» Śro cze 15, 2011 11:14
Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar u mnie.Już OK!
Wróciliśmy i czekamy na wyniki testów.
Nektar waży 3,60kg, czyli normalnie.Jest taki "ubity", nie gruby.Wetce trudno było określić jego wiek, bo ząbki ma pokryte osadem, czyli ponad rok musiałby mieć, z drugiej jednak strony ma dość małe jądra, nie znaczy, trudno więc powiedzieć.Ogólnie zdrowy, osłuchany, wymacany, węzły nie powiększone, oczka czyste, uszy brudne, ale to nie świerzb.W ogóle jest dość brudny, ale już się pucuje.Do weta nie lubi być noszony, niecierpliwił się po drodze, darł się przy pobieraniu krwi.Potem jednak dał sobie obciąć pazurki.W drodze do domu też się niecierpliwił, ale ja mam naprawdę daleko do weta, więc podróż trochę trwała.Ma założoną książeczkę zdrowia, został odrobaczony.Umówiłam się za tydzień na kastrację, potem za kolejny tydzień drugie odrobaczenie i znów za tydzień szczepienie.Tak ustaliłam z wetką, będzie najszybciej.
Na razie nie zapłaciłam, zrobię to hurtem, ale testy kosztują 80 zł, odrobaczenie ( dwukrotne milbemaxem) 15 zł.
Koszt kastracji to, o ile pamiętam 70 zł, szczepienia nie wiem, bo to zależy od szczepionki.Wszystko napiszę i rozliczę się dokładnie.