Bita, tresowana Diana JUŻ w DS Tarn.Góry/Śląsk

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 11, 2011 20:51 Re: Kotka pilnie TDT/DT PILNIE albo ulica Tarn.Góry/Śląsk

Widywana jest o różnych porach :evil:

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw cze 16, 2011 13:09 Re: Kotka pilnie TDT/DT PILNIE albo ulica Tarn.Góry/Śląsk

jak się czuje Nadzieja?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Nie cze 19, 2011 14:41 Re: Kotka pilnie TDT/DT PILNIE albo ulica Tarn.Góry/Śląsk

Siedzi w klatce i nie jest z tego zadowolona. Z gryzieniem się uspokoiła, od czasu do czasu jak jej się coś nie spodoba to wtedy, ale nie mocno. Bardzo ją polubiłam i bardzo mi jej szkoda. Ona potrzebuje człowieka i to bardzo. Tuli się, lubi się miziać. Nie wiem jak można było tak fajnego kotka wyrzucić...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt cze 24, 2011 18:07 Re: Kotka pilnie TDT/DT PILNIE albo ulica Tarn.Góry/Śląsk

Mam ładne zdjęcia naszej kici. postaram się wkleić może nawet dziś się uda. Jedno wiem na pewno kicia była... bita i tresowana. Bita, bo jeśli tylko podniesie się rękę lub zrobi bardziej gwałtowny ruch kuli się. Myślę, że to gryzienie to reakcja obronna, boi się, że ktoś ją uderzy... Tresowana, bo... reaguje na podstawowe psie komendy... zostań, chodź, noga ( chodzi przy nodze) ktoś chciał zrobić z niej psa....

Poza tym kicia rozgryzła sobie ranę po sterylce... kupiliśmy Oxycort i psikamy ranę...

OlaLola

Post » Pt cze 24, 2011 22:07 Re: Kotka pilnie TDT/DT PILNIE albo ulica Tarn.Góry/Śląsk

Wyobrażam sobie co ona przeszła :( .
Może sama uciekła z tego strasznego domu?

Za domek :ok:

honda11

Post » Sob cze 25, 2011 13:32 Re: Kotka pilnie TDT/DT PILNIE albo ulica Tarn.Góry/Śląsk

Albo ktoś podjechał na przystanek, postawił ją, dał komendę "zostań" ( reaguje) i odjechał. A ona czekała, aż "właściciel" wróci...

OlaLola

Post » Sob cze 25, 2011 15:37 Re: Kotka pilnie TDT/DT PILNIE albo ulica Tarn.Góry/Śląsk

No i chyba zapomniałam napisać, że Diana ( bo teraz takie imię nosi ta piękność ) nie mieszka już w klatce, przeprowadziła się do kuchni. Musi być osobno, bo dalej kotów jak nie lubiła tak nie lubi ( tu dodam, że psów jeszcze bardziej nie lubi, postawiła się nawet na wielkiego nowofunlanda).
A i oto piękna moja tymczasowiczka:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Sob cze 25, 2011 22:07 Re: Bita, tresowana Diana PILNIE szuka domu Tarn.Góry/Śląsk

W grę wchodzi tylko domek, w którym Diana będzie jedynaczką.

Ogłaszasz ją gdzieś?

honda11

Post » Sob cze 25, 2011 22:10 Re: Kotka pilnie TDT/DT PILNIE albo ulica Tarn.Góry/Śląsk

OlaLola pisze:Mam ładne zdjęcia naszej kici. postaram się wkleić może nawet dziś się uda. Jedno wiem na pewno kicia była... bita i tresowana. Bita, bo jeśli tylko podniesie się rękę lub zrobi bardziej gwałtowny ruch kuli się. Myślę, że to gryzienie to reakcja obronna, boi się, że ktoś ją uderzy... Tresowana, bo... reaguje na podstawowe psie komendy... zostań, chodź, noga ( chodzi przy nodze) ktoś chciał zrobić z niej psa....

Poza tym kicia rozgryzła sobie ranę po sterylce... kupiliśmy Oxycort i psikamy ranę...

8O :o nie wierze,ludzie nie przestaną mnie zaskakiwać ...negatywnie
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie cze 26, 2011 16:06 Re: Bita, tresowana Diana PILNIE szuka domu Tarn.Góry/Śląsk

honda11 pisze:W grę wchodzi tylko domek, w którym Diana będzie jedynaczką.

Ogłaszasz ją gdzieś?

Dokładnie. Nie może być żadnych innych zwierząt, ani obecnie, ani w planach przyszłościowych właścicieli.

Będę bardzo wdzięczna za ogłoszenia. Postaram jej dziś wieczorkiem naskrobać jakiś ładny tekst do ogłoszeń :)

OlaLola

Post » Pon cze 27, 2011 14:58 Re: Bita, tresowana Diana PILNIE szuka domu Tarn.Góry/Śląsk

To ja dzisiaj podniosę Diankę.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon cze 27, 2011 16:29 Re: Bita, tresowana Diana PILNIE szuka domu Tarn.Góry/Śląsk

Oto mój spóźniony tekst, wczoraj się nie wyrobiłam.

Pierwszy kurs kierowcy autobusu, na przystanku siedzi kot. Kierowca wraca, a na przystanku nadal siedzi kot. Mija godzina, dwie, pięć, a na przystanku siedzi kot. Po 8 godzinie kierowca reaguje, dostaliśmy wiadomość, że na przystanku siedzi kot… Naszym oczom ukazała się biało czarna, dorosła około 2 letnia najspokojniejsza kotka świata, mimo, że w swoim życiu wycierpiała już wiele. Przypuszczamy, że było bita i tresowana ( reaguje na komendy „zostań”, „chodź”, chodzi przy nodze). Ktoś prawdopodobniej wyrzucił ją z samochodu i wydał komendę „zostań” więc kotka z nadzieją czekała na powrót „właściciela” Diana jest kocim indywidualistą i jest kotkiem z charakterkiem jednak jest bardzo spokojna i lubi ludzi. Może stać się kotem wychodzącym, ale jedynie w miejscu spokojnym gdzie nie będzie narażona m.in. na takie niebezpieczeństwa jak potrącenie przez samochód. Kicia jest wysterylizowana i odrobaczona. Diana nie nadaje się do domu z innymi zwierzętami.

OlaLola

Post » Wto cze 28, 2011 7:55 Re: Bita, tresowana Diana PILNIE szuka domu Tarn.Góry/Śląsk

Fajny tekst.
Oby przyniósł wspaniały domek Dianie :ok:

honda11

Post » Śro cze 29, 2011 7:17 Re: Bita, tresowana Diana PILNIE szuka domu Tarn.Góry/Śląsk

Diana ma kilka ogłoszeń, ale muszę jej dorobić. Przydałby się pakiecik ogłoszeń.... :roll:

OlaLola

Post » Nie lip 03, 2011 19:29 Re: Bita, tresowana Diana PILNIE szuka domu Tarn.Góry/Śląsk

Nikt nie chce Dianki :(

OlaLola

[poprzednia][następna]