RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2011 10:00 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

Trzymam za złapanie kotki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Wto cze 14, 2011 10:08 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

Dzielna jesteś kobita, dasz radę :-) Takie akcje to nie zabawa, dobrze, że Krówek w porządku. Na kolejne przyjdzie czas, będzie OK :ok:

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Wto cze 14, 2011 16:23 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

To Krówek, kiedy go pierwszy raz zobaczyłam przez swoje okno:
Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze z jajcami i "strzelał" po krzaczorach :lol:
Obrazek
Od wczoraj bez jajec. O ile wczoraj zdarzało mu się przy transporcie z lecznicy syknąć złowrogo, to od siedzenia w piwnicy - spokojny, grzeczny, zrezygnowany; biedak pewnie myśli, że już nigdy z klatki nie wyjdzie. :roll: Ale dzisiaj, po 21:00 pewnie takiego da szusa przy wypuszczaniu, że zobaczę tylko mignięcie czarno-białe przed oczami :mrgreen:

Tak sobie siedzi w klatce jeszcze :( :
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Wto cze 14, 2011 20:53 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

:ok: Krówek wypuszczony :!: :dance: :dance2: :dance: :placz: :birthday: :ryk:
Ale ulga... Od razu poznał swój teren. Zaraz mi chyba nerwy puszczą :roll: :roll: :roll:
:oops: :oops: :oops:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Wto cze 14, 2011 21:38 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

Po ikonkach widać, że jakieś strasznie sprzeczne uczucia Tobą targają, czyżbyśmy jechały na jednym wózku psychicznym ?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto cze 14, 2011 22:16 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

jasdor pisze:Po ikonkach widać, że jakieś strasznie sprzeczne uczucia Tobą targają, czyżbyśmy jechały na jednym wózku psychicznym ?

Zdecydowanie tak :roll: 8O :piwa: :roll:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Wto cze 14, 2011 22:18 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

Zaznaczę :ok:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Wto cze 14, 2011 22:35 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

Witamy Kraków :ok: Kochane miasto, i ile moich kotów tam jest :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto cze 14, 2011 22:41 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

Do Rzeszowa mam sentyment :1luvu: No i bywam tam, więc będę podglądać Wasze sprawy na wątku :ok:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Wto cze 14, 2011 22:44 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

brązowobiali pisze:Zaznaczę :ok:

O jaaaaaaaaaaaaa -> Kurdwanów!!! 8O :D :D :D
Toż to ja tam znam nieco :ryk:
No i Dobranoc :P Zmęczonam i prawie konam... :roll:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Śro cze 15, 2011 8:46 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

Beata - szacun :)
Fajny pomysł z tymi kuwetami pod klatką - Twój patent?

anna_s

Od: Sob kwi 25, 2009 8:29

Post » Śro cze 15, 2011 9:07 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

Aniu, a coś Ty - patent p. Bogusi i p. Krysi :ok:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Śro cze 15, 2011 9:08 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

Szejbal pisze:
Alyaa pisze:A jak tam kotka w ciąży?

Kotki w ciąży na razie nie można łapać. Trzeba wyczaić, gdzie ona ma jakieś swoje bezdomne "lokum" :( Ogólnie jest z nią problem i nie wiemy, co robić :? Od kilku lat ona musi rodzić martwe te kociaki albo od razu po porodzie umierają, straszna sprawa.

Szejbal pisze:
wania71 pisze:Moim zdaniem, należy ją wysterylizować, ciąża, jest ogromnym obciążeniem dla niedożywionej, starej kotki.

Waniu, jest, ona może się równie dobrze wykończyć podczas sterylki, jak i już teraz. Bardzo źle wygląda :( Do klatki-łapki nie wejdzie, jeśli gdzieś indziej będzie miała jedzenie. 2 pie**olnięte panie sąsiadki nie przestaną na pewno wyrzucać jedzenia na czas łapania. :evil: No i ja nie dałabym rady jej przechowywać w piwnicy u siebie. Bo co innego kocur, który może siedzieć 2 dni sam i tylko 2 razy dziennie mu przyniosę wodę i jedzenie, a tę kotkę cały czas trzeba by było doglądać.... :(
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Śro cze 15, 2011 10:58 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

U nas na osiedlu była taka kotusia Skarpetka, siostra Hrabiego. Miała białaczkę, tak jak i Hrabuś zresztą. Jej kociątka najpierw bardzo wcześnie umierały, a później było tak, że miała już tylko poronienia :-( Kicia została w końcu wysterylizowana - żyła jeszcze rok, we względnym komforcie.
Gdyby miała dom, pożyłaby dłużej, niestety na podwórku nie miała szans...
Przyszła do nas po pomoc, słaniając się na łapkach, dała się wziąć na ręce i zanieść do lecznicy. Tam dostała kroplówkę, została położona na poduszce elektrycznej. Wieczorem jeszcze coś zjadła, była ożywiona. Rano, gdy do niej przyszłam - umierała i nic się już nie dało zrobić. Miała ok. 10 lat.

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Śro cze 15, 2011 11:16 Re: RZESZÓW-sterylki,kastracje i inne "rewelacje" :/

Kolejna "rewelacja". Przy ul. Langiewicza 1, za kamienicą jest stado kotów bezdomnych. Jakaś pani dokarmia, głównie z okna. Lokatorzy narzekają na smród. Tylko że ta karmicielka wyrzuca jedzenie przez okno tym kotom i im tam śmierdzi pod oknami. Przecież mogłaby schodzić i dawać 'po ludzku' na tackach... :roll: To stado jest niewysterylizowane. Podobno dużo, ile - nie wiem, coś 10, może więcej. Widziałam 2 młodziki, tak max z 9 miesięcy :( Szlag mnie trafi. Ja tego nie ogarnę, nie mam auta, sam nie jestem całkiem zdrowa, więc proszę o pomoc w tej w tej sprawie. Podaję jako informację, którą należy się zainteresować i coś robić. Ja mogę pomagać, ale pomoc ograniczona... :oops: :oops: :oops:
Edit: Acha - kiedyś podobno było ponad 20 :strach:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

[poprzednia][następna]