Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2011 9:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Pewnie już było, ale chciałam prosić o namiary na kupno klatki-łapki - z opisem systemu zamykania i ceną. Nie musiałabym ustawiać się do Was w kolejce po klatkę i mogłabym użyczać wrzeszczańskim kociarom bez problemów z transportem :) Z góry dzięki.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Wto cze 14, 2011 9:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

echtom pisze:Pewnie już było, ale chciałam prosić o namiary na kupno klatki-łapki - z opisem systemu zamykania i ceną. Nie musiałabym ustawiać się do Was w kolejce po klatkę i mogłabym użyczać wrzeszczańskim kociarom bez problemów z transportem :) Z góry dzięki.

ja ostatnio kupilam z tej firmy za 150zł
sporą z jednym wejsciem gilotynką i tacka po przeciwnej stronie, sypie sie jedzenie na drogę i tackę kot naciskajac zamyka drzwi przez to ze jest klatka dluga (mozna trzymac po zabiegu) kot nie urwie sobie ogonka i nie zdazy zwiać, klatka sprawdziła sie, polecam,
producent:
http://allegro.pl/sklep/6736511_farmen? ... ory=144709

cos takiego jak tutaj mam:
viewtopic.php?f=27&t=126099
ceny sie zmieniaja dość szybko,
wykonawca solidny, mozliwy odbiór osobisty, Pruszcz Gdanski
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto cze 14, 2011 10:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja kupiłam taką, koszt razem z wysyłką około 180zł:
http://hodowlany.pl/i402_Pulapka_klatka ... _84cm.html

generalnie nie narzekam - jedynie te drzwiczki do przekładania kotów musiałam przerobić trochę.
Ale te co maria_kania wkleiła wyglądają na lepsze - może następną taką kupię.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto cze 14, 2011 10:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:Ja kupiłam taką, koszt razem z wysyłką około 180zł:
http://hodowlany.pl/i402_Pulapka_klatka ... _84cm.html

generalnie nie narzekam - jedynie te drzwiczki do przekładania kotów musiałam przerobić trochę.
Ale te co maria_kania wkleiła wyglądają na lepsze - może następną taką kupię.

Monika jak by co to porzycze na próbe i zobaczysz czy sie sprawdzi ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto cze 14, 2011 10:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

magradz pisze:
Pani chce wysterylizować, nawet weta znalazła. Ale z łapaniem to chyba sobie nie poradzi.

KTO MOŻE ŁAPAĆ NA MORENIE?

Mi to kompletnie nie po drodze.
Magradz - zapytaj jeszcze pani czy jest w stanie zwrócić za paliwo - być może to pomoże znaleźć kogoś kto znalazłby trochę czasu dla morenowych kotów.

Tak poza tym to jest wielki dramat na ul. Pomorskiej 14A w Gdyni (Działki Leśne)
Mieszka tam znajoma Agi Marczak - rok temu jak były darmowe sterylki w Gdyni, to chciałam tam posterylizowac kotki (są 3) ale karmicielka się nie zgodziła, oczywiście mogłam olac jej zgadzanie się lub nie, ale wtedy kotki dostawały prowerę, nie było tam żadnych młodych, miałam ileś pilniejszych miejsc, więc stwierdziłam, że skoro tam małe się nie rodzą to po co mam sie z babą wykłócać i dałam spokój. A dziś jest tam pełno kociąt :evil: - co najmniej dwa mioty, chyba z 10 kociaków około 2 mies., bure, czarne, czarno-białe, śliczne.
Kocice są trzy, czarne, jedna długowłosa, jedna z krótkowłosych ma ścięte ucho - jakby zaznaczone (ewidentnie wygląda jak po skalpelu a nie przypadkowym uszkodzeniu) ale ma cycki jakby karmiła :roll: Teraz mam zgowzdkę czy ją łapać???
Czy ktoś z nas łapał na Pomorskiej 14A pod wieżowcem całą czarną kotkę?

Ja w zeszłym roku łapałam tam niedaleko z innego stadka, które już się bardzo zmniejszyło, być moze ta kocica się przeniosła? Ma ucho tak na prosto ścięte, jak Łukuć często robi - być może ja tą kotkę ciachnęłam w zeszłym roku a teraz ona mieszka z tymi i czasem cudze maluchy ją ciumkają? Czy to jest możliwe?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto cze 14, 2011 11:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

maria_kania pisze:cos takiego jak tutaj mam:

Ja przy takich z zapadką mam schiza, że w razie łapanki w stadku kotów, zwłaszcza małych, jeden wejdzie i urochomi zapadkę, a drugi w międzyczasie będzie wchodził i go przytrzaśnie :? Macie może namiary na taką ze sznurkiem, jak ma Aga Marczak?

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Wto cze 14, 2011 11:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Na temat klatek to sporo moga powiedzieć stoczniowcy.

Dobrą klatkę ma Agnieszka M..

Ta klatka http://hodowlany.pl/i402_Pulapka_klatka ... _84cm.html przypomina tą pierwszą klatkę jaką kupiło PKDT. Miała sporo wad. Koty potrafiły z niej uciekać.

