Z Henryczkowego pamiętnika - NOWOŚCI!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 29, 2011 6:20 Re: Henryczek - nowe posterylkowe fotki i filmy :)

witaj Heniuś
Obrazek
jak się czujesz?
czy już w pełni odzyskałeś siły po sterylce?
biegasz i brykasz po całym domku?
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto maja 24, 2011 18:02 Re: Henryczek - nowe posterylkowe fotki i filmy :)

na początek parę Heniowych urokliwych zdjęciów:

Wojskowy porządek musi być a co:
Obrazek

Kotek-Pięknotek:
Obrazek

Słonecznie I:
Obrazek

Słonecznie II:
Obrazek

z nowinek najświeższych Henio ukochał wannę...

No co! Kocia noga...To wielkie białe to najlepsze miejsce do leżenia! I jeszcze woda leci jak się pić chce i bawić się można takim zatyczkiem na metalowym sznurku i wogóle...
H.

...w dalszym ciągu namiętnie ładuje się do reklamówek i szeleszczących foliowych torebek ;)
Po kastracji nie jest ani odrobinę mniej aktywny czy bardziej przytulny - odnoszę wrażenie że wręcz odwrotnie, dopiero teraz wychodzi z niego macho :))

Oboje bywamy na Miau niezmiernie rzadko... i bardzo żałujemy... Ale nowe stanowisko pracy i remont mieszkania i w perspektywie (jeszcze kilka miesięcy) przeprowadzka zabiera sporo czasu. Miejsce na Koci Kącik Do Spania, Koci Kącik Do Srania, i Koci Kącik Do JEDZENIA już jest wyznaczone :)

Link Mili moi :) Klikając w powyższy link macie szansę wygrać telewizor LCD na którym można oglądać KOTY, aparat cyfrowy którym można robić KOTOM zdjęcie, czy sportową torebunię w której KOT może mieć kryjówkę :D W razie czego: Nie trzeba niczego kupować żeby móc wygrać :) Może komuś się uda?...

Athalyse

Od: Nie paź 03, 2010 19:21

Post » Wto maja 24, 2011 20:29 Re: Henryczek - NEW FOTKI!! Pytanie: czy i jak czesać??

Pytanie:

Henio cosik ostatnio mocno linieje, (nie, nie lenieje...jest bardzo aktywnym i pracowitym w psoty kotem) ale sierści mu ostatnio wyłazi mnóstwo. Nie jest to kwestia karmy (Purina Sterilcat raczej mu służy) raczej zmiany okrywy natomiast różne są opinie do tego jak często czesać, czy kąpać (mamy już specjalny koci szampon od przygody ze stosem węgla) czy nie, czy grzebieniem czy szczotka czy furminatorem...

Prosimy o porady :)

(dzisiaj Henio został wyczesany szczotką z włosia...nie super miękkiego ani tez mocno twardego i sporawy kłębuszek siersciuni się został - nie czesałam zbyt długo, na tyle na ile starczyło cierpliwości)

Athalyse

Post » Śro maja 25, 2011 6:23 Re: Henryczek - NEW FOTKI!! Pytanie: czy i jak czesać??

nie martw się moje koty teraz też sporo sierści gubią chyba z nadejściem lata to futerko ich będzie cieńsze :)
sesja zdjęciowa REWELACJA :1luvu:
Heniuś rosniesz i piękniejesz w oczach
Obrazek

Edytka1984

Post » Śro maja 25, 2011 20:44 Re: Henryczek - NEW FOTKI!! Pytanie: czy i jak czesać??

Moja trójka też linieje na potęgę :/ usiłujemy z tym walczyć przede wszystkim za pomocą furminatora - właśnie takiego http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... bla/139845 koty go uwielbiają i za każdym razem jest na nim sporo sierści... a kąpiemy kocurki dwa razy w roku - na Boże Narodzenie i tak mniej więcej w połowie roku - nienawidzą tego :/ potem przez kilka godzin udają obrażonych, nawet na smakołyka nie dają się skusić... ale podczas kąpieli i dzięki niej raczej nie zmniejsza się linienie kota, podczas czesania wychodzi duuużo dużo więcej sierści.

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Czw maja 26, 2011 6:34 Re: Henryczek - NEW FOTKI!! Pytanie: czy i jak czesać??

