FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2011 10:51 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Miodalik pisze:A dostarczyc na te sterylke kotke + kociaki ma kto ?
Ta pani, ktora szuka - błaga - o tymczas dla malego. Jeśli jej zależy, to da radę.
Uwaga - kociaki podobno bez matki - przy przedszkolu, i ten piwniczy z matką - to dwie odrębne sprawy.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto cze 14, 2011 11:02 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Tak, ja zrozumialam, ze to dwie odrebne sprawy :)
Tylko skoro juz poswiece popoludnie:
- ryzykujac "wkur...nie" szefa, ktory lubi jak do nocy siedze w pracy
- narazajac sie na wsciekla awanture ze strony meza, ktory lubi jak siedze w domu
- oslabiajac motywacje moich dzieci do odrabiania lekcji (mama poszla na polowanie, a nam kaze robic jakies nudy)
- przekladajac kroplowke kota na godzinny pozno-wieczorne

to chcialabym zrobic wszystko co mozna w okolicy :) bo drugi dzien "wolny" bede miala niepredko...
Stad pytanie czy tej kotki nie zabrac przy okazji na sterylke - zeby zwiekszyc szanse na DT

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Wto cze 14, 2011 11:43 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Nie zabieraj.
wyjaśnię telefonicznie :)
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto cze 14, 2011 20:44 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Jeśli ktoś szuka królewicza to mam takiego w domu :D śpiącego na poduchach
Obrazek kawaler jest zamyślony i pełen melancholii ;) jak tylko nie śpi Obrazek Obrazek Obrazek
Milka usilnie kombinuje :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek i walczy o wszystko co może
Lady najbardziej na świecie kocha swoją myszkę Obrazek Obrazek Obrazek
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Śro cze 15, 2011 7:31 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

annskr pisze:Nie zabieraj.
wyjaśnię telefonicznie :)

Tiaa
Żeby ofiarować kociakowi tymczas wybłagany przez pewną panią u mnie, a potem przeze mnie u drugiej pani, musiałabym:
pojechać do pani proszącej o tmczas
razem z nią przekonać karmicielki z sąsiedniego bloku
zawieść klatkę łapkę
złapać kotkę i kociaka
zabrać je na steylkę - lecznice talonowe nie, bo są be, czyli
zapłacić za tę steylkę

i tylko tyle. Dla mnie - to drugi koniec miasta. Dla tej pani - blok z kotami ma obok swojego, lecznica - 300m.

Zrzędzę? Gorzknieję?
Na pewno. Starość.

A poza tym cztery starsze smoczkowe rozrabiają, wcinają gerberki, od wczoraj też rozmoczone chrupki, ale na widok butli z mlekiem dla najmłodszego Teosia - dostają szału. żądają mleka zaraz i natychmiast. Za kilka dni odrobaczamy, a potem szczepienie i szukamy domów.
Mały Teoś na convie z domieszką mixolu - brzuszek ciągle jak u żaby, ciągle wzdęcia, begunki, zaparcia. Ale wesoły, żywotny, rośnie, próbuje się z tymi starszymi bawać, gryzą go niemiłosiernie, wrzeszczy, ale typta do nich, sam się też ładnie bawi.

Czarnej Dzikusce od p.Leny skończyl się pobyt w lecznicy, zabrała ją p.Łucja - pilnie szukamy domu. P.Łucja nie bardzo ma siły na kolejne tymczasy, sprawa jest pilna.

kalewala

Post » Śro cze 15, 2011 13:37 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

annskr pisze:
Czarnej Dzikusce od p.Leny skończyl się pobyt w lecznicy, zabrała ją p.Łucja - pilnie szukamy domu. P.Łucja nie bardzo ma siły na kolejne tymczasy, sprawa jest pilna.

Z wiadomości które dostałam wczoraj p.Łucja znalazła domek dla Czarnej Dzikuski gdzieś na Warszawskiej

wiedźma_65

Od: Śro lis 08, 2006 22:38

Post » Śro cze 15, 2011 13:51 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

wiedźma_65 pisze:
annskr pisze:

Z wiadomości które dostałam wczoraj p.Łucja znalazła domek dla Czarnej Dzikuski gdzieś na Warszawskiej

Super :1luvu:

kalewala

Post » Czw cze 16, 2011 9:25 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Mam ogromną prośbę do wszystkich:
pomóżmy CoolCaty rozładować lecznicę. Ona i druga Ania mają tam masę kotów pod opieką, w tej chwili praktycznie osiągnęły max. Większej ilości kotów nie są w stanie pomóc :(
Są maluchy gotowe do adopcji, są maluchy do doleczenia i doswojenia, jest cudowmy Franiu z gwoździowaną łapką, który matkuje wszystkim maluchom no i mamusia z jednym swoim i jednym przysposobionym dzieckiem (maluchy ok 4 tyg, więc lada chwila zaczną jeść same, a kotka ma bardzo dużo mleka i może jeszcze dość długo je dokarmiać.) Jest maleńka Lara znaleziona przez Duszka i ściągnięta z drugiej strony Tęczy.

Czy ktoś może dać DT chociaż jednemu kociakowi? albo mamie z maluchami?

Proszę, bo sama nic nie jestem w stanie zrobić :(

Czy ktoś jest w stanie zabrać choć jedno kocię na DT
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw cze 16, 2011 9:44 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Od wczoraj mamy kolejnego kociaka na smoczku.... znaleziony przez Ewę w parku, szczęśliwie pojechał do Martyny.
Na Urzędniczej latają dwa małe zasmarkańe dzieciaki nielapalnej Klapouszki. Chcemy towarzystwo łapc w weekend, jesi odpiścimy i nie złapiemy jej na maluchy, za chwilę będą kolejne mioty...

Jeśli zwolni się nam jakiś kącik...

Wczoraj dzwoniła pani z Kozin pytająca o miłego podrośniętego lub doroslego kocurka, dałam jej kontakt do lecznicy. Może?

kalewala

Post » Czw cze 16, 2011 15:18 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Male sie rozmnazaja :twisted: a starsze nie wyadoptowuja :( .
Moje dwa - prawie gotowe do adopcji - zlosliwie zachorowaly... jedno zalenie oczu, drugie grzyb i angina... wyczuly, ze robie zdjecia do ogloszen czy co ?

Miodalik

Post » Czw cze 16, 2011 15:33 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Zaznaczam...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pt cze 17, 2011 7:41 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Nikt nie dzwoni w sprawie adopcji, nawet "głupich" telefonów nie ma - zastój kompletny!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt cze 17, 2011 8:44 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

jolabuk5 pisze:Nikt nie dzwoni w sprawie adopcji, nawet "głupich" telefonów nie ma - zastój kompletny!

to prawda...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt cze 17, 2011 8:55 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

Dzwonia telefony - koty wracaja z adopcji. Do mnie wraca dzis sliczna szylkretka Marusia :( bo u mnie na pewno bedzie jej lepiej :(

Miodalik

Post » Pt cze 17, 2011 9:01 Re: Łódź 812+242-Teoś otwiera oczka, Rivier - 3 łapki złamane

a czemu wraca? :(
smutno...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]