Domy stałe potrzebne / Kraków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2011 13:57 Domy stałe potrzebne / Kraków

Piątka kotów z okolic Krk potrzebuje domów tymczasowych/stałych/podwórka z kawałkiem kryjówki. Trójka ma ok roku i dzieli się na dwie dziewczynki i jednego chłopca - jest to rodzeństwo. Oraz dwa pozostałe, to dorosła (nie znam wieku) mama i kocurek w wieku chyba ok. 2 lat. Wszystkie zostały niedawno wyleczone z kk, odrobaczone jakiś czas temu. Żadne nie są sterylizowane, starsza kotka jest na antykoncepcji, a starszy kocurek nie interesuje się dziewczynami mimo, że jest pełno-OO. Młodsza trójka jeszcze nie dojrzała.
Są to koty żyjące wyłącznie na dworze, nie znają raczej domu, a już na pewno kuwety.
Starsze bardzo oswojone, młodsze troszkę mniej, ale generalnie też. Wszystkie bardzo sympatyczne, barankowe, ósemkowe.
Niestety, ale skazane będą na długoterminową głodową śmierć, jeśli nie znajdzie się dla nich jakiś kąt. Wystarczyłby zapewne dla nich nawet kawałek pomieszczenia/garażu i regularna micha oraz ktoś, kto się zajmie sterylką. Są to koty, które nic lepszego nie znają.
Czy jest w stanie ktoś pomóc? Mogę dowieźć na terenie Krakowa i okolic. Czasu jest bardzo mało.

(Modyfikacja dotyczy tytułu)
Ostatnio edytowano Wto lut 21, 2012 19:03 przez andua, łącznie edytowano 1 raz

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Wto cze 14, 2011 14:12 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

mogę jedynie podnieść :-( poszukaj jakiś fundacji zajmujących się zwierzętami z Krakowa i okolic, może TOZ lub Straż dla Zwierząt albo jakaś inna organizacja będzie mogła pomóc.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto cze 14, 2011 18:08 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

Podnoszę :(

andua

Post » Wto cze 14, 2011 18:12 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

moglabym pomoc,ale potrzebowalabym pomocy na karme i sterylizacje.......................... mam swoj dom koty by mogly byc w domu ..........................
nie wiem jakie sa do kotow? mam swoich 6 i 4 psy.................. wiec nie wiem czy sie nadaje, ale nie chce zeby umarly :( :( :( :( :( :(
gerardbutler

Post » Wto cze 14, 2011 18:15 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

my możemy pomóc w sterylizacjach, ale już przetrzymaniem krucho i dowozem. gdzie dokładnie sa koty?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto cze 14, 2011 19:49 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

Mogę dowieźć koty do gerardbutler, zaś nie wiem co z transportem na sterylizacje. Jeśli byłabym w Krk, to w każdej chwili tak, ale na chwilę obecną moja przyszłość stoi pod znakiem zapytania, nie wiem gdzie wówczas będę.
Z karmą u mnie jest fatalnie, jestem bez pracy, ale wór karmy na początek bym załatwiła... a potem może w końcu jakąś pracę znajdę, to bym podsyłała karmę. Koty obecnie są żywione prawie wyłącznie suchą.
Koty są kawałek od Krk, ale na sterylkę, to już raczej transport wchodziłby w grę od gerardbutler(?)
Lutra, gdzie na streylizacje?
Gerardbutler, gdzie mieszkasz - możesz na pw napisać, jakoś bysmy się umówiły.
Jest na to kilka dni zaledwie... :(

andua

Post » Wto cze 14, 2011 20:00 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

sterylizacje są w hucie, na II pułku i na mistrzejowicach... ale gdzie koty dać potem, bo tu jest problem...
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto cze 14, 2011 20:13 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

Jeśli bezpośrednio na sterylizację całą piątkę, to ja mogę dowieźć do Huty, a po sterylizacji do gerardbutler mogę dowieźć, jeśli by się zdecydowała...

andua

Post » Wto cze 14, 2011 20:24 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

a jaki jest rozkład płci?
ja mam tak z wetem na pułku II, że jeśli dostarczam rano, o 10:00, a odbieram wieczorem, przed 19:00, to maks. 2 kotki i kocurek. na mistrzejowicach otwierają o 16 i zrobią dwie kotki. musiałabym umówić na konkretny dzień...
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto cze 14, 2011 20:32 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

Są trzy kotki i dwa kocury. Czyli można to załatwić w ciągu dnia. Teraz trzeba czekać na jakiś odzew gerardbutler.

andua

Post » Wto cze 14, 2011 20:35 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

Ok, pamiętaj, że do jednego weta trzeba na 10, a do drugiego na 16.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto cze 14, 2011 20:41 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

Tak, zrozumiałam. A dałoby radę jeszcze w tym tygodniu jak coś?

andua

Post » Wto cze 14, 2011 20:53 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

w tym już nie, ew. czwartek, ale to będę wiedzieć jutro, nie wiem, czy do tego czasu będziesz wiedzieć, co z kotami po zabiegu, bo nie można ich wypuścić...
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto cze 14, 2011 21:01 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

Dla mnie czwartek byłby idealny. Jeśli później, to ewentualnie gerardbutler zawiozłaby we własnym zakresie, bo potem mnie już prawdopodobnie nie będzie. Jeśli się gerard zdecyduje...

andua

Post » Wto cze 14, 2011 21:24 Re: Pilne / pomoc potrzebna / Kraków

gerardbutler pisze:moglabym pomoc,ale potrzebowalabym pomocy na karme i sterylizacje.......................... mam swoj dom koty by mogly byc w domu ..........................
nie wiem jakie sa do kotow? mam swoich 6 i 4 psy.................. wiec nie wiem czy sie nadaje, ale nie chce zeby umarly :( :( :( :( :( :(

Koty są przyjazne, nie widziałam nigdy, by atakowały. Dotąd żyły jako koty raczej podporządkowane wśród innych.

andua

[następna]