Bure jest ... Mietek już we własnym domu u Cindy28 :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 12, 2011 16:41 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

Cindy28 pisze:PS. Zaczęłam czytać o karmach dla kitków :mrgreen: kompletnie nie wiedziałam, że KK i W to zło ;/ Człowiek się uczy całe życie, nie ma co :oops:

I super, każdy się kiedyś musiał nauczyć, nikt się z tym nie urodził :D
Czytaj, czytaj, wiedzy nigdy mało ;)
EDIT:
Zapraszam na nowy bazarek dla Miecia - tym razem kremy do rąk Oriflame viewtopic.php?f=20&t=128961
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie cze 12, 2011 16:56 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

Ano czytam,czytam :)
Z tego lepszego żarełka znam tylko Royal Canin - Gacek to jadł swego czasu.
Wychodzi na to, że jak /jeśli Mieciu do Nas trafi :1luvu: , będzie go trzeba tylko wykastrować i odrobaczyć? Myślałam też jeszcze o zaszczepieniu na 5 typowych, kocich chorób. Wyczytałam, że robi się to malutkim kotkom, ale może lekarz wet mnie uświadomi, czy szczepionka teraz da również pozytywny rezultat. Przewertowałam raz jeszcze wątek i doczytałam, że Miecio chętnie jeździ w transporterze [ :idea: nada Nam taki nabyć :D :idea: ] :) Wychodzi więc na to, że musiał już tak jeździć wcześniej :( Czapi też jak jeździliśmy np. nad jezioro czy do lasu, sam wskakiwał na tylne siedzenie, widać było, że jest przyzwyczajony do auta. Ludzie to jednak podłe istoty ;/...
^^ Обжигаешь красатой,
Ты Гламурная Зараза ^^

Cindy28

Od: Sob cze 11, 2011 23:52

Post » Nie cze 12, 2011 17:05 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

Mietek już wszystkie zabiegi ma za sobą:
- wykastrowany do nas trafił
- odrobaczyłyśmy
- zaszczepiłyśmy (teraz można go zaszczepić za 2 lata). Dorosłe koty też jak najbardziej się szczepi, świństwa rózne można przynieść do domu na butach, a szczepienie nawet jak nie ochroni przed chorobą w 100% to w dużym stopniu złagodzi jej przebieg.
Tobie ewentualnie pozostaje kochać i już
U nas Mieciu jada Royal Canin Sterylized, mięsko i dobre puszeczki
Obrazek

andorka

Post » Nie cze 12, 2011 17:11 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

Najczęściej szczepi się na 3 choroby - szczepionki przeciwko wściekliźnie4 i białaczce5 w rzadkich ale mozliwych wypadkach są nieobojętne dla zdrowia kota, dlatego przeciw wściekliźnie szczepi się glównie koty wychodzące, a przeciw białaczce takie, które sa w jednym domu z białaczkowcami - czyli ponadprzecietnie narażone na infekcję
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie cze 12, 2011 17:12 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

ohohoho 8O
czyżby domek się szykował kawalerowi???????????

to ja pocichutku przycupnę i kciuki będę trzymać wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie cze 12, 2011 17:25 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

Andorka - to na co w końcu jest zaszczepiony, bo zgłupłam :wink:
Przeciwko wściekliźnie szczepi się chyba co rok, czy już tak długo nie miałam zwierzęcia, że coś mieszam ?;P
Fajnie, że Miecio szczepiony etc., przynajmniej na samym początku nie będzie Nas kojarzył z lekarzem i igłą :ok:
Miłość do futrzaka to podstawa, bez tego najpiękniejsze domy i najlepsze jedzenie nic nie dają :(
No to dobrze, że wiemy co jada Miecio :) Swoją drogą doczytałam tutaj przepis na fajne jedzonko - mięsko, kuskus i warzywka. Kurczę, wychodzi na to, że będziemy jeść to samo :ryk:
Taizu - to akurat wiedziałam, dzięki za przypomnienie :)
Magdaradek - dziękuję w imieniu swoim i Miecia przede wszystkim :mrgreen:
^^ Обжигаешь красатой,
Ты Гламурная Зараза ^^

