Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 09, 2011 13:30 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

MalgosiaZ pisze:Na stronie Palucha w bazie danych nie mogę znaleźć kotków przyjętych np w maju :| .
Czy to ja jestem taka gapa , czy coś u nich wypadło ?

Małgosia, niestety ta baza jest bardzo zawodna, wypada sporo danych :/ Potrzebujesz sprawdzić coś konkretnego z maja czy pytasz informacyjnie?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw cze 09, 2011 14:04 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Nie ,
chciałam podejrzeć 172 :oops:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw cze 09, 2011 14:20 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

schroniska juz sa powiadomione, bo w ubiegłym tygodniu na dogo pojawiły sie te informacje.
dotyczy zamieszczonego ostrzeżenia.
Korespondowałam w tej sprawie z Pania Dyrektor

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Czw cze 09, 2011 18:00 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

zaznaczę :ok: :ok:

ZN

Od: Pt wrz 26, 2008 19:07

Post » Pt cze 10, 2011 9:06 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

olesja pisze:W takim razie kot Krzysio (vel Witkacy vel zwrot) ze swojej świnki skarbonki przekazuje wstępnie 40 zł Rolexowi na nową drogę życia :). Wysłałam na konto Kasi, jutro powinno dojść.

iiii...doszło :mrgreen: dzięki!

czy ktoś jeszcze poznaje tego Pana: Obrazek ?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pt cze 10, 2011 19:00 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

jamkasica pisze:I wiadomości z frontu- na razie ostrożne, ale ku pokrzepieniu- Malaga zaczęła sama dziubać jedzenie :D Oby na dobre wrócił jej apetyt :ok:

Malaga, dziewczyno trzymaj się i jedz!!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt cze 10, 2011 20:28 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

magaaaa pisze:
jamkasica pisze:I wiadomości z frontu- na razie ostrożne, ale ku pokrzepieniu- Malaga zaczęła sama dziubać jedzenie :D Oby na dobre wrócił jej apetyt :ok:

Malaga, dziewczyno trzymaj się i jedz!!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

:kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie cze 12, 2011 19:54 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Dziewczyny, jak często jest aktualizowana strona kwarantanny na starej stronie Palucha??? Zaginął nasz kocurek, tu jest wątek: viewtopic.php?f=1&t=128872&start=0 Słyszałam, że w przypadku telefonu do schronu informacje mogą okazać się błędne (np. słyszałam o przypadku kiedy właściciele zgłaszali zaginięcie psa w schronie, osoba która tego psa znalazła, też ten fakt zgłaszała, ale przepływ informacji był żaden) Czy powinnam pojechać? Mogłybyście zwrócić uwagę, czy na Paluch nie trafił nasz kocio? Aktualnie jest większy niż na zdjęciach, ale nie zmienił się zbytnio. Z góry bardzo dziękuję za pomoc i przepraszam... :oops: :oops: :oops:
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Nie cze 12, 2011 20:18 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Jest aktualna, w razie czego może być opóźnienie 2-3 dni.

Tutaj też czasem wrzucają nieco szybciej: http://napaluchu.pl/system_kwarantanna.php

Obrazek
ID: 0229/11
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Masc: szykretowa
Waga: 3,000
Skad: SM z ul Wolność

Obrazek
ID: 0230/11/K
Masc: bura
Skad: SM z Piaskowej

Obrazek
ID: 0232/11
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samiec ]
Masc: czarno-biały
Waga: 5,000
Skad: ul. Nowolipie

Obrazek
ID: 0233/11/K
Masc: biały bure dodatki
Skad: Sm z ul Toruńskiej

Obrazek
ID: 0234/11/K
Masc: bury
Waga: 3,000
Skad: Os pryw z ul Poleczki

Obrazek
ID: 0235/11
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samiec ]
Masc: bury z białym
Skad: SM z ul Bokserskiej

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie cze 12, 2011 20:49 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Maja_Brygida22,
Strona jest aktualizowana dość często. Zaglądaj do niej co kilka dni, ale też wypadałoby albo pojechać, albo zadzwonić. Czasem nie pojawia się zdjęcie jakiegoś kota, tylko jest numerek jeśli kot jest w bardzo złym stanie np. zdjęcie jest drastyczne. Nie życzę tego Twojemu kotu, ale zdjęcia na stronie schroniska to nie wszystko. Naprawdę warto czasem przyjechać osobiście i się spytać lub zadzwonić. To, że słyszałaś, że ktoś dzwonił i nie było wszystko jasne mogło być spowodowane sporymi zawirowaniami. Bierz pod uwagę fakt, że na Paluchu jest bardzo dużo zwierząt i czasem potrafi być ogromny młyn np. w godzinach adopcji.
Zwrócimy uwagę na to, ale Ty musisz przypilnować też. Życzę powodzenia w poszukiwaniach kota. Oby się znalazł.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Nie cze 12, 2011 21:00 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Naline, bardzo dziękuję za odzew! Oczywiście, że będę się kontaktować bezpośrednio z Paluchem, po prostu Wy jesteście bliżej tego wszystkiego. Jeszcze raz dzięki. Mam nadzieję, że nasz Bacuś jest gdzieś blisko domu i że w jego pobliżu się odnajdzie, ale wolę się upewnić.
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Pon cze 13, 2011 9:32 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Jakie wieści z Palucha po weekendzie?
Kto znalazł DS a kto DT ? :wink:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon cze 13, 2011 13:11 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Witamy w nowym tygodniu :)

Do swoich DS pojechali: Florek, Ulubieniec i Malaga. :ok: :ok: :ok:

W pokoju adopcyjnym mamy więc: Hrabiego oraz Wahida, Paszteta3, Agonka, Jacka-grzybka, czarno-białego, płochliwego Baltazara, a w niedzielę dołączyła do towarzystwa Nosek (wreszcie!).