Obrazek

witamy
Obrazek

Edytka1984

Post » Nie maja 29, 2011 10:33 Re: Henryczek - NEW FOTKI!! Pytanie: czy i jak czesać??

nie wiem Edytka skąd Ty takie cudne obrazki wyciągasz :) Heniowi do gustu przypadły bo zasłania mi połowę ekranu i gapczy sie w monitora :/

Klikajcie tu proszę -dla Was to szansa na fanta a i dla mnie też - być może uda mi się wygrać nowego komputra cobym znowu banerki mogła robić.

Mało kto wie ale obecnie korzystam z takiego rzęcha który odmawia posłuszeństwa że nawet banerków robić nie mogę...Klikając w powyższy link macie szansę wygrać telewizor LCD na którym można oglądać KOTY, aparat cyfrowy którym można robić KOTOM zdjęcie, czy sportową torebunię w której KOT może mieć kryjówkę :D W razie czego: Nie trzeba niczego kupować żeby móc wygrać :) Może komuś się uda?...

Athalyse

Post » Pon maja 30, 2011 8:36 Re: Henryczek - NEW FOTKI!! Pytanie: czy i jak czesać??

nie ma sprawy - zaraz kliknę
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon maja 30, 2011 12:38 Re: Henryczek - NEW FOTKI!! Pytanie: czy i jak czesać??

super!! :)

wszystkim którzy wezmą udział będę bardzo wdzięczna! :) :1luvu:

Athalyse

Post » Sob cze 11, 2011 20:56 Re: Henryczek - NEW FOTKI!! Pytanie: czy i jak czesać??

a mnie sie zachorowało na grypsko z prędkościa minimum 1 rolki papieru toaletowego dziennie. Wiecie jak to jest przy katarze gigancie - z chusteczka do drobnych by człowiek przyszedł. Siłą rzeczy spędzam cały dzien w łozku a moj kot - razem ze mna. Ide do lazienki - henio za mną. Ide do kuchni - Henio za mna (po prawdzie do kuchni to on za kazdym biega) Klade sie do lozka - 5 min i Henio na kołdrze. Z reguły w ciągniu dnia głupieje a wnocy spi a przy mojej chorobie lezy mi na nogach i mruczy. Kochana kocina.

Athalyse

Post » Sob cze 11, 2011 22:09 Re: Henryczek - NEW FOTKI!! Pytanie: czy i jak czesać??

W takich chwilach wyjątkowo docenia się obecność kota. Zdrowiej nam szybko :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie cze 12, 2011 7:47 Re: Henryczek - NEW FOTKI!! Pytanie: czy i jak czesać??

dziękuję :1luvu:

dzisiaj Henryk zastosował mi lecznicze umieszczenie swojej dupki koło mojego nosa :twisted:

Athalyse

Post » Pon cze 13, 2011 5:58 Re: Henryczek - NEW FOTKI!! Pytanie: czy i jak czesać??

cześć Przystojniaku Obrazek
Obrazek

Edytka1984

Post » Pon lip 18, 2011 18:14 Re: Henryczek - NEW FOTKI!! Pytanie: czy i jak czesać??

Co Wam opowiem to Wam opowiem.

Normiaunie szaleństwo. Sie bedziemy niedługo przeprowadzac chyba...Duża coś gada że we wrześniu najpóźniej. Ale...calymi dniami nie ma jej w domu czasem, nie że do roboty robic na kocie puszki, ale jeździ do nowego mieszkania, podobno kuweta jest odjetramwaj. W jedzeniorobni juz są meble i Sezam ze Skarbami (czyli Lodówka - przyp. Dużej). Mówiem Wam, jaki ja szok przeżyłem jak Sezam zniknał!!! Gdzi teraz beda puszki? gdzie jedzenie? i jak mnie Duża bedzie do kuchni nie wołać jak nie otwierajac Sezam?? no bajzel na kółkach Wam powiem.
Hmm...

Pobiegne. Złapie. Podrzuce kłebęk. Przecież on tak szybko leży. Ucieknie mi.

Łiiii. Mam!

Aaaaa!! Chce mnie uderzyć!! Uciekne, Ogon Cappacity = 400% i się przestraszy. Napewno.

Ech. Zmeczyłem sie. Ide spać.
Co z tego że na środku kuchni?

I tak nie ma tam mebli...

Henio

Athalyse

Post » Pon lip 18, 2011 20:01 Re: Z Henryczkowego pamiętnika - nowinki

Oj Heniutku jak ja Ci zazdroszczę tej przeprowadzki :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35