Najlepsza jest chyba ta na pilota. Zamknięcie uniemożliwiajace wyjście kota no i według mnie jedną z zasadniczych zalet jest że podłoga jest z blachy i jest gładka. Nie każdy kot chce chodzić po siatce. Czasami jak trzeba postawić klatkę w miejscu że nie ma prostego podłoża albo np. na dwuch rurach to taka klatka z podłogą świetnie się sprawdza.
Niektórzy uważają że wadą są te drzwiczki otwierane do środka, bo skracają klatkę i kot musi podejść aż do drugiego końca aby drzwiczki nie opadły na plecy. Ale w miejscu takim jak łapałem ostatnio w tej rozdzielni energetycznej to sprawdziła się idealnie.
No, prawie idealnie. Mole magnetyczne w rozdzielni wysokiego napięcia zakłóca pracę pilota.

Dobre są też klatki w których drzwiczki robią ruch w pionie. Łatwiej przekładać kota. A jak jeszcze transporterek jest z takim zamknięciem to juz super, przełożenie bez problemu.
Ostatnio edytowano Wto cze 14, 2011 19:45 przez jarekm, łącznie edytowano 2 razy
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto cze 14, 2011 11:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

echtom pisze:
maria_kania pisze:cos takiego jak tutaj mam:

Ja przy takich z zapadką mam schiza, że w razie łapanki w stadku kotów, zwłaszcza małych, jeden wejdzie i urochomi zapadkę, a drugi w międzyczasie będzie wchodził i go przytrzaśnie :? Macie może namiary na taką ze sznurkiem, jak ma Aga Marczak?

Taka czy inna ale jakaś forma musi być.
Wiem że najlepiej by było jakby tak sobie spokojnie wszedł , zamknął za sobą drzwi, najlepiej na zamek, a na drzwiach powiesil kartkę ZAJĘTE-NIE PRZESZKADZAĆ
:ryk:
Tylko co my byśmy wtedy robili?
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Śro cze 15, 2011 10:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Śro cze 15, 2011 11:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Mam takie pytanie czy PKDT czy inna, może prywatna osoba umiałaby i byłaby tak miła zrobić mi wyjątkowo WYDARZENIE dla psa na Facebooku?? Mam na tymczasie sunię. Jest jej wątek na miau od dziś:

viewtopic.php?f=21&t=129087

Bardzo by mi się przydało takei wydarzenie, ale ja nie mogę go zrobić:(

EDIT: Dostałam namiary na wydarzeniowca wpsomagacza, dziękuję:)
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Śro cze 15, 2011 20:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

magradz- w razie jak nikt się na forum nie zgłosi do pomocy na morenie- podaj tel. dziewczyn od interwencji: marleny, agnieszki l, moniki k. niech kobieta dzwoni do nich osobiście i się dogada za koszt zwrotu za paliwo.

ja nie ogarniam swojego życia....dziś wysłałam w świat opiekunke z piratkami na pół dnia i od 10.00 oram w domu i w kociarni, był już błysk....piratki wróciły- znów mam pierdolnik. cały dzień jestem załadowana robotą- ich rzeczy z suszarki układałam do szafek ok. 3 godz. mój dom znów wygląda jak po wybuchu bomby...ja do tej pory sądziłam że to przez koty mam takie pracowite dni, a tu się okazuje że sprawcą moich frustracji są moje panienki, bo kotów mam mało: 4 moje, 3 tymczasy, 4 na podwórku i 5 klientów plus kundel :wink: do 20 zwierzów na stanie obrabiam się w miarę szybko, więc uznać można że mam mało ogonów....a czasu wolnego wcale :? to pisała matka polka :oops: która kilka dni temu zapisała dzieci do żłobka. sa małę sznas że w listopadzie piratki trafią do żłoba więc zacznę się więcej udzielać bo naprawdę nie ma sił na nic...i ochoty, w sobotę nawet mi drinki nie wchodziły. straośc nie radosć :?

heheh laka ty masz nie tylko minę na zdjęciach jakby po dopalaczach :ryk: :ryk: :ryk:

spis tymczasów zrobię w weekend, po śmierci naszego psa nie mogę jakoś wyjść z dołka i nic mi nie wychodzi....

w piątek trafi do mnie mariowy leks.

DT daję juz tylko:
-leksowi,
-kotce od winery,
-kotce od kwiatka,
- kotce od negra z synkiem.

i miałam dziś zgłoszenie które przyjęłam 2 mies temu i o nim zapomniałam że idą do mnie 4 ok 2 mies maluchy z komistariatu z wrzeszcza z ul. białej (marlena pamiętasz?)- ty tez z nimi rozmawiałaś.....nie miałam sie jak wybronic przed inwazją tych maluchów :x sądziłam że sobie juz jakos poradzili. a tu zonk...

w sumie nie wiem jak to wszystko opanuje- bo adopcje zatrzymały się, o kubę, tosię, tigrę nikt nie dzwoni.....
a mam tylko 11 boksów, boks dwunasty to magazynek. mam kupę rezerwacji i już w sumie teraz mam mase roboty, bo mam 4 podwójne boksy wynajęte. nie wiem gdzie te koty tymczasy"wcisnę" :oops: :oops: :oops:
no przykro mi ale w sumie tylko od czerwca do września zarabiam, potem kryzys od października do 20 grudnia.....muszę ustukać trochę grosza w sezonie.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro cze 15, 2011 20:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:magradz- w razie jak nikt się na forum nie zgłosi do pomocy na morenie- podaj tel. dziewczyn od interwencji: marleny, agnieszki l, moniki k. niech kobieta dzwoni do nich osobiście i się dogada za koszt zwrotu za paliwo.

