Zulus, Nikita, Frugo i cała reszta...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2011 20:53 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

Asia_Siunia pisze:babajaga - a co Feluś taki smutny ?

On tak ma. Łazi po domu i miauczy: "Pańcio, zrób coś" Wtedy trzeba wymyślać różne zabawy i przy 6527571 pomyśle zaskakuje i trochę się bawi a potem już tylko patrzy. Jak się bawią z Guziczkiem w wojnę to jest ok ale jak ma się sam bawić to jest dramat. Guzik jest inny, bawi się dwa razy dziennie ze mną albo z TŻ, dwa razy dziennie bawi się w wojnę z Felkiem kilka razy przychodzi na kolana albo żeby go nosić i mu wystarcza. A Felunio jakiś zblazowany taki :roll:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto cze 14, 2011 20:57 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

Uuuu. moje koty bawią się ze sobą z 500 x dziennie, ze mną jak im się przypomni albo co któryś wieczór laserkiem aż panele zwijają na zakrętach :wink:. Zulus kocha piłeczki, natomiast Nikita kocha myszki - i tu jest chwila sam na sam z zabawką dla każdego - w paradę sobie nie wchodzą :ok: . kiedy na wakacjach był u nas Pamir byłam w szoku, że kot może nie chcieć się bawić, nie szaleć jak dziki za laserkiem tylko popacać kilka razy i patrzeć zdziwiony z boku, popacać w wędkę i popatrzeć na nią z boku...Chyba niektóre koty tak mają...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto cze 14, 2011 20:59 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

No właśnie Feluś jest z tych pacających :roll:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Wto cze 14, 2011 21:01 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

Takie kurcze smutne te koty pacające nie?

Asia_Siunia

Post » Wto cze 14, 2011 21:03 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

Właśnie chciałam napisać, że mój Pamir jest taki jak Feluś!
Ja to nawet czasem w paranoję popadam, że Papuchna taki zblazowany, smutny, miaukotny..ale on właśnie chyba tak ma..pobiegnie ze trzy długości i..kładzie się i bawi w PATRZENIE..dziwny kotek..

ahnija

Od: Pt lip 16, 2010 14:02

Post » Wto cze 14, 2011 21:04 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

Asia_Siunia pisze:Takie kurcze smutne te koty pacające nie?

Ale z drugiej strony i ludzie są ekstrawertyczni i introwertyczni, więc i może koty też? :)

ahnija

Od: Pt lip 16, 2010 14:02

Post » Wto cze 14, 2011 21:05 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

ahnija pisze:Właśnie chciałam napisać, że mój Pamir jest taki jak Feluś!
Ja to nawet czasem w paranoję popadam, że Papuchna taki zblazowany, smutny, miaukotny..ale on właśnie chyba tak ma..pobiegnie ze trzy długości i..kładzie się i bawi w PATRZENIE..dziwny kotek..

Bo Pamir to kotek filozof...jemu nie w głowie harce tylko kontemplacja nad sensem kociego istnienia, relacji kocio-kocich czy kocio-ludzkich oraz wyższością karmy suchej nad mokrą :ok:

PS> Miski dotarły :mrgreen: . bo do Julki zadzwoniłam gdzie co i jak i zdziwiłam się jak dojechałam, że Adam anie ma :mrgreen:

Asia_Siunia

Post » Śro cze 15, 2011 6:58 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

Asia_Siunia pisze:byłam w szoku, że kot może nie chcieć się bawić, nie szaleć jak dziki za laserkiem tylko popacać kilka razy i patrzeć zdziwiony z boku, popacać w wędkę i popatrzeć na nią z boku...Chyba niektóre koty tak mają... [/color]

Taaa, całkiem jakbym moją Mruchę widziała... :roll:
babajaga pisze:Gdyby nie mój pierwszy kot, Kizik mogłoby mnie już nie być

AYO pisze:Gdyby nie Behemot byłoby mi o kilka długości trudniej trzymać się życia tak, jak się trzymam ...

Święte słowa dziewczyny, ta moja mała uroatowała mi w zeszłym roku jeżeli nie życie to na pewno jako takie zdrowie psychiczne...

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro cze 15, 2011 12:13 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

I dlatego tak bardzo kochamy te nasze futra, tych naszych "kocich terapeutów" :1luvu:

Nie ma to jak fascynacje wodne :mrgreen:

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro cze 15, 2011 12:24 przez Asia_Siunia, łącznie edytowano 1 raz

Asia_Siunia

Post » Śro cze 15, 2011 12:22 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

ale super :mrgreen:

mój Cypis to też jest taki "hydraulik" ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro cze 15, 2011 12:25 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

Madziu - Zulus nasz nadworny hydraulik potrafi sam sobie kran "włączyć". Tak się ociera, podważa barkiem, barankuje głową, aż uniesie wajchę i popłynie woda :mrgreen:

Asia_Siunia

Post » Śro cze 15, 2011 13:19 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

A tam zaraz hydraulik. Oni prowadza poważne, akademickie dyskusje na temat mechaniki płynów!
Obrazek

babajaga

Post » Śro cze 15, 2011 13:21 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

Piękne :!: :1luvu:
Jakie skupienie i fascynacja :ryk: :1luvu: :ryk: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro cze 15, 2011 13:27 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

Tia...skupienie i fascynacja...a wody nalanej dookoła nie widać.A w tej wodzie maczają te wszystkie swoje 4 stópki razy 2 a potem biegiem marsz i mam ślady jakbym stado kotów wprost z błota przez chałupę przepędziła...uroki kremowych płytek :evil:

no ale fakt, zabawę mają na dłuuugo :ok:

Taks sobie właśnie siedzę ... słodki ciężar :mrgreen: - zwróćcie uwagę na tę dymną nóżkę dyskretnie zamykającą szufladkę z klawiaturę :wink:
Obrazek

Asia_Siunia

Post » Śro cze 15, 2011 13:43 Re: Zulus, Nikita i cała reszta

dymna stopka jest rewelacyjna :twisted:
mój syn zawsze mówił, jak Zulusek był u nas, że on ma "siwe kolanko" :mrgreen: bo jak zgiął nóżkę, to mu ten biały podszerstek wychodził :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]