Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto cze 14, 2011 22:27 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Marzeniu-dzięki wielkie :1luvu:

Aburacze-dzięki za piękne allegro dla kociaków-na prawdę jestem pod wrażeniem Twojego ogłoszenia :D :1luvu:

Meksykanko-Ty masz 1 "trudną" kicię o której los drżysz..-wyobraż sobie co czują ci którzy mają ten problem zwielokrotniony :roll:

a kicie od ASK@ miałam nawet na TDT przez kilka tygodni...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto cze 14, 2011 22:41 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

smarti pisze:Aburacze-dzięki za piękne allegro dla kociaków-na prawdę jestem pod wrażeniem Twojego ogłoszenia :D :1luvu:

Cieszę się że się podoba. Tekst jest od Szalonego Kota, zdjęcia od meksykanki, disclaimery od niki2117 i kini098, ja tylko połączyłem w jedno :) W razie czego też podam tu link, jakby ktoś chciał rozesłać czy coś:
http://allegro.pl/mlode-slodkie-kotki-s ... 72511.html

Przy okazji, Tajfun ma już 338 odsłon, Zosia i Bryś po 283 a Falusia 158. Do tego Bryś i Tajfun mają po jednym obserwatorze a Zosia aż dwóch.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Wto cze 14, 2011 22:56 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

aburacze pisze:
smarti pisze:Aburacze-dzięki za piękne allegro dla kociaków-na prawdę jestem pod wrażeniem Twojego ogłoszenia :D :1luvu:

Cieszę się że się podoba. Tekst jest od Szalonego Kota, zdjęcia od meksykanki, disclaimery od niki2117 i kini098, ja tylko połączyłem w jedno :) W razie czego też podam tu link, jakby ktoś chciał rozesłać czy coś:
http://allegro.pl/mlode-slodkie-kotki-s ... 72511.html

Przy okazji, Tajfun ma już 338 odsłon, Zosia i Bryś po 283 a Falusia 158. Do tego Bryś i Tajfun mają po jednym obserwatorze a Zosia aż dwóch.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Adam

czyli serdeczne dzięki za wspaniałą,zbiorową robotę :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro cze 15, 2011 5:27 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Meldujemy się rano.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro cze 15, 2011 7:20 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Pewnie znowu swoją porywczością i niezgarbnością narozrabiałam.

Chciałam wyrazić swoja wdzięczność i podziw wszystkim DT, wszystkim kotopomagaczom.
To wielka sprawa...

Liczy się wszystko - i pieniądze i wsparcie moralne... i działanie bezpośrednie
A ono jest najtrudniejsze bo jest codziennie - to DT Smarti wie dobrze z praktyki i świadomie się tego podejmuje.
Oby tak dalej, wspólnymi siłami, jesteście ogniwem w łańcuchu...

Ale jako nedoświadczony koci działacz nie miałam gdzie wyrazić mojego smutku i zmartwienia (nie orientuję się jeszcze w kocioświecie), że nie potrafię pomóc DT w potrzebie... o tych (przepraszam dziewczyny), wariaciuńciach, co nie mają czasu zadbać o własne życie... a mimo to nie potrafią przejść obojętnie obok kolejnej bidy z ulicy mimo że nie pozwalają na to ani środki finansowe, ani możliwości lokalowe, ani też czasowe...

Dlatego wlazłam z kopytami w ten wątek...
Bo myślałam, że kociarz kociarza to na pewno zrozumie.
Dlatego przepraszam Smarti i Was wszystkich za rozwalanie wątku kotów szczycieńskich i kolejne rozbijactwo.

jeszcze raz przepraszam wszytskich, którzy mogli się poczuć urażeni, obrażeni lub też zmartwieni ze względu na mój wpis.
Chylę czoła przed wszystkimi.
Liczę na wyrozumiałość i przebaczenie kociarzy.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro cze 15, 2011 9:16 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

meksykanka pisze:Chciałam wyrazić swoja wdzięczność i podziw wszystkim DT, wszystkim kotopomagaczom.
To wielka sprawa...

Ja się też pod tym podpisuję :) Ładnie i dobrze powiedziane!

Adam
aburacze

Post » Śro cze 15, 2011 14:25 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

A co do kociaków - dwupaków:

Jeżeli kochać to nie indywidualnie
Jak się zakochać to tylko we dwóch... kociakach

No, ci Starsi Panowie już wiedzieli wiele o kotach :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro cze 15, 2011 14:35 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Maksykanko-nie masz mnie absolutnie za co przepraszać :D

przeciwnie-jestem Ci wdzięczna że przywiozłaś mi kicie ze Szczytna :kotek: :1luvu:
bo dzieki Tobie,Marzeni,dziewczynom ze Szczytna i innym niewymienionym ale równie waznym pomagającym,ja mogłam poznać te wspaniałe futrzate istotki i pomóc im...
i choć na codzień jest bardzo ciężko je ogarnać na przyzwoitym poziomie,to jesteśmy razem z moim TŻ-tem szczęliwi że są u nas-bo wiemy na pewno że są już bezpieczne i startują do nowego,szczęśliwego życia :kotek: :ok: :ok: :ok:

smarti

Post » Śro cze 15, 2011 14:36 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Bo wszystkie koty są nasze... ale nie możemy wziąć wszystkich... na stałe
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro cze 15, 2011 14:39 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

meksykanka pisze:Bo wszystkie koty są nasze... ale nie możemy wziąć wszystkich... na stałe

święta prawda...
i to mnie niezmiennie i zawsze bardzo boli...
ale musimy byc twarde, nie poddawać się i myśleć rozsądnie z pożytkiem dla kotów-bo kto pomoże jak my sie wszyscy rozmażemy...