Marea kontaktowała się z tą panią, ale pani jest bardzo roszczeniowa, uważa, że ktoś przyjedzie i wszystko załatwi, ona nie chce sie w to angażować, uważa, ze to my jesteśmy od tego :roll:
Nie wiem czy uda się nawiązać sensowną współpracę, bo kto to udźwignie...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro cze 15, 2011 20:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

U mnie też długo adopcje stały, a dziś miałam taką idealną adpcję, że cały czas mam tak 8O .
Do idealnego domku poszedł jeden z burasków z przedszkola z Gdańska :ok: .

To, że coraz częściej kolesie dzwonią po koty przestaje mnie już dziwić, miałam naprawdę wiele bardzo udanych adopcji gdzie facet dzwonił po kota (choć czasem wydawało mi sie to podejrzane, ech takie stereotypy).
Koleś dzwoni: Dzień Dobry, nazywam się tak i tak (już miał plusa, zdecydowanie wolę taki początek rozmowy niż na przykład 'koty ma? kiedy można wziąć?' )
- jestem zainteresowany takim i takim kotkiem. Jakie warunki trzeba spełnić?

Po niedługiej rozmowie już wiedziałam, że tej osobie mogę powierzyc z czystym sumieniem każdego kota, naprawdę, koleś z odpowiedzialnym podejściem, świadomy wszystkiego, dopytywał o najlepsze karmy, najlepsze żwirki, zabezpieczenia okien, a już miał badzo dużą wiedzę o opiece nad kotem, no i jak przyjechał do mnie widać było jak reagował na koty i koty na niego, naprawdę super.
Burasek miał szczęście.

Dziewczyny, która jest samotna? naprawdę fajny, bardzo kotolubny facet się marnuje :wink: :ryk:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro cze 15, 2011 21:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:
sabina skaza pisze:magradz- w razie jak nikt się na forum nie zgłosi do pomocy na morenie- podaj tel. dziewczyn od interwencji: marleny, agnieszki l, moniki k. niech kobieta dzwoni do nich osobiście i się dogada za koszt zwrotu za paliwo.

Marea kontaktowała się z tą panią, ale pani jest bardzo roszczeniowa, uważa, że ktoś przyjedzie i wszystko załatwi, ona nie chce sie w to angażować, uważa, ze to my jesteśmy od tego :roll:
Nie wiem czy uda się nawiązać sensowną współpracę, bo kto to udźwignie...

NO NIE MY NIE JESTESMY OD TEGO...... :x az się wpieniłam, niech się baba buja. najpierw karmi, nie sterylizuje- potem żąda. niech żąda od schroniska hehe- napewno ktos przyjedzie i zrobi. my nie jesteśmy na pensji. to nasza wolna wola co robimy i czego się podejmujemy. no i każda z nas marzy o kilku kursach w dniu wolnym na morenę i z powrotem na swój koszt :x

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro cze 15, 2011 21:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:U mnie też długo adopcje stały, a dziś miałam taką idealną adpcję, że cały czas mam tak 8O .
Do idealnego domku poszedł jeden z burasków z przedszkola z Gdańska :ok: .

To, że coraz częściej kolesie dzwonią po koty przestaje mnie już dziwić, miałam naprawdę wiele bardzo udanych adopcji gdzie facet dzwonił po kota (choć czasem wydawało mi sie to podejrzane, ech takie stereotypy).
Koleś dzwoni: Dzień Dobry, nazywam się tak i tak (już miał plusa, zdecydowanie wolę taki początek rozmowy niż na przykład 'koty ma? kiedy można wziąć?' )
- jestem zainteresowany takim i takim kotkiem. Jakie warunki trzeba spełnić?

Po niedługiej rozmowie już wiedziałam, że tej osobie mogę powierzyc z czystym sumieniem każdego kota, naprawdę, koleś z odpowiedzialnym podejściem, świadomy wszystkiego, dopytywał o najlepsze karmy, najlepsze żwirki, zabezpieczenia okien, a już miał badzo dużą wiedzę o opiece nad kotem, no i jak przyjechał do mnie widać było jak reagował na koty i koty na niego, naprawdę super.
Burasek miał szczęście.

Dziewczyny, która jest samotna? naprawdę fajny, bardzo kotolubny facet się marnuje :wink: :ryk:

ja go chcę :) :) ;)

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]