Kocie futerko - kotka gubi futerko i się martwię...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 13, 2011 7:22 Kocie futerko - kotka gubi futerko i się martwię...

Na początku lipca się wybieram na odrobaczanie i tak, ale może warto odwiedzić panią weterynarz wcześniej...
Kisa raczej nie gubiła futerka - były pojedyncze włoski. Na wiosnę spodziewałam się, że z niej spadnie no i spadło pół kota futra. Po tygodni znowu spokój z futrem...
A od dwoch tygodni znowu gubi futro. Dzisiaj [8 rano] już ją wyczesywałam 3 razy na "pełną szczotekę" a i tak jak skacze to chmurka jest wokół niej. Jakoś to przezyję, ale od tych 10-14 dni nieregularnie jej to futerko wypada. Myślałam, że się ureguluje kolor, ale jednak nie...

Widać jej brązowy brzuszek [a właściwie u kotki to boczki], nie wiem na ile zdjęcia oddadzą... To moja paranoja? Czy coś czym się warto zająć? Nie ma żadnych łysych plamek ani nic, futerko w na brzuszku jest bardzo miękkie ale jednak się "przerzedziło" w kwestiach szarości...
Na żywo to bardziej widać, że na boczkach nie ma już szarego futerka, tylko beżowe.
Może to tylko moja paranoja, bo Kisa je, pije, skacze i śpi jak zawsze. Przez ostatnie dwa tygodnie dużo siedziałam w domu, kitka nie miała szczepień, zabiegów ani leków.

Obrazek
Obrazek

wampi

Od: Sob gru 04, 2010 10:19

Post » Pon cze 13, 2011 8:00 Re: Kocie futerko - kotka gubi futerko i się martwię...

Myślę, że sprawę moze roztrzygnąc wet. Ze zdjęc trudno coś powiedzić.
Może mieć np uczulenie, a może rzeczywiście jesteś przewrażliwiona.
Idź na to odrobaczanie wcześniej i od razu powiedz o swoich niepokojach w sprawie futra.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35