Niestety Zumba trafiła do szpitalika z atakami przypominającymi padaczkowe :(

Poza tym jak zwykle potrzebujących Paluszków u nas dostatek :roll:

Bardzo pilna Adelka! Nie chce jeść, ale nie ma jej się co dziwić- krwawią jej dziąsła, krawi jej nos- dodatkowo posklejany glutem. Oczy też słabe. Chudzieńka- na dokarmianiu strzykawką. Nędza i rozpacz :(
Obrazek Obrazek

Maksio. czarno-białe kocię. Zaropiałe i zakatarzone- kupki w normiw. Tęsknie miaukoli... Może ktoś? :roll:
Obrazek

Marker No słodki taki, że hej! :lol: Towarzyski, młody buranio. Spędził 15 dni w klatce na obserwacji bo drapnął Strażnika Miejskiego, ale to uosobienie kociej łagodności. Miziak pierwsza klasa. Niestety niedługo po tym jak trafił do PA dostał gluta i wrócił na jego leczenie.
Obrazek

Lucek. sąsiad Oskara- także ma zepsutą tylnią łapkę. Należy do tych kotów, którym nie da się zrobić foty :lol: Cały czas szuka kontaktu z człowiekiem, mizia się, a do tego wszystkiego jest prze-przystojny!
Obrazek

Oskarka już znacie, a oto jak ładnie zarasta mu futro po drutowaniu łapy:
Obrazek

Bunia- obecnie najfajniejsza seniorka w schronie :wink: Słabo znosiła zamknięcie więc Opiekun postanowił udostępnić jej schronowe salony i teraz ma się dużo lepiej. Niestety ma jakiś problem z oczami- wygląda to jakby rzęsy podwijały jej się do środka i drażniły jej gałki oczne. Nie próbuje co prawda majstrować przy oczach, ale wygląda to słabno :roll: Poza tym wszystkim jest bardzo fajną, kontaktową, barankującą koteczką, która potrzebuje domu na stare lata.
Obrazek

Eliot. Kończy lada chwila kwarantannę, ale spędził ją samotnie w klatce- zupełnie nie mógł odnaleźc się w większej grupie kotów. Przemiły i prześliczny. Jeśli będzie miał trochę szczęścia- może uda mu się dostać do pokoju adopcyjnego zanim się rozchoruje.
Obrazek

i ku pokrzepieniu:
3 tygodnie temu:
Obrazek
wczoraj:
Obrazek

:mrgreen:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon cze 13, 2011 15:05 Re: Paluch5 - potrzebujemy dt dla Paluszków!

Brnę po raz kolejny z rozliczeniami, obiecuje, że w końcu wkleje na1. :oops:

Dziękuję bardzo Kotydwa za pomoc :1luvu: :1luvu:

--------------------------------------------------------------------------------------------
50 pln - Lanua na DT Niezapominajki - PRZELAŁAM DO ASI alareipan
------------------------------------
79 pln - za bazarek spódniczkowy Lanua
16 pln - alareipan za bazarek Lanua
10 pln - Jamkasica za bazarek Lanua
--------------------------------------------------------------------------------------------
PRZELAŁAM DO LECZNICY 70 ZETA.
*POZOSTAŁY DŁUG NA 6.06: 125 PLN NA KONCIE NEVER (było 225, ale Never wpłaciła 100 ostatnio) * alareipan
*ZOSTAŁO U MNIE (alareipan): 35 pln
64 pln - Lanua za morelkowy bazarek
PRZELAŁAM DO LECZNICY 70 ZETA.
*POZOSTAŁY DŁUG NA 6.06: 125 PLN NA KONCIE NEVER (było 225, ale Never wpłaciła 100 ostatnio) * alareipan
*ZOSTAŁO U MNIE (alareipan): 99 pln
150 pln - Kotydwa
PRZELAŁAM 50 ZETA NIEZAPOMINAJKI I 150 NA 3 NOWE BIEDAKI, KTÓRE WCISNĘŁYŚMY SMARTI 8)
*ZOSTAŁO U MNIE (alareipan): 49 pln

"DZIESIĄTAK" NA ROLEXA :1luvu: :1luvu: :1luvu:
10 - Welina - DOTARŁO
10 - Lanua - DOTARŁO
3*10=30 - koty MałgosiZ bez Małgosi :twisted: DOTARŁO
2*10=20 - syn MałgosiZ bez Małgosi :P DOTARŁO
2*10=20 - Ef25 DOTARŁO
10 - Jamkasica DOTARŁO
40 - Patkazal DOTARŁO
10 - Bulba DOTARŁO
3*10=30 - Naline - DOTARŁO
10 - alareipan - DOTARŁO
10 - Magaaaa DOTRAŁO
Ostatnio edytowano Pon cze 13, 2011 15:24 przez alareipan, łącznie edytowano 1 raz

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

[poprzednia][następna]