smarti

Post » Śro cze 15, 2011 14:42 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Hehe - chyba raczej nie "moralne", bo jak mniemam z ich "morale" jest wszystko OK skoro poświęcają się dla ratowania kotów. Chodziło Ci chyba o wsparcie "duchowe" ;) :lol:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro cze 15, 2011 14:49 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Swoją drogą - Adamie co myślisz o tym aby do Allegra adopcyjnego dokleić coś w stylu "Jeśli nie możesz zaadoptować Burani/Milki/Brysia a chcesz wspomóc Dom Tymczasowy w jego/jej leczeniu i utrzymaniu, możesz to zrobić poprzez zakup cegiełek na allegro cegiełkowym dla Burani/Milki/Brysia" (i tu link do allegro)
Można tak? Allegra cegiełkowe są w końcu pod egidą fundacji, więc nie powinno być problemu z takim dopiskiem :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro cze 15, 2011 14:51 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

Gibutkowa pisze:Swoją drogą - Adamie co myślisz o tym aby do Allegra adopcyjnego dokleić coś w stylu "Jeśli nie możesz zaadoptować Burani/Milki/Brysia a chcesz wspomóc Dom Tymczasowy w jego/jej leczeniu i utrzymaniu, możesz to zrobić poprzez zakup cegiełek na allegro cegiełkowym dla Burani/Milki/Brysia" (i tu link do allegro)

Świetny pomysł, szkoda że wcześniej na niego nie wpadliśmy :) Spróbuję dziś wieczorem podopisywać coś takiego do ogłoszeń.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Śro cze 15, 2011 15:49 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

aburacze pisze:
Gibutkowa pisze:Swoją drogą - Adamie co myślisz o tym aby do Allegra adopcyjnego dokleić coś w stylu "Jeśli nie możesz zaadoptować Burani/Milki/Brysia a chcesz wspomóc Dom Tymczasowy w jego/jej leczeniu i utrzymaniu, możesz to zrobić poprzez zakup cegiełek na allegro cegiełkowym dla Burani/Milki/Brysia" (i tu link do allegro)

Świetny pomysł, szkoda że wcześniej na niego nie wpadliśmy :) Spróbuję dziś wieczorem podopisywać coś takiego do ogłoszeń.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Gibutku :1luvu:

smarti

Post » Śro cze 15, 2011 19:25 Re: Biało rudy Tajfun - kto da dom? Szczytno-nadal potrzebne DT.

A jednak zgadzamy się. Wszystkie koty są nasze, nieważnie skąd są... :kotek: :ok:
Czyli mogę ponowić apel.
Podzielmy się tym co mamy z DT, których nie wspiera tak wiele osób, które wstydzą się prosić, które działają jeszcze dłużej...
Bo kociarz kociarza wesprze a 100 złotych to już olbrzymi wór karmy albo dla bezdomniaczków albo dla gigantycznego DT na odludziu.

Okażmy swoją szlachetność, przecież bilans nie musi wyjść na zero. :1luvu:
Ja sobie nawet nie wyobrażam jak można prowadzić tak olbrzymi DT, ale Ci, którzy to wiedzą, pewnie potrafią sobie zwizualizować jakby to działało gdyby funkcjonowali bez wsparcia. Smarti to rozumie najlepiej. Bo przecież pomoc jest dla najbardziej potrzebujących. Po to tu jesteśmy. Pomóżmy pomagać. :ok:

Oczywiście nic nie chcę nikomu wydzierać ale sama jednak zdecydowałam, że przede wszystkim powinnam wspierać tam gdzie naprawdę brakuje. Może nie zgadzacie się z moją logiką, przepraszam, ale ja się jej jednak trzymam.

Smarti, masz szczęście, że wspiera Cię taka grupa osób. Od wsparcia finansowego poczynając a kończąc nawet na głaskaniu kotów (jak ma się ich odpowiednią ilość to i to jest wielką i wyczerpującą pracą). Ale tu jest stolyca i o wiele rzeczy jest łatwiej.
Serce mi rośnie jak widzę twój wątek, Twój FB....
To jest super.... Wielka sprawa. Świetnie sobie radzisz. :ok:
Ale przecież Tobie też głównie zależy na dobru kotów, jak nam wszystkim i nie wierzę, że przestaniesz pomagać... Na pewno nie...

Licząc na Twoją wyrozumiałość i szlachetność oraz zachęcona miłym odzewem, ponawiam apel.
Proszę nie zapominajcie o tych DT, na końcu świata, które o nic nie proszą a poświęcają ze swojego życia więcej niż my.
Nie proszę o wsparcie finansowe, bo nie każdy ma takie możliwości. Proszę przede wszystkim o ich wsparcie duchowo-moralne. Oups, proszę nie zrozumieć opacznie - wsparcie materialne jest oczywiście zawsze mile widziane. :mrgreen:
A według mnie najwięcej pożytku będzie jeśli będziemy „wciągać” do współpracy nowe osoby dotychczas nie zaangażowane w działalność DT. Bo z pobieżnej analizy akcyjnych datków finansowych wygląda to mniej więcej tak: JA dam pani A 10 zł, bo jest dzisiaj w potrzebie, ta da jutro 10 zł Pani B, która z kolej za tydzień przekaże te 10 zł mnie, gdy poproszę o wsparcie. :ryk:

Ale wierzę, że nam się uda bo jesteście super … A co tam, wszyscy JESTEŚMY super. :1luvu: :mrgreen: :ok: :piwa: :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

[poprzednia][następna]