Niki (FeLV+) - startujemy w konkursie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 12, 2011 22:02 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

Czuję naprawdę wielką ulgę. Wymioty u niej b. źle mi się kojarzą - zostało mi takie skrzywienie :?

Kolorowych snów życzymy :1luvu: z moją zgrabną kiciunią.
Obrazek
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto cze 14, 2011 22:46 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

Miałam dziś ubaw :mrgreen:

Zaczęły latać chrząszcze i Niki urządziła sobie na balkonie polowanie. Bardzo udane polowanie :ok: Zagonić jej do domu nie mogłam.
Przyglądam się, a paniusia nie tylko upolowaną zdobyczą się bawi, ale zaczyna ją konsumować. W pierwszej chwili poczułam obrzydzenie, a fuj... :twisted: :twisted: ale szybko sprowadziłam się na ziemię, bo Niki chyba wie co robi i koty na wolności zapewne chrupią owady (dla pewności sprawdziłam w necie ;) ).
Mimo wszystko zaczęłam się obawiać efektów tej konsumpcji, bo Niki przecież nie ma zębów, a chrząszcze mają twardy pancerz (ile to ja się w przeszłości natłukłam, aby takiego gada - nie znoszę brzęczącego robactwa, brrr... - zatłuc). Memłała, memłała i wciąż wypluwała. Tak go wymemłała, że zrobił się z chrabąszcza duży płaski placek :mrgreen: ale w pewnym momencie go połknęła 8O

Obrzydzenie przeplatało się z dumą, że moja kiciunia poradziła sobie z gadem mimo braku podstawowego oprzyrządowania :ok: :king: :1luvu:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Śro cze 15, 2011 8:42 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

Urozmaiciła sobie dietę. :mrgreen:
Już widzę jak ją duma rozpierała po tak udanym polowaniu. :lol:
U mnie też żaden robal się nie uchowa i jakoś przy sprzątaniu nie znajduję owadzich trupków. :twisted:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Śro cze 15, 2011 8:48 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

Kto by pomyślał że z Nikusi taki łowny kot :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro cze 15, 2011 11:45 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

Ewa, też jestem zaskoczona - mile. Rok temu panna jeszcze nie była tak rozkręcona jak teraz (przez choroby) i nie wykorzystywała wszystkich uroków balkonu.
Obrazek

szybenka

Post » Śro cze 15, 2011 12:20 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

szybenka pisze:Miałam dziś ubaw :mrgreen:
Obrzydzenie przeplatało się z dumą, że moja kiciunia poradziła sobie z gadem mimo braku podstawowego oprzyrządowania :ok: :king: :1luvu:

:ok:
Chcesz powiedzieć, że Niki na polowania chodzi bez włóczni i łuku? 8)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro cze 15, 2011 12:32 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

jamkasica pisze:
szybenka pisze:Miałam dziś ubaw :mrgreen:

:ok:
Chcesz powiedzieć, że Niki na polowania chodzi bez włóczni i łuku? 8)
Włócznie miała nawet w ilości sztuk 10-ciu ;) Widziałam jak dzięki nim zgarnęła owada w locie.
Do polowania miała wszystko, ale do konsumpcji już nie... :roll: ale spryciulka dała sobie radę jak pełnowyposażony kot :kotek: :ok:

Po konsumpcji gadam do Niki: To ja ciebie przytulam, całuję, pozwalam się lizać, a ty takie paskudztwo wcinasz... Muszę to wszystko przemyśleć. Przemyślałam, a jakże. Rano o wszystkim zapomniałam i dałam się lizać, wynoskować, wygłaskałam i wycałowałam kiciunię :twisted:
Obrazek

szybenka

Post » Śro cze 15, 2011 12:55 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

Wreszcie Was mam i zagnieżdżamy się :piwa:
Buziiiii dla Nikutka

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw cze 16, 2011 21:16 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

Dobrze, że nas odnalazłaś, Sylwia :)

Niki zażarcie poluje każdego wieczoru. Ma zadanie utrudnione, bo siatka przeszkadza chrabąszczom wpadać na obszar balkonu. Dziś przy mnie upolowała dużego komara, kt. wpałaszowała na miejscu i jednego chrząszcza, ale nim się pobawiła i zostawiła :) martwego 8)
Myśliwy i jego trofeum :mrgreen:
Obrazek

A jaka Nikunia jest nieszczęśliwa, kiedy na noc zaganiam ją do mieszkania (bo znów podłapała maluteńki katarek - rano wita mnie kichnięciem w twarz :twisted: więc na nią chucham i dmucham).
Obrazek

szybenka

Post » Pt cze 17, 2011 9:15 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

m. in. za to tak lubię koty. Dzisiaj rano, któreś ze stadka ubiło skutecznie pająka w łazience.
Co za ulga, że nie spotkałam go na żywca- dzięki kocurki!! :wink:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt cze 17, 2011 10:13 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

:D
Obrazek

szybenka

Post » Pt cze 17, 2011 10:39 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

kot myśliwski :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt cze 17, 2011 11:27 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

szybenka pisze:[Po konsumpcji gadam do Niki: To ja ciebie przytulam, całuję, pozwalam się lizać, a ty takie paskudztwo wcinasz... Muszę to wszystko przemyśleć. Przemyślałam, a jakże. Rano o wszystkim zapomniałam i dałam się lizać, wynoskować, wygłaskałam i wycałowałam kiciunię :twisted:

Agnieszko a co ja mam powiedzieć w przypadku psa wszystkozjadającego - retrievera :twisted:
Wpadłam na sekundkę podczas śniadania :wink:
Chociaż raz się ujawniam że zaglądam :twisted:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt cze 17, 2011 13:47 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

Też siem cieszem,że Was mam
Coś mi się od czasu do czasu rąbie z zakładkami i połowa zakładek mi wsysa,nie tylko miau,ale i inne i cały czas nie wiem od czego tak się dzieje :evil: :evil: :evil: :evil:

I w dużo wątków co włażę,musze szukać najpierw autora a potem po postach,chyba,ze akurat aktywny wątek jest,ale też nie zawsze patrze na te aktywne,bo mi mój Cyc nie daje

Obrazek

Nikutek :1luvu: :1luvu: :1luvu: co zdjęcie to piękniejsza
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt cze 17, 2011 15:48 Re: Niki (FeLV)- słodka, wrażliwa zagadka...

kiche_wilczyca pisze:kot myśliwski :mrgreen:

:ryk: :ryk:
Nie pomyślałam o tym :mrgreen:
Obrazek

szybenka

[poprzednia][następna]