Bezdomniaczki Idzie Zima.Budki robótki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 13, 2011 18:52 Re: Czarny w szpitaliku do soboty:(:( Potrzebna obróża dla kota!

olafen pisze:To może to kotek domowy, nie dziki ?

Ja się nim opiekuję odkąd założyłam wątek na miau w tamtym roku :) to jest taki kot co raz jest grzeczny raz nie :)
Dzisiaj rzucał się do wetkę bo zobaczył czerwone rękawice :lol: i diabeł w niego wstąpił. A do mnie grzeczniutki jak aniołek :mrgreen: Ale też są dni że nie podejdzie :roll: taki typ kota :) Oczywiście nie mogło zabraknąć serenady w samochodzie podczas jazdy 8)
Zrobie mu jutro zdjecia oczywiście jak zechce przyjść, łapa ogolona :lol:
Na szczęście jest wszystko ok :D

Nie ma trzech kotów :( od paru dni, a wczoraj dowiedziałam się że samochód jednego zabił jest krew na osiedlu :cry: :cry: :cry: ale nie wiem jeszcze jaki kolor kota, wczoraj chodziłam i liczyłam wszystkie koty czy są i brakuje mi trzech sztuk :(
Ta niepewność mnie dobija :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon cze 13, 2011 20:02 Re: Czarny wypuszczony:) Łapka ok:) Jeden kocio [*] :(:(:(:(

Do mojej mamy też przestały 3 koty przychodzić, i nie wiemy dlaczego :(
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Wto cze 14, 2011 10:05 Re: Wolno-żyjace koty. Przygotowania do ogórdka :D

CatAngel pisze: Obrazek

Chyba tego kota mi samochód zabił :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: dowiedziałam się że biało-siwy( nie mam trzech takich kotów, ale moje przeczucie mówi mi, że to ten) :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: co mnie kompletnie załamało :placz: :placz: :placz: :placz: drugi raz taka sama sytuacja, niedawno też na ulicy leżał kot(stan nie do opisania i nie do zidentyfikowania tylko po ogonie) i martwiłam się że to może Tusiek właśnie, ale pojawił się po paru dniach.
Wmawiam sobie, że poszedł gdzieś znów, bo tak robił i wracał za parę dni, ostatnio na dniach pogryzł go bury to tym bardziej sobie mówię, że gdzieś poszedł.

CatAngel

Post » Wto cze 14, 2011 10:14 Re: Czarny wypuszczony:) Łapka ok:) Jeden kocio [*] :(:(:(:(

O nie :(
Ten był taki śliczny, rezolutny .................. :(
A może nie on?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto cze 14, 2011 10:24 Re: Czarny wypuszczony:) Łapka ok:) Jeden kocio [*] :(:(:(:(

Carmen201 pisze:O nie :(
Ten był taki śliczny, rezolutny .................. :(
A może nie on?

Ja będę cały czas myśleć, że to nie on, nie widziałam jaki to kot nie było mnie w domu wtedy, ale to może i dobrze nawet.
Oprócz niego są jeszcze siwo-biały z krótkim ogonkiem i biały w siwe kropki z siwym ogonkiem, tych też nie ma :? więc praktycznie nie wiem nic :(
Mam sentyment do tego kota bo to taka męska wersja mojej Tusi :)
Tusiek i Tusia
ObrazekObrazek

Widziałam dzisiaj czarnego kuleje na łapkę właściwie nie staje na nią :x jak mu ją dotknęłam to pisknął czyli go boli, ale przypuszczam, że leki przestały działać i dlatego, przespacerował też całe osiedle w końcu tydzień go nie było to może i zmęczył tą łapkę. Obserwacja trwa.

W ogóle dużooooo kotów się u mnie pojawiło :? przypuszczamy, że ludzie zaczęli wypuszczać bo ciepło się zrobiło, i pewnie niekastrowane. Jak będe łapać przedszkolniaki na ciachanie, to im też koty po łapę :roll: i ciachnę :lol:
Łazi taki jeden z obrożą na pchły, jeszcze inny kot kolory jak mieszaniec-syjama trzy brązy :roll: Bury-zwany Szopingiem bo wygląda jak szop, następny czarny gruuuby z krawatem :roll: Ehhh :roll:

CatAngel

Post » Wto cze 14, 2011 13:38 Re: Czarny wypuszczony:) Łapka ok:) Jeden kocio [*] :(:(:(:(

