rudaski w ds! rudas Antek do pilnej adopcji! KAN foty s.13:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 15, 2011 12:47 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

DALEKO???
Kot mi tu [do Opola] z Gdańska właśnie przyjechał. Etapami :D :D :D

Moja skromna podpowiedź, na własnych błędach wyuczona - brać od razu dwa, szczególnie jak kochające rodzeństwo. Kotka jest piękna, chłopaki też - na trzy nie namawiam, ale dwa to tylko wygodniej dla człowieka, a dla kociej psychiki najlepiej.
Kastracja - bezwzględnie TAK :!:
To co piszesz o ciązy to najprawdziwsza nieprawda i przesąd, masz rację.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro cze 15, 2011 13:05 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

mój kolega z pracy będzie za jakieś 1,5 tyg jechał z Radomska do Władysławowa - myślę że mógłby pomóc :)
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Śro cze 15, 2011 13:09 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

O kurcze, za 1,5 tygodnia - byłoby fantastycznie. A co do dwóch... pomyślimy, pomyślimy ;)

Katipe - czy jeśli się zdecydujemy, to mogłoby być tak, że ja np zapłaciłabym za transporterek w którym kotka by przyjechała? Bo to chyba całkiem rozsądne rozwiązanie?

Aga H

Od: Wto cze 14, 2011 19:16

Post » Śro cze 15, 2011 13:13 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

:D się dzieje :)
Także polecam dwa :D tym bardziej że się malce kochają :) a i w domu od razu cieplej :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro cze 15, 2011 13:19 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

mnie dwa kotki kręcą, ale mój przyszły mąż to nie wiem - on generalnie jest na nie w stosunku do rudasa - woli biało czarne kotki. No i na jednego to się jeszcze bez problemów zgodził, ale dwa?? Z drugiej strony - za rok będziemy już mieszkać w domku na wsi, więc ten blok to tylko tymczas.

Ale boję się tego, że on będzie bardzo przeciwny np zabezpieczaniu balkonów, kupowaniu zabezpieczeń itd - a mieszkamy na trzecim piętrze - a przeciwny będzie właśnie dlatego że to tylko na rok. A chyba jednego będzie łatwiej upilnować? Interesuje mnie zwłaszcza to, czy kotek może wyjść przez okno uchylne, albo przez uchylne drzwi balkonowe - bo jeśli nie, to po problemie.

Aga H

Post » Śro cze 15, 2011 13:27 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Uchylne okna są bardzo niebezpieczne dla kotów. Wiele już było wątków na forum, gdzieopisywano jak koty zakleszczyły się w uchylnych oknach czy drzwiach- kończyło się zmiażdżeniem narządów wewnętrznych, w najlepszym razie uszkodzeniami neurologicznymi, paraliżem...Tylko osiatkowanie okien jest stuprocentowo bezpieczne dla kota.

I kto- tak btw- przebadał dwulatkę na okoliczność nieposiadania alergii na kota? Dzieciom testy robi się od 3 roku życia....
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Śro cze 15, 2011 13:35 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

A nikt nie przebadał
w wieku 2 lat podpadała, bo łzawiła i miała niewielkie wysypki

Ale teraz ma już 5 lat, testów nie miała, że to moi przyszli teściowie mają kupę futrzaków - w tym trzy koty, z którymi młoda spędza prawie wszystkie weekendy od ponad roku i objawów nie ma - dlatego ja już podjęłam decyzję.

A jak można osiatkować okna uchylne? Mogę poprosić o linki do wątków? Czy wystarczą siatki przeciw owadom (takie w ramkach) i otwieranie a nie uchylanie okien?

Aga H

Post » Śro cze 15, 2011 13:41 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

aaaa, kumam- coś niedoczytałam, myślałam że Młoda ma 2 lata :oops: w drodze jestem, z telefonu surfuję i jakoś mi niewygodnie :oops:

A okna- dokładnie tak jak mówisz- ramka, siatka i nie uchylać, a otwierać. Taka sama na drzwi balkonowe.
I podwójna korzyść. Kot bezpieczny, a do domu fruwającego paskudztwa nie nawlatuje :ok:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Śro cze 15, 2011 13:44 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

takie siatki na okna mam - to się cieszę, że po problemie :D czyli już jedno przygotowanie na kociaki jest :D

Aga H

Post » Śro cze 15, 2011 13:51 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Aga H pisze:O kurcze, za 1,5 tygodnia - byłoby fantastycznie. A co do dwóch... pomyślimy, pomyślimy ;)

Katipe - czy jeśli się zdecydujemy, to mogłoby być tak, że ja np zapłaciłabym za transporterek w którym kotka by przyjechała? Bo to chyba całkiem rozsądne rozwiązanie?

rozsądne ;) postaram się jeszcze dziś porozmawiać z kolegą czy mógłby przewieźć kotka(i), transporterek też by się kupiło :)
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Śro cze 15, 2011 13:53 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Już się nie mogę doczekać.

Pierwszy dzień na zwolnieniu jestem i od rana siedzę przy komputerze... uch.... oby to się poprawiło.

Aga H

Post » Śro cze 15, 2011 14:42 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

viewtopic.php?f=1&t=348 zobacz koniecznie, Aga H.
Coś mi się wydaje , że zrozumiałaś, iz wystarczy siatka od owadów :wink:
Nawet na tydzień warto, a okna uchylać tylko jak ktoś jest w domu i nie idzie się kąpać np. bo to tez może być za długo :roll: - uchylne okna cały czas pod kontrolą. Jak zechcesz to Ci dziewczyny wyślą filmiki dość drastyczne jak się kończą takie przypadki :cry:

Mam dwa biało-czarne koty, a jest to umaszczenie , którego ...hmmm... dellikatnie mówiąc nie lubię :mrgreen: , ale koty lubię, lubię :lol:

Dwa kotki się ze sobą bawią - lepsze niż tv. I sie przytulają, nie są samotne jak wszyscy wychodzą.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro cze 15, 2011 16:06 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Ja też mam dwie siostrzyczki, a miałam jedną kotkę kiedyś i zdecydowanie uważam , że taki dwupaczek to jest to.
2 x więcej sprzątania kuwet, to prawda, ale tylko 1,5 jedzenia i 0,5 ambarasu - kociki z zaprzyjaźnionego dwupaku zabawiają się nawzajem - i ludzi przy okazji :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro cze 15, 2011 16:20 Re: 2 m-e rudaski, rydy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Hanulka pisze:
CatAngel pisze::kotek:
Fajnie brzmi rydy tato :ryk:

:ryk: juz poprawiam :ryk:

szkoda :lol:
byłby w palecie barw nowy kolor :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro cze 15, 2011 18:20 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Łoooooo :!: :!: :!: :!: jaka fantastyczna rodzinka :D
Trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Anna Kubica

[poprzednia][następna]