Cindy28

Post » Nie cze 12, 2011 17:56 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

Mietek ma podstawowe szczepienie na 3 wirusówki: panleukopenię, koci katar i kacywirozę.
Kotów niewychodzących przeciwko wściekliźnie raczej się nie szczepi, to samo z białaczką - jeśli nie ma szans na kontakt z nosicielem to ta szczepionka nie jest niezbędna dokładnie tak jak napisała taizu

Ciociu Magdaradek, się ciocia nie cieszy, bo jeśli Mietek pojedzie do Cindy, to i tak po koloniach u Ciebie ;)
Czekam jeszcze jak mi Cindy odpisze czy nas nie pogoni z wizyty przedadopcyjnej (tak się składa, że będziemy miały możliwość popełnić ją osobiście ) i wtedy będę robiła oficjalne obwieszczenie ;)
Obrazek

andorka

Post » Nie cze 12, 2011 18:05 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

aaaaaaaa no to czekam, ale kciuki zaciskać mogę, no nie? :D
Obrazek

magdaradek

Post » Nie cze 12, 2011 22:26 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

To i ja przycupnę i potrzymam kciuki :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon cze 13, 2011 9:35 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

No więc sprawy mają się następująco:
Domek u Cindy bardzo mi się podoba :!: :ok:, a przede wszystkim jej odpowiedzialne podejście do tej adopcji.
Jednek wszystkie decyzje zostaną podjęte na początku lipca gdy Cindy wróci do domu i obgada temat z mamą, a my z Wiedźmą będziemy mogły ją zwizytować przedadopcyjnie ;)
Jednocześnie Cindy mi napisała, że jeśli trafi się jakiś odpowiedni chętny domek wcześniej i bliżej to ona się absolutnie nie obrazi jeśli go oddamy. ale jakoś kolejka się po niego nie ustawia :(

Na chwilę obecną potrzebne kciuki za to by Mietek i rezydenci Magdyradek się dogadali, bo na kolonie chłopak tak czy tak jedzie :wink:
Obrazek

andorka

Post » Pon cze 13, 2011 10:56 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

Mieczysław będzie u mnie od środy :)
znowu będzie wesoło - 4 koty :mrgreen:

mam nadzieję, że wszystkie zwierzęta staną na wysokości zadania i będzie dobrze.

a ja trzymam kciuki za dobre decyzje co do domku dla niego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon cze 13, 2011 12:05 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

Też mam nadzieje, że Mecio trafi do Nas :mrgreen:
Magdaradek - zazdraszczam tylu futrzaków na raz :1luvu:
Andorko - co do chłopaka o którego pytałaś [wczoraj zapomniałam wypowiedzieć się w tej kwestii :wink: ], to chyba jego żona/siostra pracowała kiedyś z moją Ciocią :) Muszę jeszcze zrobić wywiad :D Ale nazwisko mi znane :)
I bardzo się cieszę, że wstępnie przypadłyśmy do gustu :)
Oby finał by pozytywny dla Nas i Miecia :kotek: - przede wszystkim :ok:
Pozdrawiam :flowerkitty:
^^ Обжигаешь красатой,
Ты Гламурная Зараза ^^

Cindy28

Post » Pon cze 13, 2011 12:24 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

Ja oczywiście też trzymam :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon cze 13, 2011 14:56 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

gosiaa pisze:Ja oczywiście też trzymam :ok:

I ja też oczywiście :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon cze 13, 2011 20:40 Re: Bure jest piękne, pokochaj. Zaginiony, wyrzucony? [Łódź]

Ja też trzymam kciuki z całych sił :ok: :ok: :ok:
Za kolonie i za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

[poprzednia][następna]