Biedne te wszystkie kicie :( . Tyle ich, co słońce latem i czasem dobre jedzonko jak na jakieś Anioły trafią..
Ale tak będzie , póki będą mieszkały w mieście, a przecież nie mozna wszystkich zamknąć w niewychodzących domkach :? . Nawet nie trzeba złej woli ludzi, żeby wypadki się zdarzały.. a jak jeszcze tę złę wolę dołożyć.. :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto cze 21, 2011 10:27 Re: Czarny wypuszczony:) Jeden kocio [*] :(:(:(:(

Mój kot po ostatnim tymczasie jaki u nas był zmienił się nie do poznania :? ja chce mojego kota znów :(
Ogólnie leje i robi kupę gdzie popadnie :evil: wszędzie tylko nie kuweta :evil: zmienił się o 180c jest agresywny w stosunku do mnie jeszcze bardziej niż był :? Każda próba wsadzenia go do kuwety, pogłaskania, czy odsunięcia (bo akurat leży na wejściu)kończy się gryzieniem, rzucaniem się na nogi, drapaniem, darciemmmmmmmmmmmmmmmmm japki tak głośno, że na dole klatki go słychać :? jeszcze będą mówić że maltretuję kota :?

Potrzebna mi obróżka-namiary na tanią jakąś. Przecież kota nie zbiję, ani nie wyrzucę z domu tylko dlatego że gryzie :mrgreen: chcę go tylko trochę uspokoić. Przede wszystkim, żeby mi nie robił poza kuwetę :?

CatAngel

Post » Wto cze 21, 2011 16:16 Re: Potrzebne namiary na obróżkę dla kota, na uspokojenie!

Faktycznie te obroże drogie :oops: Może na zasadzie eksperymentu nasącz jakąś starą obróżkę przeciwpchelną Feliwayem(pokrop i zamknij w woreczku ,dopóki nie przejdzie oparami)?
Ewentualnie do żarcia RC Calm-u mnie troche pomaga :roll:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto cze 21, 2011 16:35 Re: Potrzebne namiary na obróżkę dla kota, na uspokojenie!

Krople Bacha dają świetne rezultaty w takich sytuacjach...

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto cze 21, 2011 17:07 Re: Potrzebne namiary na obróżkę dla kota, na uspokojenie!

Bach pomaga szybko jeśli zastosować ekstrakty - ale i tak nie u każdego. Wiem - sie zajmuję.
Calmem karmię moje - trochę pomogło , ale mogło bardziej i może by było bardziej ale już nie chca jeść , a mam ok.2 kg :?
Jedno i drugie drogie , gdybyś była bliżej bym Ci kropelki dała...
Bym proponowała zakupić bachowskie Rescue Remedy w kroplach, bo najlatwiej zastosować [trudno sprayem psikac kotu do buzi :roll: ]. Wystarczy na długo , w razie czego pomoże ludziom, a przy okazji posmarować zadrapania - jest lepszy niż jakiekolwiek odkażacze.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 21, 2011 17:45 Re: Czarny wypuszczony:) Jeden kocio [*] :(:(:(:(

CatAngel pisze:
Potrzebna mi obróżka-namiary na tanią jakąś.

Do nasączenia preparatem, może wystarczyłaby zużyta frotka do włosów (taka rozciągnięta)?
Cats understand our feelings. They don't care, but they understand.

wiki89

Od: Wto sty 15, 2008 17:51

Post » Wto cze 21, 2011 20:49 Re: Potrzebne namiary na obróżkę dla kota, na uspokojenie!

U Matyldy ta obroża sie sprawdziła i to dobrze ...
A nie doczytałam na watku , ale ja tez stosuje Feliway do kontaktu i tez dwa moje lejki mniej leja .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie cze 26, 2011 11:14 Re: Lula- znów walczymy o każdy oddech :(

Obrazek

Lula znów choruje :( znów musimy walczyć o każdy jej oddech, bo czasami się dusi :( choroba nawróciła :(

CatAngel

Post » Nie cze 26, 2011 11:28 Re: Lula- znów walczymy o każdy oddech :(

CatAngel pisze:Obrazek

Lula znów choruje :( znów musimy walczyć o każdy jej oddech, bo czasami się dusi :( choroba nawróciła :(

Lulka-piękności :1luvu: -nie dawaj się chorobie kiciuniu !!!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie cze 26, 2011 13:07 Re: Lula- znów walczymy o każdy oddech :(

Trzymaj się burasku :1luvu: . Nie rób tego Gosi :?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]