odwoływać więc mam nadzieję że do czasu rozpatrzenia odwołania zwierzaków nie dostaną.

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Śro cze 15, 2011 20:42 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

saggi pisze:Ci ludzie byli już dwa razy po zwierzaki, raz sami, raz z dziećmi ale zwierzaki im nie zostały wydane, ale ta informacja jest z przed 2-3 dni więc nie wiem co było wczoraj. W każdym razie KTOZ robi wszystko żeby ich nie oddawać, będa się odwoływać więc mam nadzieję że do czasu rozpatrzenia odwołania zwierzaków nie dostaną.

oby ich nie dostali :(
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Śro cze 15, 2011 22:01 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

To nie może się tak skończyć :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 17, 2011 16:46 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

odpowiedź jaką dostałam na zapytanie przez bip krakow
"Numer sprawy: WS-01.1431.2.36.2011
Dotyczy: decyzja w sprawie zwierzat
Szanowna Pani
Uprzejmie informuje, iz na pismo adresowane do Prezydenta Miasta Krakowa w przyszłym
tygodniu otrzyma Pani wyjasnienia z Wydziału Kształtowania Srodowiska.
Z powazaniem
MARTA CZYZYKIEWICZ-KARMONIK"

zapytanie złożyłam przez Internetowy Dziennik Zapytań bip krakow
każdy może się zarejestrować, wystarczy imię nazwisko email i pesel.
nie trzeba podawAć miejsca zamieszkania
KAŻDE zapytanie złożone w ten sposób jest traktowane jak ZAPYTANIE ZE ZŁOŻENIEM DO KSIĘGI KORESPONDENCJI więc musi być "przetworzone".

sugeruję żeby każdy się tam rejestrował i wysyłał zapytanie DO KANCELARII PREZYDENTA (stanowisko wydziału środowiska znamy, a chodzi o to żeby prezydent miasta zauważył że mają BARDZO złą opinię)

adres IDZ https://www.bip.krakow.pl/index.php?dok ... de=idz_new

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie cze 19, 2011 9:50 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

a tak się dzieje w Izraelu ___ nie, nie to nie na pocieszenie, tylko że głowie się nie mieści http://www.fakt.pl/Sedzia-kazal-ukamien ... 795,1.html ..... ale wszystko się dobrze skończyło ... EGIPT, RUMUNIA, ARMENIA, IZRAEL i wiele, wiele innych ... NIE JEŹDZIJCIE TAM NA WAKACJE !!! OKRUCIEŃSTWO WOBEC ZWIERZĄT JEST WPISANE W KRAJOBRAZ TYCH KRAJÓW :( choć niekoniecznie z powodu złych zamiarów, lecz poprostu z biedy :cry:
Ostatnio edytowano Nie cze 19, 2011 10:07 przez animalon, łącznie edytowano 1 raz
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Nie cze 19, 2011 10:04 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

A we Wrocławiu co się dzieje? http://www.facebook.com/event.php?eid=136201333124548
A w Gdyni? http://www.facebook.com/event.php?eid=112211695534846
Tym zwierzakom też trzeba pomóc, jak nie my to kto? Obie sprawy do mediów, niech coś z tym zrobią!

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Nie cze 19, 2011 10:29 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Rzygać mi się chce. Zastanawiam się czy to nie efekt nadtwórczości literackiej autora. Bądź co bądź, chyba nie był on świadkiem historii, którą opisuje. Na mnie osobiście, w długofalowej perspektywie, odnosi to skutek permanetnego unikania czytania takich historii w ogóle. Jeśli jest więcej osób reagujących w ten sam sposób, to skutek tej nadtwórczości chyba mija sie nieco z celem.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie cze 19, 2011 22:12 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Nie cze 19, 2011 23:04 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Polska to dziki kraj - wymiar sprawiedliwosci to kpina w zywe oczy - a rzadzacy potrafia tylko po trupach pchac sie do koryta i zaciagac coraz to nowe dlugi.
I co tu oczekiwac i od kogo - jaki pan taki kram.
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Nie cze 19, 2011 23:05 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

animalon pisze:a tak się dzieje w Izraelu ___ nie, nie to nie na pocieszenie, tylko że głowie się nie mieści http://www.fakt.pl/Sedzia-kazal-ukamien ... 795,1.html ..... ale wszystko się dobrze skończyło ... EGIPT, RUMUNIA, ARMENIA, IZRAEL i wiele, wiele innych ... NIE JEŹDZIJCIE TAM NA WAKACJE !!! OKRUCIEŃSTWO WOBEC ZWIERZĄT JEST WPISANE W KRAJOBRAZ TYCH KRAJÓW :( choć niekoniecznie z powodu złych zamiarów, lecz poprostu z biedy :cry:

TURCJA ...wiem,ze tam się zbiera psy/koty z ulicy i wrzuca do jądących śmieciar na "przemiał".Widziałam zdjęcia i poznałam osobę ratująca psy stamtąd...
A myślicie,że psy na wsi to co/Nie ma schronisk i jest tzw."łopatologia"-szkoda kasy na uśpienie...i tak się dzieje w wielu gminach...w Polsce....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon cze 20, 2011 9:08 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

BOZENAZWISNIEWA pisze:A myślicie,że psy na wsi to co? Nie ma schronisk i jest tzw."łopatologia"-szkoda kasy na uśpienie...i tak się dzieje w wielu gminach...w Polsce....

To prawda.

Znajoma która ma działkę w wsi Łęczyca chyba koło Drużbic, opowiadała mi a jej z kolei sąsiadka , jak to jeden z mieszkańców chcąc zabić psa wyprowadził go do lasu i tam nawalał go kijem po głowie. Następnie myśląc, ów oprawca, że go zabił udał się z powrotem do domu.
Rano, skatowany i zakrwawiony pies z gałką oczną poza oczodołem wrócił do swojego "domu".
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon cze 20, 2011 14:00 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Tu jest info o protestach internautów przeciw oddawniu zwierząt właścicielom-sadystom:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... erzat.html

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon cze 20, 2011 14:15 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Pon cze 20, 2011 18:51 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Anna61 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:A myślicie,że psy na wsi to co? Nie ma schronisk i jest tzw."łopatologia"-szkoda kasy na uśpienie...i tak się dzieje w wielu gminach...w Polsce....

To prawda.

Znajoma która ma działkę w wsi Łęczyca chyba koło Drużbic, opowiadała mi a jej z kolei sąsiadka , jak to jeden z mieszkańców chcąc zabić psa wyprowadził go do lasu i tam nawalał go kijem po głowie. Następnie myśląc, ów oprawca, że go zabił udał się z powrotem do domu.
Rano, skatowany i zakrwawiony pies z gałką oczną poza oczodołem wrócił do swojego "domu".

nie wierze :crying:
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

[poprzednia][następna]